Home Interviu INTERVIU. Ana Ularu, despre vrăjitoarea West din Orașul de Smarald: „Furia necontrolata, sarcasmul și impertinența sunt armurile cu care încearcă să se protejeze”

INTERVIU. Ana Ularu, despre vrăjitoarea West din Orașul de Smarald: „Furia necontrolata, sarcasmul și impertinența sunt armurile cu care încearcă să se protejeze”

0
0

Ana Ularu este o vrăjitoare atipică în serialul Emerald City (Orașul de smarald), ce debutează astăzi la AXN, de la 22.55 și va fi difuzat în fiecare vineri. Serialul american este o reinterpretare contemporană a cărții Vrăjitorul din Oz.

O vom întâlni pe Ana Ularu jucând-o pe West, vrăjitoarea din Vest, matroană într-un bordel și dependentă de opiu. Actrița s-a pregătit intens pentru rolul din serial. A citit de a cărți despre dependența de opiu, la studii despre magie, după cum a povestit ea într-un interviu pentru PaginadeSeriale.

Cum a primit acest rol? Unde s-a filmat? Cât a filmat? Răspunsurile vin în continuare de la Ana Ularu:

PaginadeSeriale: Cum ai ajuns în rolul lui West? Ai fost chemată la casting special pentru acest rol sau ai mai încercat și alte roluri pentru același serial?

Ana Ularu: Am dat o proba filmata, un self tape cum ii spunem noi in timp ce filmam “Inferno” al lui Ron Howard. Asa ca undeva intre doua zile de filmare mi-am convocat un prieten, i-am cerut ajutorul, a citit cu mine, m-a filmat si am trimis in eter, ca de obicei, proba. Si de data aceasta a fost cu noroc. Doar rolul West a fost propus pentru mine – ce potrivire si provocare de bun augur.

PaginadeSeriale: Cum s-a desfășurat casting-ul, ce „moment” din serial ai jucat în fața echipei?

Ana Ularu: Am avut doua scene perfect definitorii pentru personaj. Pe de o parte prima scena cu Vrajitorul, atunci cand acesta o anunta pe West de iminenta dezastrului ce urmeaza pentru lumea din Oz, apoi prima intalnire cu Glinda, dupa 20 de ani, la inmormantarea surorii celor doua. M-a impresionat mereu scriitura la povestea noastra – fiecare scena avea substanta, twist si prezenta cel putin trei valente ale oricarui personaj, e atat de multa complexitate in constructia fiecarui moment si caracter. Teama, sfidarea, batjocura, renuntarea si ura mocnita in prima scena, apoi doliul, dragostea neimpartasita, nevoia de aprobare si de a apartine unei familii ascunse sub ireverenta in cea de-a doua – ce teren binecuvantat de joaca pentru un actor.

PaginadeSeriale: Cum te-ai documentat pentru a juca acest rol? Și cum te-ai pregătit?

Ana Ularu: Am citit foarte mult. Pentru a treia oara “Jurnalul unei dezintoxicari” al lui Cocteau, “Opium Fiend” a lui Steven Martin, mici tratate, poezie etc. Am vazut documentare despre depenedenta de opium citind Yeats si Baudelaire si continunand cu studii despre magie si documentare BBC cu imagini de arhiva despre vrajitoare in anii ’70, nu stiu, procesul meu e mereu diferit si probabil destul de greu de inteles din afara. Apoi costumele m-au ajutat sa imi gasesc un mers specific, o corporalitate speciala, gesturi, machiajul m-a amplificat enorm, ne-am jucat fara vanitate cu cat de consumata e ea…e un personaj care simte excesiv tot, de aceea incearca sa se amorteasca prin drog. Chiar si texturile din jurul ei capata viata – catifeaua sau matasea hainelor ei, temperaturile obiectelor pe care le atinge cu degetele negre de opium, felul in care interactioneaza cu cei din jur..lucrul la personaj oricum e o schela initiala, reala putere si inspiratie vine din lucrul cu partenerii.

PaginadeSeriale: Cum ai descrie vrăjitoarea West?

Ana Ularu: Ea e Inima. Sentiment total, empatie exacerbata, sensibilitate excesiva, senzualitate plenara. Furia necontrolata, sarcasmul si impertinenta sunt armurile cu care incearca sa se protejeze. E reductiv cumva, dar prefer sa va las sa ii descoperiti toate fatetele si umorul lui West decat sa descriu inainte.

PaginadeSeriale: Care a fost cea mai mare provocare legată de acest rol?

Ana Ularu: Rolul insusi. E intr-atat de bine scris incat am vrut sa fiu demna de el si sa ma surprind si pe mine. Altfel, sunt un actor care se arunca total in ceea ce are de facut.

PaginadeSeriale: Cât timp ai petrecut în SUA pentru filmările la serial? Cât au durat, cum s-au desfășurat? Cât ai stat la machiaj și pentru
costume?

Ana Ularu: Am filmat in Budapesta din Ianuarie pana in Iunie 2016. A fost cea mai frumoasa experienta alaturi de oameni care mi-au ramas buni prieteni. Am fost foarte norocosi. Un geniu vizual – Tarsem, o pictorita de costume legendara – Trisha Biggar, un scenograf incredibil – Nico Soultanakis, de fapt intreaga echipa a fost absolut fabuloasa si intrutotul dedicata. Fiecare zi de filmare era un cadou de la viata. Cat despre machiaj si costume – pentru cat de elaborat era totul, destul de putin. Mai putin de o ora pentru machiaj, par si costum. Si mereu ascultand muzica buna in cabina!

PaginadeSeriale: Mai ai si alte seriale în pregătire?

Ana Ularu: Deocamdata nu, dar am diverse alte proiecte in lucru sau post-productie.

PaginadeSeriale: Arcub sau Hollywood?

Ana Ularu: Tot. Imi iubesc meseria.

Traierul Emerald City, în continuareJobs Database
Arata mai multe articole din Interviu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Serialul Shogun, reînnoit cu două noi sezoane. Producătorii lucrează alături de moștenitorii scriitorului James Clavell

“SHŌGUN” — Pictured: Tadanobu Asano as Kashigi Yabushige. CR: Kurt Iswarienko/FX FX,…