Sherlock în interpretarea lui Benedict Cumberbatch se vede începând de astăzi la AXN. Postul TV va difuza de la 21.00 sezonul patru al seriei Sherlock, care a fost lansat la nivel internațional la începutul lui ianuarie.

„E minunat să port din nou faimoasa jachetă, dar în același timp, am filmat în mijlocul verii, așa că mi-era foarte cald de fiecare dată când o purtam”, a mărturisit într-un interviu faimosul actor.

Reamintim că tot astăzi, AXN va difuza, după Sherlock, un alt… Sherlock. Este vorba despre serialul Elementary, sezonul cinci, cu Jonny Lee Miller și Lucy Liu, programat de la 23.00.

PaginadeSeriale prezintă în continuare un interviu cu starul  Benedict Cumberbatch, în care acesta vorbește despre rolul său din serialul de acțiune:

Cum te simți să revii la jacheta faimoasă a lui Sherlock după ce ai purtat costumul victorian (n.r. în episodul special dintre sezoanele 3 și 4)?

Benedict Cumberbatch: E minunat să port din nou faimoasa jachetă, după cămășile apretate, dar în același timp, am filmat în mijlocul verii, așa că mi-era foarte cald de fiecare dată când o purtam. E parte din personalitatea lui, din armură.

Cum îi găsim pe Sherlock, John și Mary la începutul sezonului al patrulea?

Benedict Cumberbatch: Se întâmplă multe lucruri, de exemplu apare un copil! Deci responsabilitățile parentale au venit direct peste noi. Să ai grijă de un copil mic nu este niciodată ceva foarte simplu, dar totul se complică și mai mult când apar în peisaj și crime.

John și Mary devin părinți, ce simte Sherlock despre asta?

Benedict Cumberbatch: Cred că Sherlock simte că trebuie să îi protejeze ca familie, dar nu îi vine foarte natural să aibă grijă și de un nou-născut. Sper că abilitățile mele și interacțiunea cu propriul meu copil sunt mai reușite decât ale lui Sherlock cu acest nou-născut. Pare indiferent, ceea ce este amuzant uneori, dar totul vine de fapt, dintr-o dragoste profundă. El este un înger păzitor!

Cum ți-ai creat propria versiune de Sherlock Holmes?

Benedict Cumberbatch: Sherlock nu este doar Sherlock, a fost odată bebeluș, apoi copil, apoi adolescent, apoi tânăr adult, apoi un bărbat de 30 de ani, pe care îl întâlniți în primul episod din primul sezon. Știm că are un frate pe care îl cheamă Mycroft și niște părinți, dar cum naiba a fost copilăria lui? Am fost curios să aflu asta foarte devreme pentru că joc cel mai adaptat și mai interesant detectiv al tuturor timpurilor. Trebuie să ai o poveste în spate, ca actor, pentru că asta faci, spui o poveste. Ce încerc eu să fac este să creez o bază a tuturor deciziilor cu o bună înțelegere a propriului personaj.

Ce este interesant la interpretarea rolului lui Sherlock?

Benedict Cumberbatch: Indiferent de rolurile pe care le aleg, pentru mine este vorba de a relata povești interesante și de a mă pierde cu totul în anumite experiențe. Există un anumit confort atunci când te întorci la un proiect familiar, îmi place să mă întorc la trupa de lucru. Nu mă întorc frecvent la roluri, ba chiar și acesta apare în doar 12 episoade, plus unul special.

Sherlock este de o mare envergură pentru mine. Varianta finală a producției este foarte cinematografică, de mare calitate și asta spune ceva. Bugetul este mult mai mic decât al unui film, dar timpul în care trebuie să producem un sezon este similar cu cel al unui film de sine stătător.

Se spune că e mai bine să nu lucrezi cu copii sau animale. În acest serial lucrezi și cu copii și cu animale, cum a fost experiența?

Benedict Cumberbatch: Am avut un cățel interesant în primul episod. A fost foarte dulce, dar îi era frică în centrul orașului, se temea de mulțimea mare de oameni. Eram în Borough Market, cu multă lume în jur, pe beton și pe asfalt. Gândiți-vă la Amanda (n.r. Amanda Abbington, interpreta lui Mary) care trăgea un copoi prin Londra, copoi care ar fi trebuit să o tragă el pe ea. A fost amuzant.

Copiii au fost minunați. Sunt și eu tată și știu ce dificil este să aranjezi totul după programul copiilor. Te faci să te concentrezi pe moment și să fii mai puțin pretențios. Îmi plac elementele care îți provoacă munca.

Cât din temperamentul lui Sherlock vine din inadaptarea sa la restul lumii și cât din dorința lui de a se perfecționa?

Benedict Cumberbatch: În mod ciudat, mi se pare că temperamentul lui Sherlock vine din faptul că este un om care vrea să fie superom. Cantitatea de lucruri pe care le facem doar pentru că sunt lucrurile civilizate, potrivite reprezintă o mare distragere de la scopul final al acestui om, care trebuie să gândească la un nivel super complex. Nu este vorba că lumea este stupidă, ci că el trebuie să fie suficient de inteligent să ignore zgomotul.

Uneori, însă, din cauza asta, nu reușește să vadă lucruri care se află în fața lui și cred că asta este marea lui slăbiciune. Punctul lui slab este chiar acolo unde el alege să nu privească, pentru a se concentra să fie un detectiv perfect. Sherlock are o relație complexă cu lumea.

Trebuie să fie așa, ca să poată rezolva ce are de rezolvat, dar, în același timp, felul în care alege să se poarte îl face să nu vadă evidentul din fața lui. Toate acestea sunt avantaje majore pentru poveste, pentru că oamenii nu văd lucrurile pe care el nu le vede. Prostia lui este și genialitatea lumii din jur, de aceea sunt lucruri, oameni și evenimente care îl iau prin surprindere. Nu este un superom, este doar un om și de aceea, uneori dă și greș.

Interviu pus la dispoziție de AXN România
 
 


Jobs Database
Arata mai multe articole din Interviu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Serialul Shogun, reînnoit cu două noi sezoane. Producătorii lucrează alături de moștenitorii scriitorului James Clavell

“SHŌGUN” — Pictured: Tadanobu Asano as Kashigi Yabushige. CR: Kurt Iswarienko/FX FX,…