Home Interviu Sophie Hedouin, reprezentantul Focus Sat în România, despre lansarea serialului Django: „Arată toată frumusețea acestei țări cu peisaje uluitoare. Este minunat!”

Sophie Hedouin, reprezentantul Focus Sat în România, despre lansarea serialului Django: „Arată toată frumusețea acestei țări cu peisaje uluitoare. Este minunat!”

0
0

Pe 24 aprilie, televiziunea Focus Sat a programat o premiera serialului „Django”, o producție filmată integral în România, cu actori celebri (și premiați) în distribuție – Matthias Schoenaerts și Noomi Rapace. Serialul este disponibil în Aplicația Focus Sat și la Focus Sat TV (câte două noi episoade, în fiecare luni și joi, de la ora 21:00).

Cu această ocazie, PaginadeSeriale.ro a stat de vorbă cu Sophie Hedouin (Managing Director Eviso Marketing Advisory Romania, care reprezintă brandul Focus Sat), despre investițiile Grupului Canal+ (care deține brandul Focus Sat) în conținutul european și despre impactul pe care crede că îl va avea serialul în țara noastră.

PaginadeMedia.ro: Canal+ deține drepturile serialului Django pentru România și alte țări din Europa de Est. Credeți că românii vor fi interesați de un serial western?

Sophie Hedouin: Da, sigur! Cine nu vrea să se cufunde în atmosfera western, cu saloane, călăreți și cowboy singuratici, în peisaje sălbatice? Django nu este doar un brand celebru de western spaghetti, inspirat de filmul italian cu același nume regizat de Sergio Corbucci (1966), este și o poveste revizuită și modernizată pentru a reflecta contemporaneitatea printr-o metaforă critică a societății de astăzi și în acord cu problemele politice ale vremurilor noastre.

Serialul este regizat de Francesca Comencini („Gomora”), David Evans („Downtown Abbey”) și Enrico Maria Artale („Romulus”).

Ei și-au imaginat serialul „Django” ca pe un western psihologic, feminist și contemporan. Noua interpretare a Vestului Sălbatic este plasată într-un context incredibil de actual!

Și are o distribuție impresionantă! Actorul belgian Matthias Schoenaerts – care a câștigat premii pentru interpretările sale anterioare din „The Danish Girl” și „Rust and Bone” – îl joacă pe Django. Nicholas Pinnock (cunoscut pentru rolul din „Captain America: The First Avenger”) este John Ellis, fondatorul orașului New Babylon. Sarah este interpretată de Lisa Vicari, cunoscută din serialul „Dark”. Noomi Rapace (nominalizată la BAFTA pentru filmul scandinav „The Girl with the Dragon Tatoo”) este necruțătoarea Elizabeth Thurmann.

Și să nu uităm că serialul a fost filmat integral în România! Arată toată frumusețea acestei țări cu peisaje uluitoare. Este minunat!

Focus Sat TV este un canal TV care difuzează mai ales conținut european. De ce această strategie?

Sunt convinsă că avem nevoie de diversitate în domeniul divertismentului. Evident, tuturor ne plac celebrele filme blockbuster din SUA, dar asta nu înseamnă că vrem să urmărim același conținut în fiecare zi!

De fapt, anumite studii arată că, în lumea din ce în ce mai aglomerată a serviciilor de streaming, în rândul utilizatorilor SVOD există un apetit puternic (dar neîmplinit) pentru conținutul de ficțiune original și exclusiv.

Datorită companiei noastre mamă (Canal+), putem oferi clienților noștri acces la un catalog bogat și putem răspunde acestui apetit insuficient exploatat, mai ales când vine vorba despre un conținut de top.

Grupul a investit cu succes în producții originale, dezvoltând o colecție de seriale recunoscute la nivel internațional.

Conținutul Canal+ este unic și diferit. Avem propria viziune pentru că vedem într-un stil propriu lumea TV. Prin intermediul STUDIOCANAL, Grupul Canal+ este un jucător important în producția de filme și seriale europene, cu prezență în Marea Britanie, Germania, Spania și Scandinavia.

De asemenea, acesta deține una dintre cele mai mari biblioteci de filme din lume, cu 6.000 de titluri internaționale. Vrem să oferim calitate, exclusivitate și în același timp ne propunem să fim aproape de publicul nostru! Avem multe de oferit românilor!

Din experiența dumneavoastră, cât succes are un serial TV care este produs, filmat și lansat în aceeași țară în care este prezent și respectivul post TV?

Este un sentiment extraordinar  să urmărești o producție în care locurile de filmare sunt familiare, te transpun direct în poveste. În plus, este o ocazie perfectă de a descoperi sau redescoperi frumuseți ale propriei țări, mai ales când producția este realizată cu sprijinul unei echipe locale care vede țara cu aceeași ochi ca și tine.

Având prezență locală, ne dorim să facem parte din aventura realizării de conținut TV aici și să ajutăm ca România să aibă o vizibilitate din ce în ce mai mare în toată Europa!

Locuiesc în România de un an, am călătorit deja prin țară și urmărind serialul am simțit că vreau să descopăr din ce în ce mai multe locuri. Sunt atât de de văzut aici.

Cum percep alte țări europene conținutul produs în Europa? Sunt aceste producții mai interesante decât serialele americane?

Pentru mine, nu există conținut „mai mult” sau „mai puțin” interesant. Nu ai vrea să urmărești același tip de film în fiecare zi, la fel cum nu ai mânca același fel de mâncare la cină, în fiecare zi, nu?

Unele seriale americane sunt de calitate (și îmi place să le urmăresc), care – de cele mai multe ori – atrag cât mai multă lume, reprezentând destul de „neted” societatea.

Conținutul european este mult mai diferit. Europa are o bogăție culturală incomparabilă și nu ezită să aibă o reprezentare mai clară a realității, prin explorarea sub-genurilor/sub-culturii, abordând probleme sociale de actualitate, etc… Din punct de vedere european sunt atât de multe povești de spus de către producătorii, regizorii și actorii profesioniști de pe teritoriile noastre!

Cât de importantă este cinematografia românească pentru publicul european?

Se vede clar că de foarte mulți ani filmele românești au fost premiate în mod regulat la festivaluri și au stârnit interes în străinătate.

S-a vorbit mult despre „noul val” al cinematografiei românești.

Cinematografia românească este plină de diversitatea europeană de care vorbeam mai sus. Sunt filme care se pretează bine exportului și care au dovedit uneori o mare sensibilitate, o abordare reală și sinceră a vieții. În esență, marii cineaști români au vrut să spună povești care să le reflecte cât mai veridic viața și realitatea. Evident, mă gândesc la „Moartea domnului Lăzărescu” (al celebrului regizor Cristi Puiu, care a fost premiat la Festivalul de la Cannes), la Radu Mihăileanu (cu al său „Trăiește” care a câștigat Premiul César pentru „Cel mai bun scenariu original”) și, din nou, Radu Muntean (cu mai multe filme prezentate și premiate în Franța, precum „Furia” și „Hârtia va fi albastră”).

Personal, cel mai remarcabil film românesc pe care l-am văzut a fost „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, o capodoperă a emoției, stăpânită de la început până la sfârșit, care atinge o temă dificilă și contemporană, în regia lui Cristian Mungiu (care a fost de mai multe ori premiat la Festivalul de la Cannes).

Aveți de gând să cumpărați/produceți conținut în România, în limba română?

Canal + ar putea fi interesat să urmeze această direcție în viitor.

Ce tip de conținut TV este considerat interesant de către români? Există diferențe față de alte țări din Europa?

Sondajele recente arată că românii sunt mai interesați de filme, seriale și documentare, la fel ca în alte țări europene. Cu toate acestea există unele diferențe în ceea ce privește genul preferat: comedia, acțiunea și poveștile SF prezintă mai mult interes decât în ​​alte teritorii. De cele mai multe ori românii care răspund la sondaje și-au dezvăluit apetitul pentru titluri exclusive și originale, dar și pentru accesul la conținut internațional și live. Există o gamă largă de oportunități pentru dezvoltarea de producții, aici.

Grupul Canal+ este furnizor de conținut TV în streaming. Cum vedeți piața aglomerată din România?

Serviciile de streaming sunt în creștere în toată Europa și am asistat la sosirea unor jucători importanți pe piața din România, în ultimii ani. Totuși, sunt convinsă că există loc pentru un jucător nou pe piață, care nu oferă cantitate, ci exclusivitate, calitate și o notă clar europeană. Cu siguranță, în România este loc pentru conținutul european original și exclusiv.

Tot ce trebuie să știi despre serialul Django, AICI



Jobs Database
Arata mai multe articole din Interviu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

VIDEO. Netflix lansează trailerul The Diplomat: noi conspirații în interiorul Guvernului britanic

Netflix a lansat trailerul sezonului 2 din The Diplomat, care va avea premiera pe 31 octom…