Home Interviu INTERVIU. Povești din culisele noului sezon The Flight Attendant, cu Megan, Shane și Grace St. James

INTERVIU. Povești din culisele noului sezon The Flight Attendant, cu Megan, Shane și Grace St. James

0
0
Rosie Perez (Megan Briscoe) și Kaley Cuoco

Rosie Perez (Megan Briscoe), Griffin Matthews (Shane Evans) și Mae Martin (Grace St. James) vin cu detalii din culisele celui de-al doilea sezon al serialului „The Flight Attendant”/ „Însoțitoarea de zbor”.

Bazat pe romanul bestseller scris de Chris Bohjalia, serialul are în centru aventurile neașteptate ale unei însoțitoare de zbor a cărei viață se schimbă complet într-o noapte, după ce se trezește lângă un bărbat ucis și caută să dezlege misterele, nimerind într-un hățiș plin de conspirații și piste diferite.

Într-un interviu pus la dispoziție de HBO, cei trei actori dezvăluie mai multe despre acțiunea nou sezon, care a avut premiera la final de aprilie pe HBO Max.

Primul sezon al show-ului a fost un mare succes. V-ați așteptat să aibă parte de asemenea reacții?

Griffin Matthews

Griffin Matthews (foto): Nu. nu știam că va fi atât de bine primit, pentru că filmam în timpul pandemiei și am terminat de filmat în timpul pandemiei. Cred că oamenii au adorat show-ul pentru că a avut premiera când eram blocați în casele noastre și ne-a permis nouă și publicului să evadeze în lumea călătoriilor, ceva ce nu puteam face. Cu elementele de thriller, mister, crimă și toate locațiile, l-am perceput ca pe o evadare uimitoare.

Rosie Perez: Știam că va avea succes. Câteodată ai o experiență grozavă pe platouri și iese groaznic ca produs; câteodată ai o experiență teribilă pe platouri și iese uimitor. Chiar și în prima scenă pe care am avut-o cu Kaley i-am zis: dumnezeule, o să fii atât de bună în serialul ăsta și ea a început să plângă și eu i-am zis: nu am vrut să te fac să plângi, doar că știu că o să fie o interpretare foarte bună. La jumătatea filmărilor, i-am zis: Kaley, pregătește-te, o să fie un mare hit. Am simțit asta imediat. Toată lumea era fix cum trebuia să fie. Toată lumea se înțelegea bine cu toată lumea și nu exista politețe falsă. Toată lumea lucra din greu și materialul era bun. Deci am știut că va fi un succes, dar am știut că va fi un mega succes și din cauza pandemiei.

Cum este să vă pregătiți de un al doilea sezon al unui serial cu asemenea succes?

Griffin Matthews: Mi s-a părut că e responsabilitatea mea să uit de sezonul întâi și să nu mă culc pe o ureche din cauza lui. Mi s-a părut că trebuie să cucerim publicul din nou. Încă simt așa. Nu vrei să ți se urce la cap. Mi s-a părut că schimbarea de locație și de distribuție a adus o energie proaspătă în show-ul nostru, a fost ca și cum o luam literalmente de la început. În prima zi, când i-am cunoscut pe noii membri din distribuție, reacția mea a fost: abia te-am cunoscut și nu știu ce vei face în acest show – hai să ne apucăm de treabă! A fost ceva de tipul ne luăm de mâini și ne aruncăm în gol împreună. Cred că a fost un lucru bun pentru noi.

Rosie Perez: Pentru mine s-a simțit un pic diferit pentru că tocmai terminasem un alt serial TV și abia mă dădusem jos din avion și a trebuit să lucrez. Am avut multă anxietate pentru că corpul meu nu terminase încă cu celălalt personaj și a trebuit să mă arunc din nou în Megan și s-o găsesc iar, așa că am simțit multă presiune. Am simțit și presiunea de a nu ne culca pe lauri. Mereu trebuie să faci pe plac publicului și să lucrezi pentru public pentru a te asigura că e un produs bun, așa că m-am simțit stresată. Nu m-am calmat până în a doua săptămână de filmare, când eram toți împreună din nou și am avut din nou acea senzație de familie. A fost ceva ca: în sfârșit ne-am întors acasă. A fost foarte drăguț.

Rosie, ce te-a ajutat s-o găsești pe Megan din nou?

Rosie Perez: Cu Megan e dificil pentru că povestea ei e atât de grea și de plină de emoții. În primul sezon, a făcut o greșeală gigantică și și-a părăsit familia și fiul; viața ei s-a schimbat pur și simplu. Acum, în al doilea sezon, e pe fugă într-o țară străină și oamenii încearcă s-o ucidă. A fost dificil să o regăsesc pe Megan pe care am lăsat-o în primul sezon și să încerc să descopăr ce s-a întâmplat cu ea într-un an și ceva.

Ai avut putere de decizie în povestea ei?

Rosie Perez: Scenariștii principali s-au întâlnit cu mine înainte să scrie scenariul – așa cum au făcut cu multe dintre personajele din primul sezon – și mi-au zis: uite la ce ne gândim să scriem, ce părere ai? Am fost foarte implicată și am apreciat asta foarte mult. Au existat două scene pe care i-am rugat să le rescrie. Una dintre scene e când Megan își vede iar soțul pentru prima oară. Am zis: nu așa se ceartă un cuplu. Faceți lucrurile prea ușoare și de ce e totul despre soț? Așa că au adăugat lucrurile astea în scenariu. E nevoie de doi oameni pentru a face o relație și e nevoie de doi oameni pentru a rupe o relație așa că finalul unei căsnicii nu poate fi doar greșeala lui Megan. Trebuie să existe doi oameni vinovați și le-am zis: cred că trebuie să includeți asta, pentru că femeile trebuie să vadă asta. Și bărbații. Trebuie să oferi asta cuplurilor, indiferent dacă sunt gay sau hetero sau bi sau orice. Ființele umane au defecte și când există un cuplu – chiar și o prietenie – se întâmplă lucruri acolo și nu e doar o latură vinovată.

Griffin, ce urmează să se întâmple cu Shane și cum te-ai simțit când ai citit scenariul?

Griffin Matthews: În mod ciudat, când am primit primele scenarii, am intrat puțin în panică pentru că mi s-a părut că Shane și-a schimbat poziția. În primul sezon e prieten cu Cassie în avion. Știu că avea un secret, dar nu s-a folosit de secret. Timp de opt episoade am jucat prietenul amuzant. Sezonul acesta, însă, îi tot spuneam soțului meu: mi se pare că joc în „Lege și ordine”. Brusc am un post. Sunt într-un costum? Ce se întâmplă?! Deci am încercat să găsesc umorul în toate acele momente cu mize ridicate, asta a fost provocarea pentru mine. M-a întrebat: pot fi vechiul Shane? Sau trebuie să fiu un Shane nou-nouț?

Cum ți-ai găsit răspunsul în situația asta?

Griffin Matthews: Am avut multe conversații în afara filmărilor despre oameni care sunt în CIA. Familiile și prietenii lor nu știu mereu că ei sunt în CIA. Le arată oamenilor vieți diverse și aspecte diverse. Așa că lucram în acest sezon cu ideea de a avea o viață dublă acum că publicul știe. Sezonul trecut am fost foarte lejer și cred că sezonul acesta trebuie să duc o greutate diferită. Sper că mi-a reușit.

Rosie Perez: Vreau să îi dau credit lui Griffin, dar și producătorilor executivi și celor de la HBO Max pentru că de obicei oamenii care sunt minorități – noi nu suntem minoritate, suntem majoritate, dar ni se spune că suntem minorități – joacă mereu rolul de prieten cel mai bun. Indiferent că e vorba de naționalitatea noastră, etnicitatea sau genul, suntem mereu în rol de susținere sau personajul comic. Fenomenul The Flight Attendant, dincolo de interpretarea incredibilă a lui Kaley Cuoco și scenariile grozave, există și pentru că le permite persoanelor de culoare sau cu alte preferințe de gen să fie ființe umane; să fie persoane întregi. Griffin le-a zis scenariștilor principali: cine este personajul meu în afara prieteniei lui cu Cassie? Iar ei au scris o întreagă poveste despre asta. E important pentru persoane de culoare și minorități în această industrie să lupte pentru ce merită și să lupte pentru personajul lor, pentru că numai așa se vor schimba lucrurile.

Mae, ce te-a atras la show și cum ai ajuns să fii implicată?

Mae Martin

Mae Martin (foto): Am făcut un binge la primul sezon cu mama mea, într-o zi sau două și mi-a plăcut atât de mult. Cred că unul dintre producători văzuse un show făcut de mine, numit „Feel Good” și li s-a părut că personajele sunt similare din punctul de vedere al tonului, într-un fel interesant, chiar dacă sunt diferite, așa că m-au chemat la casting.

Cum a fost să te alături unui serial cu distribuția deja cimentată, în al doilea sezon?

Mae Martin: Coșmarul de a te alătura unui show al cărui fan ești deja! Dacă recenziile spun „al doilea sezon e grozav, dar de ce e persoana aia în el?” Când vă uitați la episoade, sper că nu iese în evidență că sunt acest fan care a câștigat un concurs. Kaley a fost uimitoare și m-a făcut să mă simt binevenită. Am râs mult.

Ce ne poți spune despre personajul tău, însoțitoarea de zbor Grace St James?

Mae Martin: Ca multe dintre personajele din show se luptă cu conflictul dintre cine își dorește să fie și cine este de fapt în situația în care se trezește. Cred că în esență o place mult pe Cassie și au o prietenie și o conexiune reală și dacă nu ar fi exista atât de mult haos în viețile lor, ai avea impresia că există o anumită energie acolo…

Ai avut vreun cuvânt de spus în privința personajului?

Mae Martin: Mi-au dat voie să adaptez personajul, să fac niște schimbări și să le leg de o cauză dragă mie [Mae este o persoană non-binară]. Mi-au făcut o uniformă specială de însoțitor de zbor ca să nu fie nevoie să port o rochie, ceea ce a fost grozav. Au fost câteva mici schimbări în dialog legate de istoricul sexual al personajului și există o replică în care mă autointitulez „nașa zână” și am întrebat dacă pot zice „zână nașx”, pentru că oricum e foarte amuzant așa. Lucrurile de genul ăsta au făcut experiența să fie distractivă și confortabilă.

Atmosfera de la filmare pare foarte distractivă. Există vreun moment care ți s-a părut deosebit?

Mae Martin: Vreau cu disperare să văd gafe. Trăiesc pentru montajele cu gafe!

Griffin Matthews: Există multe râsete în show-ul nostru. Când se strigă „stop”, ne întoarcem la viețile noastre. Pe unele platouri, dacă vedeta serialului trebuie să rămână în personaj, poate fi puțin dificil, dar Kaley intră și iese tot timpul. Plânge și apoi se strigă „stop” și ea zice imediat: ce mâncăm de prânz? Lucrul ăsta e grozav pentru că atunci când lucrezi multe ore e drăguț când toată lumea poate să iasă din personaj și să revină și să nu simțim nevoia să rămânem în interiorul dramei emoționale.Jobs Database
Arata mai multe articole din Interviu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Serialul Shogun, reînnoit cu două noi sezoane. Producătorii lucrează alături de moștenitorii scriitorului James Clavell

“SHŌGUN” — Pictured: Tadanobu Asano as Kashigi Yabushige. CR: Kurt Iswarienko/FX FX,…