Home Stiri Seriale americane 18 lucruri pe care ar trebui să le știe orice fan Riverdale

18 lucruri pe care ar trebui să le știe orice fan Riverdale

0
5

Serialul Riverdale care a înnebunit adolescenții a ajuns la finalul sezonului 1, iar acum se lucrează din plin la filmările pentru sezonul al doilea.

PaginadeSeriale a căutat lucruri mai puțin știute – sperăm noi 🙂 – despre serialul Riverdale, prezent și pe platforma Netflix, în România.

Una dintre teoriile fanilor ar fi ca serialul să se îndrepte în următoarele sezoane către o zonă supranaturală.

Citește și: 9 cele mai tari personaje din Riverdale

Seriale pe care să le urmărești dacă îți place Riverdale

1. Creatorii serialului au vrut, inițial, să facă din Riverdale doar un film. Reprezentanții studioului de producție au fost însă atât de încântați de personaje încât au decis să-l transforme în serial.

2. Cole Sprouse (care îl interpretează pe Jughead) a fost invitat inițial la audiții pentru rolul lui Archie. El a cerut însă să fie audiat pentru rolul lui Jughead atunci când a aflat că acest personaj are și rol de narator, pentru că asta înseamnă că personajul nu va fi ucis.

3. Când a fost la audiția pentru Riverdale, Cole abia terminase de urmărit toate sezoanele The Twillight Zone (Zona Crepusculară), așa că el a interpretat rolul narativ în stilul lui Rod Serling, creatorul și naratorul seriei fantastice.

4. Madelaine Petsch (Cheryl) a fost adusă la audiții pentru a o juca pe Betty – deși directorul de casting știa că o vrea pentru rolul lui Cheryl.

5. Camilei Mendes, care o joacă pe Veronica, este la primul ei rol profesional. Tânăra tocmai a terminat școala de actorie, în vara lui 2016. Ea spune că pentru acest rol a fost inspirată de Blair Waldorf, din Gossip Girl.

6. KJ Apa (Archie) este este la bază brunet și se pare că vopitul părului i-a dat bătăi de cap. El a trebuit să-și decoloreze părul și apoi să-l vopsească roșcat, cam la două săptămâni. În plus, aproape că și-a ars pielea când și-a decolorat sprâncenele.

7. Mädchen Amick – care o joacă pe mama lui Betty, Alice – a avut roluri în seriale precum Gossip Girl, Gilmore Girls și Dawson’s Creek, dar probabil cea mai cunoscută peste Ocean este pentru apariția sa în Twin Peaks.

8. Producătorul serialului Roberto Aguirre-Sacasa spune că s-a folosit de Twin Peaks drept inspirație pentru Riverdale. Ambele seriale se centrează pe moartea unui adolescent popular, dar în loc să fie urmărită investigația unui agent (cum se întâmplă în Twin Peaks), Riverdale îi are în centru pe colegii celui decedat.

9. În benzile desenate care au inspirat serialul Riverdale, Jughead este înnebunit după mâncare. Scenariștii au ales să evite acest aspect în serial pentru că au considerat că nu se potrivește cu show-ul.

Citește și: Vedete și specialiști vă recomandă #3Seriale care le-au plăcut. Vezi la ce se uită Smiley, Dan Negru, Liviu Teodorescu, Paul Ipate

10. Platoul pentru restaurantul lui Pop este recreat după cel original în care s-a filmat episodul-pilot al serialului.

11. Lili Reinhart și Madelaine Petsch locuiesc împreună în viața reală.

12. Cole Sprouse este un super fan al benzilor desenate și este în discuții pentru a scrie un spinoff comic al seriei de benzi Riverdale.

13. Înainte să afle oficial cine l-a ucis pe Jason, actorii din distribuție aveau propriile lor teorie: Cole Sprouse voia ca ucigașul să fie Jughead. La un moment dat, Madelaine Petsch credea că este Cheryl. KJ Apa credea de asemenea că ucigașul lui Jason este tot Jughead.

14. Episodul 12 a fost filmat în mai multe variante pentru ca să nu se scurgă în presă numele ucigașului lui Jason.

15. Există o teorie a fanilor cum că serialul s-ar îndrepta către o variantă zombie. Creatorul serialului Riverdale este, întâmplător, și creatorul benzilor desenate comice cu zombie Afterlife with Archie. (Chiar, cum ar fi asta?!)

Citește și: Ce seriale bune ne-a dat 2017 până acum

16. Producătorul Riverdale nu exclude posibilitatea evoluției serialului într-o zonă supranaturală, și chiar a prezentat rețelei și o variantă supranaturală însă televiziunea a decis să aleagă „murder mistery” pentru că au considerat că de-aici se poate merge întotdeauna spre o zonă supranaturală, dar nu și invers.

17. Producătorul Aguirre-Sacasa vede orașul Riverdale pe o parte a Sweetwater River și Greendale, pe cealaltă parte, acolo ar fi zona supranaturală și locul unde trăiește Sabrina, vrăjitoarea adolescenta (un alt serial cunoscut).

18. Aguirre-Sacasa spune că finalul sezonului 1 al serialului nu era cel pe care creatorii Riverdale îl aveau în minte și că ce s-a întâmplat în finalul seriei 1 schimbă fundamental evoluția Riverdale.Jobs Database
Arata mai multe articole din Seriale americane

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Recomandare de weekend. Tânăra și marea, cu Rey din Star Wars, inspirat din fapte reale, e pe Disney+

Photo courtesy of Disney Un film care va face valuri. Disney+ a lansat zilele acestea o pr…