Home Topuri TopS. Cele mai bun seriale istorice

TopS. Cele mai bun seriale istorice

0
0

Serialele de inspirație istorică sunt o importantă componentă a producției TV.  PaginadeSeriale prezintă o listă a celor mai bune producții dramatice ce aduc pe micile ecrane evenimente sau personaje istorice.

De la povești cu regi și regine, la producții cu gladiatori, barbari, vikingi, iată câteva seriale pe care orice pasionat de seriale istorice ar trebui să le aibă în vedere:

1. Barbarians Rising – o miniserie în patru episoade ce spune povestea a unora dintre cei mai cunoscuți lideri barbari. Fiecare episod se centrează pe poveștile a câte două personaje.

2. Rome – serial în două sezoane a cărui acțiune are loc în anul 49, înaintea erei noastre, în perioada în care Roma trece de la republică la imperiu.

3. The Last Kingdom – O producție bazată pe volumul The Saxon Stories semnat de Bernard Cornwell, centrându-se pe viața lui Saxon Uhtred. După ce a fost răpit de către Vikingi, Uhtred este crescut de o familie care îl educă după modul lor de viață.

4. Black Sails – O poveste cu pirați. Este un prequel după volumul de aventuri Insula comorii, semnat de Louis Stevenson, și prezintă aventurile căpitanului Flint și a camarazilor săi.

5. Vikingii  – Dacă ești pasionat de povești nordice, acesta e serialul pentru tine. O poveste ce explorează cultura vikingilor, invaziile lor ale teritoriilor Wessex, Normandia și Francia. Serialul abundă de secvențe violente și certuri de familie.

6. Spartacus – serial în patru sezoane, ce împletește istoria cu ficțiunea.

7. Familia Borgia – serialul spune povestea familiei Borgia și ascensiunea acesteia la vârful bisericii romane. Totul începe cu Cesar Borgia care devine Papa Alexandru al VI-lea.

8. Demonii lui Da Vinci – Un serial a cărui acțiune e plasată în Florența și prezintă lupta familiei Medici de a rămâne la putere, avându-l aliat pe Leonardo DaVinci (și numeroasele lui invenții).

9. The White Queen – un serial despre care presa internațională spune că l-ar recomanda până și George R.R. Martin, scriitorul volumelor Game of Thrones. Producția prezintă evenimentele care au stat la baza Războiului Rozelor, din care Martin s-a inspirat pentru volumul Cântec de gheață și foc. Povestea se învârte în jurul personajului Elizabeth Woodville, o văduvă care îi câștigă inima viitorului rege Edward de York.

10. The White Princess – Un serial a cărui acțiune are loc înainte de The white queen.

11. Reign – Din perspectivă istorică, acțiunea serialului se petrece înaintea evenimentelor din The White Queen, din perspectiva scoțienilor. Este povestea lui Mary Stuart, faimoasă regină a scoțienilor din perioada 1542 – 1567. Mary este fiica Regelui James. Aceasta îi ia locul defunctului ei tată la doar șase zile de la naștere.

12. Dinastia Tudorilor (The Tudors) – un serial în patru sezoane ce se centrează pe domnia lui Henry al VIII-lea.

13. Outlander – serial bazat pe cărțile semnate de Diana Gabaldon. Producția spune povestea lui Claire Randall, o asistentă de război, care atinge o piatră aflată într-un cerc magic și este trimisă în trecut cu 200 de ani, în 1743.

14. Downton Abbey – Acțiunea se petrece pe domeniul fictiv Downton Abbey, reședința contelui și contesei de Grantham, și urmărește viața aristocratică a familiei Crawley și a slujitorilor lor în timpul domniei regelui George al V-lea.

15. Marco Polo – despre viața lui Marco Polo la curtea lui Kublai, han al Imperiului Mongol și întemeietor al dinastiei Yuan.

16. The Crown – o dramă biografică ce ne aduce mai aproape de vremurile noastre, o producție ce se centrează pe începuturile domniei Reginei Elisabeta a Marii Britanii.Jobs Database
Arata mai multe articole din Topuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Serialul Shogun, reînnoit cu două noi sezoane. Producătorii lucrează alături de moștenitorii scriitorului James Clavell

“SHŌGUN” — Pictured: Tadanobu Asano as Kashigi Yabushige. CR: Kurt Iswarienko/FX FX,…