Home Seriale TV VIDEO. Un serial SF, cu călătorii în timp, se vede din această seară pe TVR 1

VIDEO. Un serial SF, cu călătorii în timp, se vede din această seară pe TVR 1

0
0

TVR 1 vine cu o producție spaniolă SF, din această seară. Este vorba despre „Jocurile timpului” (El Ministerio del Tiempo), care debutează astăzi, 11 mai, de la ora 22:00.

Serialul spune povestea a trei personaje care călătoresc prin istoria tumultoasă a Spaniei, unde întâlnesc personaje celebre și marcante: scriitorii Miguel de Cervantes şi Lope de Vega sau pictorul Pablo Picasso.

În prima săptămână de difuzare, la TVR 1 sunt programate primele două episoade – 11 şi 12 mai, ora 22.00, apoi serialul va putea fi urmărit de luni până joi, la aceeaşi oră, anunță reprezentanții postului. 

Povestea, pe scurt. Alonso de Entrerios, un soldat din secolul XVI, Amelia Folch, o studentă din secolul XIX, şi Julian Martinez, un paramedic din zilele noastre sunt recrutaţi de o agenţie secretă numită Jocurile timpului, cu scopul de a împiedica indivizi cu idei malefice să modifice cursul istoriei.

Folosindu-se de uşi care înlesnesc călătoria în timp, cei trei eroi străbat istoria tumultuoasă a Spaniei, întâlnind figuri celebre ca regina Isabela de Castilia, scriitorii Miguel de Cervantes şi Lope de Vega sau pictorul Pablo Picasso. Sediul central al Jocurilor timpului a fost stabilit în abandonatul Palat al Ducesei de Sueca din Madrid, dar locurile de filmare au inclus şi alte zone din Spania. 

TVR va difuza primele trei serii, lansate în perioada 2015-2017.

  • Primul sezon: 8 episoade
  • Sezonul doi: 13 episoade
  • Sezonul trei: 13 episoade 

Din distribuția serialului fac parte actorii spanioli Rodolfo Sancho, Aura Garrido (actriţă care a mai jucat și în producţia Aventurile capitanului Alatriste, difuzată de TVR 1 în 2019), Nacho Fresneda, Cayetana Guillen-Cuervo. 

Conform declaraţiilor lui Javier Olivares, unul dintre scenarişti, sursele de inspiraţie pentru Jocurile timpului au fost romanul The Gates of Anubis, al lui Tim Powers şi filmul Time After Time (1979), pelicula numărându-se printre preferatele acestuia.

Portugalia a fost prima ţară care a adaptat local seria spaniolă, cu o versiune intitulată Ministerio do Tempo. Până în decembrie 2016, serialul tv a fost distribuit în China. În Statele Unite, serialul a fost difuzat pe platforme online începând cu 2017, iar în India, din 2018.

GALERIE FOTO

VIDEO. El Ministerio del Tiempo | TrailerJobs Database
Arata mai multe articole din Seriale TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Departure revine la Diva. Cum s-a filmat în pandemie? Despre noile episoade, cu actrița care joacă rolul principal

INTERVIU. „Datorită regizorului decorul arăta foarte cinematic. Este emoționant să vezi un…