Home #3Seriale #3Seriale. Matinalul Smart FM Bogdan Nicolai și serialele lui preferate. Umbre, printre titluri

#3Seriale. Matinalul Smart FM Bogdan Nicolai și serialele lui preferate. Umbre, printre titluri

0
0

Matinalul de la Smart FM, Bogdan Nicolai, se împarte între seriale clasice și producții noi. Comedia M.A.S.H, produsă în ani `70, are o valoare sentimentală pentru el, a fost primul serial pe care l-a urmărit împreună cu tatăl lui.

Despre Umbre, o altă producție favorită, spune că este al doilea cel mai bun serial local făcut de români.

 

PaginadeSeriale l-a invitat pe Bogdan Nicolai să vorbească despre titlurile care l-au marcat. Iată-le:

1. M.A.S.H „A însemnat foarte mult pentru mine. A fost primul serial pe care l-am vazut împreună cu tata și, dacă excludem faptul că ne mai uitam la The Simpsons pe posturile germane de pe parabolică, a fost și prima mea întâlnire cu umorul bine scris, profesionist.

Pe lângă replicile geniale, învățai din M.A.S.H și că, oricâtă caterincă ai face, totul trebuie privit cu seriozitate când vine vorba de muncă.

Doctorii aia se țineau numai de șotii, își făceau farse și se culcau cu toate asistentele, dar când venea elicopterul cu răniți, stăteau în operație ore întregi și făceau tot posibilul să salveze bolnavul. Era ca în sistemul medical românesc, doar că, din păcate, în multe spitale de la noi, e doar caterincă.”

2. Umbre – „După Las Fierbinți, Umbre e al doilea serial bun pe care românii l-au făcut în ultimii 20 de ani. Cele doua producții au în comun adaptarea perfectă la realitatea românească.

În Umbre ai băiețași de Berceni care speră să dea cândva lovitura, recuperatori plătiți să le rezolve treburile murdare cămătarilor, politicieni corupti, puștani care bagă iarbă rupți de realitate, taximetriști smardoi și tot ce mai întâlneai pe străzile României până prin 2004, când băieții răi s-au cărat afară, la muncă sau la furat sau pe la pușcărie. Acțiunea e uneori trasă de păr, dar personajele sunt autentice. Eu unul, mă uit mai ales pentru Nea Puiu, personaj jucat Stefan Velniciuc.”

3. Peaky Blinders – „Știu că și Vlad Craioveanu, colegul meu de matinal de la Smart FM, va scrie despre Peaky Blinders pe Pagina de Seriale. Amandoi suntem fani. Trei frați, tineri veterani ai Primul Război Mondial, se întorc acasă teferi la trup, dar destul de vătămați la cap. Au cojones, sânge țigănesc în instalație și pun stăpânire pe Birmingham, apoi pe Londra, ba chiar reușesc să șantajeze regele pentru a-i oferi lui Thomas Shelbi (Cillian Murphy), liderul bandei, importante funcții publice.

Legile după care se conduc sunt un mix între eleganța britanică și legile țigănești, cu toate superstițiile lor. În primul sezon, dacă nu mă înșel, poți auzi niște vrăjitoare vorbind limba română, lucru care pe mine m-a bucurat. Pariuri pe cai, vendete cu mafia italiană și cu cea evreiască, orgolii și probleme de familie cât se poate de încâlcite,  amor fără clișee, costume și scenografie impecabile, toate puse cap la cap pentru a-ți fi imposibil să te plictisești.”

Bogdan Nicolai, carte de vizită

Are o lungă experiență în zona de radio, televiziune și digital.

În radio lucrează din 2003 și a trecut pe rând, de la radio local – Mix FM Câmpina și Mix FM Sinaia, la cel național, Pro FM (2006 – 2014) și Europa FM (pentru câteva luni).

Bogdan Nicolai a fost director de programe şi producție la MTV România şi scenarist al show-ului Vocea României, a scris pentru site-ul de satiră Times New Roman, iar în prezent realizază şi emisiunea Love is Fun, alături de psihoterapeutul Gaspar Gyorgy, la ‘A list Magazine by Andreea Esca

Despre #3Seriale.

La rubrica #3Seriale, lansată de PaginadeSeriale.ro, vedete, bloggeri, oameni de radio sau din zona comunicării sunt invitați să vorbească despre trei seriale care le-au plăcut.

Ți-a plăcut de noi? Ne poți da un LIKE, AICI

Citește și:

#3Seriale de la Gina Pistol

#3Seriale de la Octavian Strunilă

#3Seriale. Sergiu Floroaia, matinalul de la Kiss FM

#3Seriale. Carmen Avram, „În premieră”

#3Seriale. Dan Negru

#3Seriale. Paul Ipate

#3Seriale. Smiley

#3Seriale. Dobro

#3Seriale. Liviu Teodorescu

#3Seriale. Cătălin Anchidin, promotor al filmului românesc

#3Seriale. Cristina Ciobănașu

#3Seriale. ADDA

#3Seriale. Inna

#3Seriale. Shurubel, matinalul Kiss Fm

#3Seriale. Nicoleta Nucă

#3Seriale. Bratu și Giurgea de la SuperSpeed

#3Seriale de la Lori CiobotaruJobs Database
Arata mai multe articole din #3Seriale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Povestea Yellowstone continuă. Noile episoade vor fi pe SkyShowtime. Când e programat

Serialul de succes Yellowstone revine pe SkyShowtime. Platforma de streaming a anunțat epi…