Televiziunea National Geographic lansează astăzi seria „NASA: Culisele Inovațiilor”. Premiera documentarului are loc pe 16 aprilie, ora 21:00, episoade noi fiind difuzate în fiecare marți.
Documentarul se adresează atât celor curioși să descopere culisele cercetării spațiale cât și celor dornici să înțeleagă mai bine modul în care inovațiile NASA pot influența viețile noastre de zi cu zi.
„În spatele fiecărui pas către explorarea spațiului cosmic stau sute de mii de oameni dedicați și mii de ore de muncă și cercetare. Aceste momente rare când NASA își deschide porțile către public sunt o oportunitate unică de a ne apropia și de a înțelege complexitatea și frumusețea acestui domeniu fascinant”, a declarat Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat în spațiul cosmic, Vice-președintele Fundației Asteroid, președintele Grupului Global de Experți pentru Activități Sustenabile pe Lună.
În primul episod, telespectatorii au ocazia să descopere Centrul de cercetare Joseph Ames din Mountain View, California. Situat în apropierea noului sediu Apple și Googleplex, acest campus vast servește ca loc de întâlnire pentru sute de oameni de știință, ingineri și cercetători NASA. Sunt prezentate atât celebrele facilități de testare cu resurse de ultimă generație, printre care și faimosul tunel de vânt, cât și alte zone specializate. În acest episod, telespectatorii vor putea observa modul de funcționare a roboților inteligenți Astrobee și Spheres și vor explora multe alte lucruri despre planificarea explorării Lunii.
Fiecare episod va aduce mai multă claritate pentru cei interesați de cosmos, de la Centrul de Cercetare NASA din Silicon Valley, unde se perfecționează dronele spațiale, până la cele mai vechi centre de teren NASA, unde se explorează modalități moderne de stocare a energiei.
În fiecare marți, la ora 21:00, vom primi răspunsuri la întrebări precum: „Cum este livrat combustibilul în spațiu pentru navele spațiale?”, „Cine sunt oamenii care lucrează la sateliții NASA?” și „Cum pot cultiva astronauții propriile legume în spațiu?”.