Home Seriale Documentare Despre traficanții de arme și cocaină, într-o serie de investigație pe National Geographic

Despre traficanții de arme și cocaină, într-o serie de investigație pe National Geographic

0
0

National Geographic aduce o nouă serie documentară de investigație. Jurnalista Mariana van Zeller va fi protagonista seriei, care va debuta de vineri, 19 februarie, la ora 22:00.

„Ilegal cu Mariana van Zeller” este o serie de investigații despre rețele de trafic ilegale. Jurnalista van Zeller petrece timp cu jucători importanți din mai multe economii subterane — de la traficanți de tigri și escroci internaționali la falsificatori, traficanți de arme și furnizori de fentanil.

Ea întâlnește, pe parcurs, polițiști, foști deținuți, colegi de breaslă și localnici prinși la mijloc, în încercarea de a oferi o imagine de ansamblu asupra acestor rețele de trafic, care contribuie la economia subterană de multe miliarde de dolari, la nivel mondial.

Într-un episod special de două ore, Mariana prezintă un periculos lanț de aprovizionare cu arme de foc produse în America, transportate ilegal în mâinile cartelurilor de droguri și care alimentează nivelurile record de violență armată în Mexic.

Călătoria oferă acces la traficanți de arme, cărăuși, șefi de cartel și asasini ia o întorsătură și mai terifiantă când fiul celui mai cunoscut rege al drogurilor din lume, El Chapo Guzman, este arestat, iar cartelul în care se infiltrează Mariana van Zeller decide să riposteze violent.

În primul episod al seriei, Mariana abordează ceea ce una dintre sursele ei numește “povestea de contrabandă de neatins.” Piața neagră pentru tigri și părți de tigru este atât de profitabilă, secretă și periculoasă încât puțini au încercat să îi descopere detalii. În acest episod jurnalista se întâlnește față-în-față cu contrabandiștii.

Alte subiecte abordate în cadrul seriei:

BANI CONTRAFĂCUȚI

Mariana pătrunde în lumea interlopă peruană pentru a se întâlni cu meseriașii mafioți care produc și vând cei mai bine falsificați dolari americani din lume.

Pe parcurs, află că multe dintre aceste operațiuni de falsificare sunt conduse de familii mafiote din Lima, care fac avere în pofida eforturilor de combatere a contrafacerii ale Serviciilor Secrete Americane și ale Poliției Naționale din Peru.

ESCROCHERIA

Mariana van Zeller intră în lumea escrocheriilor internaționale pentru a-i înțelege mecanismele și a se întâlni cu infractorii aflași în centrul acestei industrii înfloritoare.

Investigația ei o poartă de pe străzile din Montego Bay până în cartierele extravagante din Tel Aviv în căutarea celor mai mari escroci de telefon, loterie și financiari din lume și află de ce americanii sunt ținta perfectă

COCAINĂ

Mariana van Zeller reface una dintre cel mai greu de rezolvat rute de contrabandă a lumii, urmând traseul cocainei dintr-o vale izolată din Peru, prin coasta Caraibelor din Columbia, până pe străzile din Miami.

În pofida războiului împotriva drogurilor pe care SUA îl poartă de zeci de ani, producția de cocaină este la un nivel record și Mariana se întâlnește cu câțiva dintre producătorii, contrabandiștii, șoferii și excursioniștii adolescenți care își riscă viața pentru a livra drogul preferat de americani la petreceri.

STEROIZI

În era social media, cererea pentru steroizi ilegali este în expansiune. Mariana caută producătorii și utilizatorii în încercarea de a înțelege vanitatea, nesiguranța și lăcomia care determină această piață neagră periculoasă, nereglementată, de miliarde de dolari, a anabolizantelor

FENTANIL

Fentanilul a supraalimentat cea mai periculoasă criză a medicamentelor din istoria Americii. Dar este mai puțin înțeles modul în care acest medicament a transformat pur și simplu piața neagră.

Mariana van Zeller merge în căutarea noilor șefi, noilor rute, noilor riscuri și a comunităților care plătesc prețul pentru următorul val de fentanil.

PROXENEȚI

Într-o călătorie relevatoare în California, statul ei de origine, Mariana intră în contact cu proxeneți, victime, polițiști sub acoperire și detectivi particulari pentru a înțelege afacerea murdară a sexului ilegal în America.

VIDEO. Conținut din primul episodJobs Database
Arata mai multe articole din Seriale Documentare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

NOUTĂȚI pe Netflix: sezon nou din Narcos Mexico, un film cu Dwayne Johnson și Gal Gadot. Plus un documentar despre Ceaușescu

Ce vedem pe Netflix în noiembrie? Platforma de streaming anunță o mulțime de titluri noi, …