Home Seriale Documentare VIDEO. HBO aduce o miniserie despre medicii unui spital din Barcelona, din timpul pandemiei

VIDEO. HBO aduce o miniserie despre medicii unui spital din Barcelona, din timpul pandemiei

0
0

HBO aduce o nouă miniserie în care urmărește provocările pe care le-au întâmplat medicii și pacienții într-un spital din Barcelona, în timpul pandemiei de Covid-19.

Noua producție în trei părți se numește „Vitals. A true human story” și se va vedea pe HBO GO din 7 februarie. A fost produsă de El Terrat (The Mediapro Studio) și Forest Film Studios pentru HBO Europe.

Producători executivi pentru HBO Europe sunt Hanka Kastelicová, Miguel Salvat și Antony Root.

Vitals urmărește pacienți și membri ai personalului medical de la spitalul Parc Taulí din Sabadell, timp de câteva săptămâni, în perioada martie – iunie, în timpul celor mai dificile momente ale primului val al pandemiei.

Pe lângă expunerea situațiilor din spital, regizorul Vitals merge și mai departe, dincolo de limitele spitalului și se alătură membrilor personalului medical în casele lor.

Acolo ei trăiesc bucuria de a se reuni cu familiile lor, dar și frustrarea legată de indiferența lumii de afară. Vitals asistă la modul în care familiile pacienților reacționează la cele mai emoționante conversații, apeluri video și momente de rămas-bun dureroase.

Oamenii care vor fi cunoscuți în această miniserie:

Alfredo și Matilde sunt pe cale să sărbătorească 50 de ani de căsnicie când, brusc, ajung amândoi la spital. Ei sunt tratați în aceeași cameră. La puțin timp după acest moment, Matilde este externată și trebuie să-și aștepte soțul acasă, care este din ce în ce mai bolnav.

Vanessa, în vârstă de doar 34 de ani, devine pacientă la același spital la care lucrează ca asistentă medicală. Are probleme respiratorii grave și se simte foarte slăbită. Singura ei alinare este să vorbească cu partenerul ei și să-și vadă câinele prin intermediul apelurilor video.

Sandra și Noemi sunt asistente medicale care au ajuns să se obișnuiască cu moartea. Prietenia lor este cel mai important lucru pe care îl au la spital, le dă forța necesară să se confrunte cu decesele zilnice pe care le văd la serviciu și cu neînțelegerile de care au parte câteodată în afara spitalului.

Fèlix Colomer, creatorul proiectului, a spus:

„De când a început criza COVID-19, politicienii și media ne-au copleșit cu date. În fiecare zi, 500 de decese, 2.000 de infecții, 300 de internări la terapie intensivă, 200 de profesioniști medicali de care e nevoie în spitale… cifre.

Vitals. A true human story. lasă deoparte cifrele și vorbește despre oameni. De exemplu, îi cunoaștem pe Alfredo și Matilde, un cuplu care, după 50 de ani, încă se iubesc la fel ca în prima zi în care s-au cunoscut, vedem dăruirea incredibilă a asistentelor medicale Silvia și Isa și auzim mărturii ale unora dintre pacienții care se luptă cu o moarte inevitabilă. Toți sunt vitali. Să învățăm de la ei este vital.”

Hanka Kastelicová, VP Documentaries, HBO Europe, și producător executiv al proiectului, spune:

Regizorul Fèlix Colomer a reușit să expună fragilitatea umană, dar și imensa putere a iubirii, a familiei, alături de devotamentul profesional și personal al personalului medical atunci când se confruntă cu un nou inamic necunoscut.

Vitals. A true human story.oferă o perspectivă profundă a momentelor foarte intime ale protagoniștilor săi și va rămâne o cronică excepțională a acestor vremuri de neuitat”.

VIDEO. Trailer-ul miniseriei „Vitals. A true human story”Jobs Database
Arata mai multe articole din Seriale Documentare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

NOUTĂȚI pe Netflix: sezon nou din Narcos Mexico, un film cu Dwayne Johnson și Gal Gadot. Plus un documentar despre Ceaușescu

Ce vedem pe Netflix în noiembrie? Platforma de streaming anunță o mulțime de titluri noi, …