Home Seriale TV VIDEO. Un nou serial turcesc la TV. De luni

VIDEO. Un nou serial turcesc la TV. De luni

0
0

VIDEO. Un nou serial turcesc se vede la TVR 1. Producția – 1000: Eroii de la Gallipoli – are opt episoade și debutează luni, 29 iunie.

Va fi de luni până joi, de la ora 21:10. 

Serialul turcesc este bazat pe fapte reale și prezintă unul dintre cele mai dramatice momente din istoria Turciei, apărarea peninsulei Gallipoli în timpul Primului Război Mondial.

În dimineața zilei de 25 aprilie, prima zi a războaielor terestre din strâmtoarea Dardanele, o mie de soldaţi turci, conduşi de comandantul Mahmut Sabri, rezistă timp de 32 de ore în faţa trupelor navale aliate, mult mai numeroase, estimate la un număr de 18.000 de soldați, care încearcă să debarce pe ţărmul otoman, pentru a porni campania către capitala Constantinopol.

La filmări au folosit peste 750 de costume și 800 de arme. 

Distribuția include nume precum İbrahim Çelikkol, Murat Ünalmıș, Uğur Güneș, Dolunay Soysert, İlker Aksum, Gülsüm Ali İlhan, Deniz Celiloğlu, Timur Ölkebaș, Ahmet Mekin și Okan Yalabı.

Filmările au durat patru luni, iar procesul de realizare a decorului pentru scenele de luptă, construcția bazelor și a șanțurilor, a durat opt luni.Jobs Database
Arata mai multe articole din Seriale TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Departure revine la Diva. Cum s-a filmat în pandemie? Despre noile episoade, cu actrița care joacă rolul principal

INTERVIU. „Datorită regizorului decorul arăta foarte cinematic. Este emoționant să vezi un…