Home Seriale TV 10 lucruri pe care poate nu le știai despre serialul Handmaid`s Tale – Povestea slujitoarei

10 lucruri pe care poate nu le știai despre serialul Handmaid`s Tale – Povestea slujitoarei

0
1

Aflat în topul celor mai bune seriale ale lui 2017, Povestea Slujitoarei este disponibil și în România. Serialul, inspirat de romanul scris de Margaret Atwood, este povestea vieții în Gilead, o societate totalitară distopică ce a fost cunoscută în trecut ca Statele Unite.

Confruntându-se cu dezastre naturale și o rată a natalității în scădere, Gilead este condus de un regim fundamentalist care tratează femeile ca pe o proprietate a statului.

Offred (Elisabeth Moss) este una dintre ultimele femei fertile rămase și este slujitoare în casa Comandantului.

Detalii despre serialul Povestea Slujitoarei și orarul de difuzare, AICI

În continuare 10 lucruri pe care poate nu le știai despre Povestea Slujitoarei – Handmaid`s Tale:

  • Slujitoarele se îmbracă doar în haine de culoare roșie, făcând trimitere la straiele de aceeași culoare ale Mariei Magdalena, păcătoasa plină de remușcări, din Biblie.

  • Soțiile de comandanți, care nu pot face copii, poartă haine de culoarea albastră, ce reprezintă straiele Fecioarei Maria.

  • Margaret Atwood, scriitoare cărții care a inspirat acest serial, are o foarte scurtă apariție în episodul-pilot Handmaid`s Tale – Povestea slujitoarei. Ea are rolul unei „mătuși”, nume generic pentru femeile care se îngrijesc de „educația” slujitoarelor.

  • Cartea Povestea Slujitoarei, publicată în 1985, a fost scrisă integral la mașina de scris. Volumul a avut parte de o ecranizare, în 1990, a fost pusă în scenă pentru mai multe piese de teatru și operă. Cu toate acestea se spune că serialul produs de Hulu și lansat anul acesta este cea mai de succes punere în scenă.

  • Personajul principal al serialului este o slujitoare pe nume Offred. Numele ei înseamnă Of Fred, adică aparține lui Fred, care este și numele Comandatului la care ea este „Handmaid” (nume dat femeilor încă fertile care trebuie să poarte copii pentru familiile din înalta societate). Fiecare Slujitoare primește numele Comandantului de care aparține.

  • În carte, care este scrisă sub forma unui jurnal, numele real al lui Offred nu este dezvăluit. Dar este prezentat în serial.

  • Ofglen, o altă Slujitoare din serial, rol jucat de Alexis Bledel (Gilmore Girls), are în serial un rol mult mai important și mai vast decât în carte.

  • În serial, Slujitoarele poartă la ureche un dispozitiv de urmărire. În carte nu există acest detaliu.

  • Povestea slujitoarei are acțiunea în Statele Unite, numite Gilead, însă serialul a fost filmat în Canada.

  • Rochiile slujitoarelor sunt făcute de mână, cusute de mână. Pelerinele, ghetele, totul până la lenjerie, totul este făcut de mână.

 



Jobs Database
Arata mai multe articole din Seriale TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Serialul Shogun, reînnoit cu două noi sezoane. Producătorii lucrează alături de moștenitorii scriitorului James Clavell

“SHŌGUN” — Pictured: Tadanobu Asano as Kashigi Yabushige. CR: Kurt Iswarienko/FX FX,…