Home seriale americane The Handmaid’s Tale – Povestea slujitoarei, din 7 iulie, la HBO

The Handmaid’s Tale – Povestea slujitoarei, din 7 iulie, la HBO

0
0

Noul serial bazat pe romanul lui Margaret Atwood, The Handmaid’s Tale – Povestea slujitoarei, va fi din 7 iulie la HBO, în fiecare vineri, de la ora 20.00.

Serialul produs de Hulu și adus în România de HBO, este în topul celor mai bune producții ale anului 2017 (topul, AICI).

Citește și: 10 lucruri pe care poate nu le știai despre Povestea slujitoarei

DISTRIBUȚIE. Actorii din rolurile principale sunt Elisabeth Moss (Mad Men),  Joseph Fiennes (American Horror Story: Asylum, Shakespeare in Love), Samira Wiley (Orange is the New Black), Max Minghella (The Mindy Project), Yvonne Strahovski (Chuck, Dexter), O.T. Fagbenle (The Five), Alexis Bledel (Gilmore Girls), Madeline Brewer (Orange is the New Black) and Ann Dowd (ComplianceThe Leftovers).

DESPRE SERIAL. Bazat pe romanul clasic al lui Margaret Atwood, serialul Povestea slujitoareieste povestea vieții în Gilead, o societate totalitară distopică ce a fost cunoscută în trecut ca Statele Unite. Confruntându-se cu dezastre naturale și o rată a natalității în scădere, Gilead este condus de un regim fundamentalist care tratează femeile ca pe o proprietate a statului. Offred (Elisabeth Moss) este una dintre ultimele femei fertile rămase și este slujitoare în casa Comandantului. Ea face parte din casta femeilor folosite într-o ultimă încercare disperată de a repopula lumea. În această societate terifiantă, Offred trebuie să navigheze între Comandanți, soțiile lor groaznice, Marthele domestice și colegele slujitoare – dintre care oricare ar putea fi spion pentru Gilead – iar scopul ei este unul singur: să supraviețuiască și să-și găsească fiica ce i-a fost luată.

Adaptarea pentru televiziune a romanului lansat în 1985 a fost creată și scrisă de Bruce Miller (The 100), iar producători executivi sunt Bruce Miller, Warren Littlefield (Fargo), Daniel Wilson, Fran Sears și Ilene Chaiken. Serialul The Handmaid’s Tale/Povestea slujitoarei este produs de MGM Television și este distribuit internațional de MGM

Bruce Miller, creatorul serialului, despre Povestea slujitoarei (interviul integral, pe PaginadeSeriale, AICI):

  • “Povestea slujitoarei” (Handmaid`s Tale) are teme generale despre control, sexism biologic, misoginism și cruzime, dar cele mai importante teme sunt speranța și supraviețuirea
  • Rochiile slujitoarelor sunt făcute de mână, cusute de mână. Pelerinele, ghetele, totul până la lenjerie, totul este făcut de mână. Acest lucru are nu numai un impact vizual incredibil…Costumele cred că sunt senzaționale, odată ce actorii se îmbracă în ele, sunt transportați în lumea personajelor.
  • Viețile noastre sunt dezordonate, enervante, pline și copleșitoare, dar nu apreciem aceste lucruri până când nu ne sunt luate.
  • A trebuit să creăm un loc cu o societate prezentă, Gilead, în care nu există cuvinte, ci numai simboluri. Există simboluri pentru fertilitate, pentru fiecare castă a societății. Trebuie luat în considerare fiecare aspect al vieții în Gilead. De exemplu, în magazinele noastre, există etichete pentru fiecare aliment, dar niciun cuvânt. Sunt simboluri peste tot.
  • În ceea ce privește oamenii care știu cartea, abia aștept să fie expuși complexității acestei lumi. De asemenea, climatul politic din prezent creează spațiul potrivit pentru aceste discuții, dar cred că ăsta e un adevăr general valabil. Climatul politic din orice perioadă e potrivit pentru aceste discuții.


Jobs Database
Arata mai multe articole din seriale americane

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Serialul Shogun, reînnoit cu două noi sezoane. Producătorii lucrează alături de moștenitorii scriitorului James Clavell

“SHŌGUN” — Pictured: Tadanobu Asano as Kashigi Yabushige. CR: Kurt Iswarienko/FX FX,…