Home Seriale TV INTERVIU. Brian Cox și Hiam Abbass, despre serialul Succesiunea de pe HBO: Este o poveste despre moralitate. Una modernă

INTERVIU. Brian Cox și Hiam Abbass, despre serialul Succesiunea de pe HBO: Este o poveste despre moralitate. Una modernă

0
0

Serialul Succesiunea, lansat luna trecută de HBO, spune povestea omului de afaceri Logan Roy, interpretat de actorul Brian Cox. Acesta alături de cei patru copii ai săi controlează unul dintre cele mai mari trusturi media și de divertisment din lume.

Serialul urmărește șirul de evenimente prin care trece familia Roy, în jurul momentului în care bătrânul Logan Roy își pregătește retragerea din companie.

Actorii Brian Cox și Hiam Abbass, care îi interpretează pe Logan Roy, respectiv pe soția acestuia Maricia Roy, au vorbit într-un interviu despre serial.

Aceștia au dezvăluit, printre altele, detalii despre personajele pe care le interpretează. De asemenea, au vorbit despre modul în care ei privesc povestea serialului.

Brian Cox, actorul care îl interpretează pe Logan Roy, caracterizează producția ca pe o poveste actuală despre moralitate.

“Este o poveste despre moralitate. Una modernă. Nu vorbește despre oamenii săraci, ci despre cei bogați și cum lucrurile iau o întorsătură spre rău. Vedem asta în fiecare zi, mai ales cu acest clovn și administrația lui.”

Hiam Abbass vorbește despre relația dintre personajul său și Logan ca fiind una bazată pe încredere.

“Logan chiar spune într-o scenă că singura persoană în care are încredere este Marcia.

În cazul lui relației dintre Logan și Marcia, nu cred că a fost vreo întrebare legată de succesul fiecăruia, de banii lui. Cred că este legat de natura relației, evoluția ei, a lor ca un cuplu de-a lungul timpului.”

Actrița subliniază, de asemenea, faptul că scriitorii care s-au ocupat de scenariul producției sunt foarte buni observatori ai naturii umane.

“Talentul scriitorilor este că sunt foarte buni observatori ai naturii umane din fiecare actor cu care lucrează și cumva lucrează cu întregul grup.”

Paginadeseriale.ro prezintă în continuare, pe larg, interviul cu Brian Cox și Hiam Abbass. Interviul a fost pus la dispoziție de HBO România.

Ce v-a atras la personajele voastre?

Brian: Ei bine, Jesse și Adam mi-au prezentat ideea serialului și m-am gândit că trebuie să fiu parte din el. Apoi mi-am dat seama, bineînțeles, că este un clasic. Un om care își cedează imperiul, este desigur Regele Lear. Sunt atâtea elemente aici. Jesse este extraordinar, cu adevărat extraordinar. Este un scriitor de excepție. Este atât de deschis și provine dintr-un fundal de comedie – Peep Show, și Mitchell și Webb și toate acestea. În The Thick of It. Și a crescut folosindu-se de forma aceasta, pentru a ajunge să creeze această minunată lucrare.

Hiam: Eu am știut doar o parte din distribuție, dar am fost impresionată când am aflat că Brian face parte din ea. Nu am mai făcut cu adevărat televiziune înainte. Am făcut lucruri mai mici în televiziune. Am fost foarte încântată de idee.

Brian: Jesse m-a convins. Are acest fel britanic de emotivitate și apoi avem un american veridic în Adam McKay, cineva care a fost un scriitor pentru Saturday Night Live și a jucat în Upright Citizens Brigade.

Hiam: Da. Și este implicat în politică.

Brian: Foarte implicat. Și deschis la improvizație, așa ca Armando Iannucci.

Este o poveste despre moralitate. Una modernă. Nu vorbește despre oamenii săraci, ci despre cei bogați și cum lucrurile iau o întorsătură spre rău. Vedem asta în fiecare zi, mai ales cu acest clovn și administrația lui. Dar apoi, vezi ce s-a întâmplat cu ambasada din Israel și realizezi că oamenii aceștia nu au deloc experiență. Cum au ajuns acolo unde sunt?

Hiam: Ei conduc o țară asemenea unei companii. Asemenea unei companii comerciale.

Brian: Și acesta a fost motivul pentru care a fost votat, pentru că au vrut un om de afaceri. Însă ultima persoană care ar trebui să conducă o țară este un om de afaceri. Nu vrei un om de afaceri, ci un vizionar. Oamenii de afaceri vor face orice pentru a obține ceea ce doresc.

Din câte înțeleg, Logan a ajuns unde este prin propriile puteri – nu are o familie bogată. Cu cine l-ai asociat atunci când l-ai construit ca personaj?

Brian: Nu l-am asociat cu nimeni și nimic. Nu trebuie să mergi mai departe de scenariu, nu trebuie să faci cercetări în plus pentru că totul e acolo. Este cumva și despre gândirea paralelă, eu și Jesse suntem socialiști, așadar gândim asemănător. Suntem și egalitariști, așa că din punct de vedere politic suntem pe aceeași pagină și are sens pentru mine.

Ideea autodidactului, a omului realizat prin propriile puteri, accentuează natura disfuncției, apare întrebarea cum ajunge cineva la succes și ce se întâmplă cu copiii în acest proces? Se obișnuiesc cu anumite lucruri pentru că nu cunosc altele.

Mă uit și la familia mea. La faptul că, în prima căsătorie, copiii mei au văzut cât de dificil este să fiu un actor, am avut chiriași, copiii meu întâlneau persoane diferite mereu și mă întrebau cine sunt.

Eu le spuneam să sunt din China, din Japonia și în seara asta vor găti pentru noi, nu e minunat? Și așa supraviețuiam pentru că eu nu câștigam foarte mult atunci. Apoi, cu a doua familie, am avut mai mult succes. Locuiesc în New York într-o casă minunată, cu o soție frumoasă și toate cele, capcanele succesului. Acum am copii care nu înțeleg călătoria mea, și de ce ar înțelege-o?

Cred că asta este accentuat aici. Robert Murdoch avea suficiente când a început. Provenea dintr-o familie cât de cât de succes, însă Logan nu i se aseamănă deloc. Logan este mai mult ca Cetățeanul Kane, el începe de la zero. Este despre acel element disparat. Și copiii nu sunt pregătiți deloc, ceea ce te aduce la bazele clasice.

Ce știi despre Marcia, cine este ea?

Hiam: Shiv încearcă să afle lucruri despre ea și asta îți oferă puțină informație despre cine este și de unde vine. Asta o deranjează pentru că Shiv se apropie de adevăr. Cred că Marcia este o femeie deșteaptă și puternică, care îl iubește sincer pe Logan.

Îi respectă copiii deoarece sunt ai lui și îi iubește în felul ei, știind cât de diferiți sunt unii de alții. Știe cum să relaționeze cu fiecare din ei, dar lasă impresia de „nu-mi sta în cale”.

Scopul ei este de a ajuta familia și iubește să facă asta –  să organizeze lucruri pentru întreaga familie, ea este singura care organizează terapia. Însă are un trecut apăsător care urmeză a fi descoperit.

Brian: Când te înhami la așa ceva – un proiect lung – misterele trebuie să fie intacte. Trebuie să fie mistere, care sunt misterioase chiar și pentru actor.

Când am început asta, am filmat pilotul înainte de Crăciun, în 2016, Logan are o petrecere aniversară. Acolo, Peter Friedman, care îl joacă pe Frank, ține un toast și zice „născut în Quebec, Canada”.

Ideea mea inițială, după ce am primit scenariul, a fost să joc acest personaj ca fiind scoțian. Dar Jesse nu a fost de acord, vrând ceva american. Am fost de acord și am încercat acest accent american-canadian, nu sunt din Canada, dar nici din America. În final, când filmam episodul nouă, Peter Friedman îmi spune că au făcut niște modificări pentru unde m-am născut și au schimbat locul.

Hiam: Este născut în Scoția.

Brian: Da, în Dundee, Scoția. A fost ciudat ca după nouă episoade să decidă că m-am născut acolo. Jesse a spus că a vrut ca personajul meu să fie născut acolo și să ajungă în Canada ca un refugiat, fiind mulți scoțieni care s-au mutat în Canada atunci. Am suspectat că era o legătură cu Scoția pentru că am crezut că a fost instruit ca jurnalist. Ca DC Thompsons, sau unul din cei asemenea lui.

Așa este un proiect lung, trebuie să accepți schimbarea și să te bucuri când îți urmează instinctul.

Hiam: Cât despre Marcia, încă încercăm să-i aflăm trecutul.

Crezi că este mai dificil pentru persoanele care trăiesc la acest nivel de bogăție și putere să susțină o căsătorie? Să ai trei soții nu este neobișnuit la acest nivel. De ce crezi că este așa?

Brian: Ei bine, nu cred că este neobișnuit la niciun nivel. Am avut două soții, am locuit cu mai multe femei pentru mai mulți ani. Nu cred că este ceva ce ține doar de putere. Cred că este mai dificil în sensul că trebuie să fii mai atent cu cine te căsătorești. Și cred că fapul că Rupert are trei soții este doar o coincidență.

Prima soție a lui Logan cred că a murit, a doua era britanică dintr-o clasă socială elitistă. Cred că, într-un fel, este mult mai rezervat în ceea ce privește relația lui cu Marcia.

Hiam: Nici eu nu cred că este un lucru ce ține de bani, este ceva ce ține de moda vremurilor. Suntem în secolul 21, nu începutul secolului 20, când divorțul era un lucru însemnat mai ales în ochii bisericii. Cred că odată cu modernizarea societății, aceste lucuri se întâmplă într-un cuplu. Te căsătorești sau nu – nu este singurul mod de a avea copii. Poate este mai ușor să divorțezi când ești bogat.

M-am căsătorit de două ori, am divorțat de două ori și acum locuiesc cu altcineva, fără să fiu căsătorită.

În cazul lui relației dintre Logan și Marcia, nu cred că a fost vreo întrebare legată de succesul fiecăruia, de banii lui. Cred că este legat de natura relației, evoluția ei, a lor ca un cuplu de-a lungul timpului.

Brian: În plus, cred că în această relație este o căutare bilaterală a siguranței, un sentiment de a te simți bine. Nu simți că ești vulnerabil în această relație.

Hiam: Da, este ceva foarte ciudat care s-a întâmplat în evoluția Marciei și îți spune multe despre cum acest lucru ne-a afectat. În al doilea sau al treilea episod, nici eu nu eram sigură dacă Marcia era acolo din dragoste pentru Logan sau poate pentru că avea alte interese. Și din cauza asta o suspectează copiii lui Logan.

Cred, însă, că ceva chiar s-a întâmplat în urma conexiunii noastre pe platou în fața scenariștilor și regizorilor, care într-un fel a schimbat relația dintre Logan și Marcia pe ecran într-o poveste de dragoste reală. Dragostea lor este adevărată și acești oameni sunt împreună pentru că se iubesc și au încredere unul în altul. Logan chiar spune într-o scenă că singura persoană în care are încredere este Marcia.

Brian: Cred că ai dreptate. Cred că deși au început cu o idee, când ne-au văzut împreună, au schimbat puțin lucrurile.

Hiam: Și tocmai de aceea scena cu Shiv și toată întâmplarea, dovedește că Marcia avea dreptate să o protejeze de tatăl ei, care delira la acel moment.

Talentul scriitorilor este că sunt foarte buni observatori ai naturii umane din fiecare actor cu care lucrează și cumva lucrează cu întregul grup.

Brian: Da, ei accentuează puterile sau capriciile oamenilor implicați, poți să vezi asta cu Roman și Kieran, cu siguranță cu Jeremy, chiar și cu Alan. Personajul lui Alan a început într-un fel și apoi a devenit din ce în ce mai excentric.

Hiam: La fel și Matthew și Shiv.

Brian: Da. Toate acestea te fac să te simți în siguranță pentru că știi că ești în locul potrivit. Nu e nervozitate și nu am simțit atâta siguranță în niciun loc, niciodată. De obicei, este mereu o încercare de a te salva în fiecare job.

Când am venit prima dată în țara asta oamenii mă întrebau de ce mă duc în America. Și am spus pentru că îmi plac filmele și vreau să fac filme. Și mi-am dat seama că trebuia să știi cum să supraviețuiești. Vii pe platou ca să creezi un efect și am realizat destul de repede că singurul mod prin care poți supraviețui este să creezi momente în timp ca să ai impresia că ai călătorit undeva, că personajul tău nu este acolo doar să umple gaura din mijloc.

Am avut o discuție cu Nigel Hawthorne despre asta. Nigel a spus că el nu poate interpreta roluri mici. Și Michael Powell, cineastul, a scris această biografie minunată și a spus că nu există roluri mici sau mari în filme. Există doar parți lungi și părți scurte.

Și este adevărat. Oamenii pentru care ai un enorm respect sunt jucătorii zilnici. Cine vine și lucrează toată ziua deoarece este cel mai greu lucru, ei sunt în centru.

 Jobs Database
Arata mai multe articole din Seriale TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Departure revine la Diva. Cum s-a filmat în pandemie? Despre noile episoade, cu actrița care joacă rolul principal

INTERVIU. „Datorită regizorului decorul arăta foarte cinematic. Este emoționant să vezi un…