Home Interviu Emilian Oprea despre rolul din Valea Mută: „Am vrut să-i imprim ceva dintr-un prădător”

Emilian Oprea despre rolul din Valea Mută: „Am vrut să-i imprim ceva dintr-un prădător”

0
0

Emilian OpreaS-a pregătit pentru rol cu un procuror DIICOT. Emilian Oprea, băiatul cel rău din seria Valea Mută, produs de HBO în România, a vorbit pentru PaginadeSeriale.ro despre cum s-a pregătit pentru rol și care au fost detaliile asupra cărora s-a concentrat în construcția personajului.

„Vorbele lui, mersul, privirea sunt lucruri la care am fost un pic mai atent, am vrut sa-i imprim ceva dintr-un prădător”, mărturisește Emilian Oprea, cel care îl joacă pe Robert Dima, șeful DIICOT, din seria Valea Mută, difuzată de HBO duminica, de la ora 20.00 și pe HBO GO.

PaginaDeSeriale: Joci un personaj negativ. Cum l-ai descrie tu pe Robert Dima?

Emilian Oprea: Robert este un tip bine pregatit care nu lasa nimic la voia intamplarii. Este tenace si stie ca sistemul nu lucreaza in favoarea lui, motiv pentru care alege sa isi imprime propriul stil, nonconformist si periculos!

PaginaDeSeriale: Cum te-ai documentat pentru a juca a acest rol?

Emilian Oprea: Un prieten mi-a falicitat intalnirea cu un domn procuror DIICOT de la Antidrog, extrem de amabil care m-a lamurit in anumite privinte, mi-a vorbit despre lucruri pe care doar cineva din interior ti le poate explica! Ii multumesc pentru amabilitate si sper sa am un feedback pozitiv din partea dumnealui dupa ce urmareste Valea Muta.

PaginaDeSeriale: Ce ti s-a parut interesant la rolul tau cand ai aflat despre el?

Emilian Oprea: Faptul ca nu are un trecut! Viata lui e o pagina de CV, dar nimeni nu pare sa stie altceva despre el, nimeni nu l-a cunoscut iar asta iti da o libertate enorma in constructia personajului!

PaginaDeSeriale: Cum te-ai `transformat` pentru acest rol? Care au fost aspectele carora le-ai acordat mai multa atentie?

Emilian Oprea: Il vedeam un tip atent, alert, mereu la panda, care nu vorbeste foarte mult, dedicat meseriei sale pana la obsesie. Vorbele lui, mersul, privirea sunt lucruri la care am fost un pic mai atent, am vrut sa-i imprim ceva dintr-un prădător.

PaginaDeSeriale: Te implinci emotional pentru un astfel de rol, negativ? Te incarci negativ in astfel de situatii?

Emilian Oprea: Nu exista rol negativ de la cap la coada, iar in cazul de fata am lucrat mai mult ca un artist plastic, vizualizand, corectand, colorand si nu mi-am pierdut cumpatul nicio clipa. Cu riscul de a dezamagi multa lume, personajele pozitive mi se par mai greu de construit, mai ales atunci cand sunt multe lucruri in comun cu personalitatea sau viata actorului respectiv. Dar, iarasi sunt multe nuante.

PaginaDeSeriale: Daca nu ar fi fost Robert Dima, ce rol ai fi vrut sa ai in Valea Muta? De ce?

Emilian Oprea: Daca nu ar fi fost Robert Dima, poate unul dintre baieti, poate tatal, poate agentul infiltrat, dar cu siguranta mi ar fi placut rolul Elenei Zamfir. Ar fi fost mai dificil cu distribuirea mea, dar pe asta il vad cel mai aproape. In esenta, nu sunt atat de multe deosebiri intre Elena si Robert.

Despre personajul Robert Dima, din Valea Mută:

„Șarmant, sigur pe sine și cameleonic, fără trecut, fără rădăcini sau angajamente, Robert, 40 de ani, este un soldat care știe exact cum arată iadul, iar lumea o privește din toate unghiurile cu o lejeritate pe care i-au dat-o viața și experiența. Are un background profesional ireproșabil, care îl propulsează la șefia DIICOT.

Metodele lui sunt mai neortodoxe, însă le dă curs fără complexe, pretextând că acestea reprezintă niște mijloace pentru a atinge un scop nobil. Pentru început, o subevaluează pe Elena și își desfășoară nestingherit planurile de destructurare a rețelelor interlope. Dar din clipa în care apare primul martor al crimelor din Valea Mută, lui Robert începe să-i tremure pământul sub picioare.”

Trailerul serialului Valea Mută, în continuare:

Citește și:

Totul despre serialul Valea Mută de la HBOJobs Database
Arata mai multe articole din Interviu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Serialul Shogun, reînnoit cu două noi sezoane. Producătorii lucrează alături de moștenitorii scriitorului James Clavell

“SHŌGUN” — Pictured: Tadanobu Asano as Kashigi Yabushige. CR: Kurt Iswarienko/FX FX,…