Home Seriale Documentare VIDEO. Un documentar filmat în București, despre o familie care a trăit în Delta Văcărești, pe HBO GO

VIDEO. Un documentar filmat în București, despre o familie care a trăit în Delta Văcărești, pe HBO GO

0
0
Credit Foto: Alex Galmeanu

VIDEO. HBO GO aduce documentarul „Acasă”, care spune povestea unei familii care a trăit timp de 20 de ani în sălbăticia din Delta Văcăreşti – loc care se găsește chiar în București.

Este producția de debut a regizorului român Radu Ciorniciuc (unul dintre co-fondatorii proiectului Casa Jurnalistului).

Producția a fost filmată timp de patru ani și va avea premiera în această lună.

Concret, se va vedea în 15 țări pe HBO Go – joi, 15 octombrie.

Filmul urmărește povestea unei familii care a trăit timp de 20 de ani în sălbăticia din Delta Văcărești, până când locul a căpătat statutul de zonă protejată – Parcul Natural Văcărești – primul parc natural urban din România.

Timp de patru ani, regizorul Radu Ciorniciuc a urmărit marea aventură prin care a trecut familia Enache: de la o viață în completă armonie cu natura, la traiul plin de provocări din marea junglă urbană a capitalei.

Documentarul „Acasă” este regizat de Ciorniciuc, alături de scenarista Lina Vdovîi și directorul de imagine Mircea Topoleanu, produs de Monica Lăzurean-Gorgan, prin casa de producție Manifest Film.

Producția face parte din selecția oficială a Premiilor Academiei de Film Europene (EFA), în secțiunea dedicată documentarelor.

Radu Ciorniciuc, despre documentarul „Acasă”:

„Filmul este construit în jurul dramelor unei familii și, păstrând proporțiile, în jurul uneia dintre cele mai mari dileme ale omului modern: să revină la natură, unde viața este liberă, dar plină de lipsuri, fără beneficiile civilizației sau să fie parte dintr-o societate care le oferă oportunitatea unei vieți confortabile doar celor dispuși să îmbrățișeze presiunile și compromisurile care vin la pachet cu definiția general acceptată a civilizației.”

Despre Radu Ciorniciuc

Radu Ciorniciuc este reporter special și regizor de film. Este unul dintre co-fondatorii Casei Jurnalistului, a realizat reportaje pentru The Guardian, Al-Jazeera, Channel 4 News, ZDF și a fost premiat național și internațional la Premiile Superscrieri (Superscrierea anului 2014), Royal Television Society UK (2014), Amnesty International UK (2014) și Harold Wincott Award for Business Economic and Financial Journalism (2016).Jobs Database
Arata mai multe articole din Seriale Documentare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

NOUTĂȚI pe Netflix: sezon nou din Narcos Mexico, un film cu Dwayne Johnson și Gal Gadot. Plus un documentar despre Ceaușescu

Ce vedem pe Netflix în noiembrie? Platforma de streaming anunță o mulțime de titluri noi, …