Home Seriale TV DOSAR NOSFERATU. Zachary Quinto – Spock, din Star Treck, are rolul principal în NOS4A2. Serialul începe în câteva zile

DOSAR NOSFERATU. Zachary Quinto – Spock, din Star Treck, are rolul principal în NOS4A2. Serialul începe în câteva zile

0
0

DOSAR. Actorul care l-a jucat în ultimele lungmetraje ale seriei SF, Zachary Quinto, este Nosferatu, rolul principal în serialul NOS4A2, care începe joi, 6 iunie, de la ora 22:00, pe AMC.  

În Star Trek, pilota o navă. În NOS4A2, conduce un RollsRoyce din 1928 și răpește copii. De fapt, scenariul e ceva mai complicat. Doar are la bază o poveste scrisă de Joe Hill, fiul unui maestru al genului Stephen King.

Am relatat povestea serialului în episodul trecut al dosarului, aici. Această parte îi este dedicată actorului din rolul principal, Zachary Quinto.

Reluăm, pe scurt, ideile principale, pentru cei care “au descris televizoarele mai târziu”.

“Am avut această idee despre povestea unei mașini care funcționează pe baza sufletelor umane, în loc de benzină” – esența serialului, surprinsă de scriitorul Joe Hill.

Serialul începe 6 iunie, de la ora 22.00, pe postul AMC.

Acțiunea:

Foarte pe scurt, NOS4A2 este un horror, în care Zachary Quinto are rolul unui nemuritor, Charlie Manx. De un secol, racolează copii și le răpește sufletele.

Personajul principal pare a nu fi doar un ucigaș cu sânge rece. Manx pretinde salvarea copiilor de la părinții răi sau neglijenți. Atrage victimele sale în mașina sa specială, cu nr. NOS4A2, cu promisiuni de Crăciun în fiecare zi.

Într-un fel, așa este. Copiii, goliți de suflete, ajunși niște monștri, sunt trimiși în Christmasland / Tărâmul Crăciunului, un sătuc de Crăciun în care nefericirea este împotriva legii.

Are însă un rival pe măsură. Planurile lui Charlie Manx sunt îngreunate de Victoria McQueen, o tânără care își descoperă puterile supranaturale de a vedea lucrurile bune în persoanele din jurul ei. Vic încearcă să salveze sufletele celor pierduți și astfel este văzută de Charlie Manx ca un posibil dușman.

Proiectul Dosar Nosferatu este susținut de AMC

Acum: Cine ești dumneata, domnule Zachary Quito?

Zachary Quinto s-a născut și a crescut în Pittsburgh, Pennsylvania, până în adolescență. A urmat la Școala de Actorie a Universității Carnegie Mellon și a primit un BFA în actorie.

După absolvire, s-a mutat în Los Angeles și a început să-și construiască o carieră în televiziune, fiind invitat special în diverse producții ca: “CSI” și “Six Feet Under”. El a apărut ca Adam Kaufman în al treilea sezon al serialului “24” și în singurul sezon al seriei bine apreciate “So NoTORIous”.

În 2007 a jucat rolul unui super-psihopat, Sylar, în serialul de succes NBC “Heroes” și în același an a primit rolul lui Spock în ”JJ Abrams”, readaptare după franciza ”Star Trek”. Ulterior, el și-a reluat rolul lui Spock în ambele continuări ale filmului: ”Star Trek Into Darkness” (2013) și ”Star Trek Beyond” (2016).

A jucat rolul lui Chad Warwick în primul sezon din “American Horror Story” și a câștigat premiul Critic’s Choice Award și o nominalizarea la premiul Emmy pentru interpretarea lui Dr. Oliver Thredson in “American Horror Story: Asylum”.

In 2008, Quinto a pus bazele propriei companii de producție, “Before the Door Pictures” și a produs “Margin Call”, în care a jucat alături de Stanley Tucci și Jeremy Irons. Compania sa a reusit să producă filme precum “All Is Lost”, “Banshee Chapter”, “Breakup At a Wedding”, “A Most Violent Year” și “Aardvark”, în care Quinto joacă alături de Jenny Slate și Jon Hamm. Filmul a avut premiera la Festivalul de Film Tribeca din 2017.

În prezent, Quinto filmează seria “In Search Of” care va avea premiera pe canalul “History”. El găzduiește și produce executiv emisiunea inspirată de serialul iconic din 1970, care examinează fenomene inexplicabile din toată lumea.

În teatru, Quinto a apărut ca Louis Ironson în producția lui Tony Kushner, “Angels in America”, pentru care a câștigat premiul World Theater Award și o nominalizare pentru Drama Desk Award. Și-a făcut debutul pe Broadway în 2013, caștigând premiul Tony Award cu producția “Glass Menagerie”. A apărut în 2017 în filmul lui Noah Haidle, “Smokefall”, produs de MCC.

Anul trecut, el a jucat în productia lui Joe Mantello, “The Boys in the Band”, alături de Jim Parsons, Matt Bomer și Andrew Rannells la The Booth Theater, între 31 mai și 11 august.

Quinto a apărut într-unul din filmele Netflix ale lui Steven Soderbergh, “High Flying Bird”, care prezintă viața unui agent sportiv, jucat de André Holland, care se ocupă de un jucător de baschet pe care îl vede ca pe o oportunitate de afaceri intrigantă și controversată într-o perioada de criză.

În ultimii ani, Quinto a jucat alături de James Franco în “I am Michael” în 2015, și în rol de jurnalist, Glenn Greenwald, în filmul lui Oliver Stone, “Snowden” în 2016. În 2017, el a jucat alături de Julianne Nicholson și Emma Roberts în “Who We Are Now”, film ce a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Toronto.

A mai apărut și în filmul lui Drew Pearce “Hotel Artemis” alături de Jodie Foster, Jenny Slate și Jeff Goldblum, lansat de Global Road Films.

El locuiește în prezent în New York.

Citește și: DOSAR NOSFERATU. „Voiam doar să îi sperii de moarte!” Totul despre serialul NOS4A2, după o poveste de fiul lui Stephen King. 10 motive să urmărești serialulJobs Database
Arata mai multe articole din Seriale TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Departure revine la Diva. Cum s-a filmat în pandemie? Despre noile episoade, cu actrița care joacă rolul principal

INTERVIU. „Datorită regizorului decorul arăta foarte cinematic. Este emoționant să vezi un…