Home Seriale TV VIDEO. Primul serial western făcut în Irlanda -„Aurul din Klondike” – vine la FilmBox

VIDEO. Primul serial western făcut în Irlanda -„Aurul din Klondike” – vine la FilmBox

0
0

Televiziunea FilmBox aduce, în iunie, primul western făcut în Irlanda: „Dominion Creek” (”Aurul din Klondike”).  Primul episod al serialului va fi sâmbătă, 8 iunie, de la ora 22:00, la FilmBox.

Aurul din Klondike spune povestea fraților Connolly, trei emigranți irlandezi care călătoresc din Montana în Yukon, în timpul goanei după aur din Klondike, din anii 1890. Dorința lor este de a se îmbogăți, dar tocmai acest vis ajunge să-i învrăjbească.

Cu un buget de 1,6 milioane de euro, ”Dominion Creek” (”Aurul din Klondike”) are două sezoane, fiecare a câte 4 episoade.

Cu nouă nominalizări la Premiile Irish Film and Television se poate lăuda producția, câștigând patru premii: cea mai bună dramă, cel mai bun actor, cel mai bun machiaj și cel mai bun scenariu.

„Am lucrat în Canada și America pentru foarte multe documentare și ceea ce m-a șocat foarte tare a fost cât de asemănător este peisajul din aceste locuri cu peisajul din vestul Irlandei. Așa că atunci când mi-a venit ideea unui western irlandez, am știut că putem filma în Irlanda și să pară că suntem în Vestul Sălbatic din Nordul Americii. Mi-au plăcut întotdeauna westernurile și, în mod evident, mulți oameni sunt expuși la acest gen cinematografic, încă de mici”, a povestit regizorul Daithi Keane.

Rolurile principale le-au revenit lui Owen McDonnell, Dara Devaney, Sean T. O. Meallaigh. ”Am discutat cu Dathai Keane și am simțit că o să am multă libertate în ceea ce privește acest personaj, Seamus Connolly”, spune Dara Devaney.

”Dathai m-a urmărit și s-a gândit la mine pentru rolul lui Tom, fratele mai mare și mai responsabil, dar cu secrete adânci și întunecate. M-a entuziasmat tare mult scenariul”, a povestit și Owen McDonnell.

Și Sean T. O. Meallaigh a avut cuvinte de laudă despre acest proiect: ”Am mai lucrat cu Dathai și mi-a plăcut tare mult. M-am întâlnit cu el la un festival și mi-a povestit despre acest scenariu, care încă nu era gata, dar mi-a promis că îmi va trimite versiunea finală. Apoi am uitat de asta, iar la începutul lui 2014 l-am auzit iar pe Dathai vorbind despre acest serial. Am citit scenariul și mi s-a părut absolut uluitor.”

Jobs Database
Load More In Seriale TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Noutățile HBO în luna iulie. Sezon nou din Divorce, cu Sarah Jessica Parker, și Magicienii, printre vedetele lunii

Luna iulie bate la ușă și iată ce noutăți aduc HBO și HBO GO în materie de seriale. Cine s…