Home seriale americane 13 lucruri mai puțin știute despre serialul 13 Reasons Why

13 lucruri mai puțin știute despre serialul 13 Reasons Why

0
0
13 REASONS WHY

Are un super succes la adolescenți, iar pe părinți și pe profesori serialul acesta i-a pus pe gânduri. Este vorba de 13 Reasons Why, o producție marca Netflix, inspirată de romanul cu același nume al lui Jay Asher.

O tânără adolescentă se sinucide, dar nu înainte de a lăsa în urmă 13 casete, cu câte o poveste, fiecare fiind un motiv pentru care a luat această decizie groaznică.

PaginadeSeriale.ro prezintă în continuare 16 lucruri pe care orice fan al serialului ar trebui să le știe:

 • Între carte și film sunt multe diferențe. Spre exemplu, în carte, Clay ascultă toate cele 13 casete, părinții lui abia dacă apar în roman, iar momentul cu Alex nici măcar nu există.
 • În carte, Anna se sinucide cu un pumn de pastile, în film ea își taie venele în cadă, iar creatorii au făcut-o dintr-un motiv întemeiat. Producătorii au explicat motivul: „Am vrut să fie un moment dureros pentru a arăta foarte clar că nu merită sub nicio formă să te sinucizi.”
13 REASONS WHY
 • Actrița Katherine Langford  (Hannah), de origine australiană, a fost aleasă după o probă dată prin Skype. „Am primit apoi un telefon în care îmi spuneau că am 10 zile la dispoziție pentru a lua viză (pentru a merge în Statele Unite – n.r.).”
 • Producătorii au adus pe platourile de filmare cățeluși pentru a-i ajuta pe actori să treacă de scenele foarte puternice din punct de vedere emoțional. „Cățelușii chiar au ajutat”, a povestit ulterior unul dintre actori.
 • Cinci dintre actorii din serial au apărut și în Anatomia lui Grey. Kate Walsh (mama lui Hannah) a apărut în primele sezoane din Grey ca soție a lui Derek Shepherd, iar apoi a avut propriul serial, The Practice. Mark Pellegrino, tatăl lui Alex, Wilson Cruz (Dennis), Ajiona Alexus (Sheri) și Dylan Minnette (Clay) au apărut și ei în serialul dramatic.
 • Echipa de filmare a fost „surprinsă” de mașinile care pozau pentru Google Maps. Imaginile sunt filmate în fața casei lui Clay. Acesta chiar apare în imagini.

 • Dylan Minnette (interpretul luI Clay) a contribuit la coloana sonoră a serialului. „Sunt mulți artiști pe care sunt încântat să-i văd pe coloana sonoră. Și camera lui Clay este plină de postere cu trupele mele favorite. SUnt și alți artiști pe care aș fi vrut să-i am în serial, dar simțeam că nu se potrivesc cu personajul Clay. Veți vedea niște postere cu Arcade Fire, Bon Iver, The Cure, The Shins”.
 • Clay și Hannah au același poster în dormitoarele lor. Este vorba de trupa de indie rock Arcade Fire.
 • Coloristica serialului se schimbă după moartea lui Hannah. Scenele filmate când Hannah era încă în viață sunt mai colorate, în timp ce cele în care acțiune are loc după moartea ei suntau culori mai spălăcite, mai închise.
 • La momentul filmărilor, deși personajele sunt adolescenți de liceu, în realitate, actorii aveau în jur de 20 de ani. Cu excepția lui Devin Druid (Tyler), care avea 19 ani. Cel mai mare este „adolescentul” Ross Butler care îl interpretează pe Zach și care avea la momentul filmărilor 26 de ani.
 • Selena Gomez are o legătură foarte puternică cu acest serial, la care a colaborat în calitate de producător executiv. Ea a avut și un alt motiv pentru care și-a dorit ca serialul să fie cât mai autentic posibil: și ea are probleme de anxietate, atacuri de panică și depresie.
 • Cei din distribuție nu s-au întâlnit cu Selena Gomez decât în ultima zi de filmări.
 • Gomez, Dorfman Alisha Boe (Jessica) și Brandon Flynn (Justin) și-au făcut tatuaje identice pentru susținerea Proiectului Semicolon, o organizație nonprofit de prevenție a sinuciderilor.

 Jobs Database
Arata mai multe articole din seriale americane

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Seducătorul serial Bridgerton s-a întors cu sezonul trei. Pregătește-te de un rollercoaster al dramelor

Am așteptat suficient un nou sezon (al treilea) al faimoasei serii Bridgerton (de la Shond…