Home Stiri Mai mult interes pentru șah, după serialul The Queen’s Gambit

Mai mult interes pentru șah, după serialul The Queen’s Gambit

0
0
Foto: Chess24

A crescut popularitatea șahului, după ce oamenii au urmărit serialul The Queen’s Gambit produs de Netflix, scrie educatieprivata.ro.

Producția s-a lansat pe 23 octombrie, iar Federația Internațională de Șah (FIDE) a precizat că, în următoarele 10 zile premergătoare lansării The Queen’s Gambit, căutarea cuvintele „seturi de șah” pe eBay a crescut cu 273%. Asta înseamnă o căutare la fiecare șapte secunde.

Iată ce a declarat un purtător de cuvânt al FIDE pentru CNN Sport, via educatieprivata.ro:

“Comunitatea de șah s-a îndrăgostit de serial, deoarece descrie cu succes diferite aspecte ale șahului în toată bogăția sa: este suficient de ușor să fie distractiv de jucat, dar și suficient de complex pentru a pune o provocare.

Este un serial pentru tocilari, dar și cool și la modă. Este intens competitiv, dar plin de personaje interesante, creative și colorate. Suntem foarte fericiți că datorită acestui serial, atât de mulți oameni descoperă sau redescoperă șahul.”

Un rol important în realizarea serialului l-a avut și Garry Kasparov, fost campion mondial la șah și unul dintre cei mai mari jucători din istoria acestui sport.

The Queen’s Gambit este o mini-serie de șapte episoade în care se spune o poveste fictivă care urmărește viața unui orfane, Beth Harmon. Ea încearcă să devină cea mai mare jucătoare de șah din lume, în timp ce se luptă cu problemele emoționale și dependența de droguri și alcool. Povestea începe la mijlocul anilor 50′ și continuă până în 1960.Jobs Database
Arata mai multe articole din Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Netflix pregătește sezoanele 3 și 4 pentru serialul Bridgerton

Netflix „pofită” de popularitatea serialului Bridgerton și va pregăti și sezoanele 3 și 4.…