Home Seriale TV „Prietena mea genială”, serial HBO, toate detaliile

„Prietena mea genială”, serial HBO, toate detaliile

0
0

„Prietena mea genială” este noul hit marca HBO în materie de seriale.  Producția este disponibilă pe HBO GO cu toate cele opt episoade.

Producția a fost inspirată după „Tetralogia Napolitană”, o serie de patru volume semnate de Elena Ferrante. Serialul este inspirat în întregime după primul volum, „Prietena mea genială”, și este în limba napolitană, vorbită doar în anumite regiuni din sudul Italiei. Un detaliu amuzant: chiar și majoritatea italienilor au nevoie de subtitrare pentru acest serial.

Producția spune povestea a două prietene, Lila și Elena, și viața lor dintr-o mahala a orașului Napoli, în perioada anilor `50.

Și pentru că serialul a prins și la noi, PaginadeSeriale a căutat cât mai multe detalii despre „Prietena mea genială”:

  • Pentru cei care nu știau deja, Elena Ferrante, numele scriitoarei care semnează Tetralogia Napoletană, este un pseudonim, un secret păstrat aproape 30 de ani. Nimeni n-a reușit până acum să-i afle identitate.
  • Deși identitatea Elenei Ferrante nu este cunoscută, scriitoare a fost extrem de implicată în adaptarea romanului Prietena mea genială pentru serialul TV. Ea a ales regizorul seriei, pe Saverio Costanzo, dar a fost implicată mai departe și în scenariu și chiar selecția scenelor.
  • Într-un interviu pentru  The New York Times, Costanzo povestește că a fost dură și directă exact ca personajele din cărțile ei. La un moment dat, povestește el, reacția ei în cazul anumitor scene era simplă: „Dialogul acesta este ridicol, felul în care vorbește ea este ridicol”. Și chiar a ținut cu dinții la anumite scene pe care regizorul a vrut să le elimine din serial. Spre exemplu, momentul petrecerii de la nunta Lilei.
  • Margherita Mazzucco (cea care o interpretează pe Elena adolescentă) este la primul ei rol în televiziune. A venit la audițiile pentru serial doar pentru că toți colegii ei de clasă au participat. Margherita nu cunoștea nici măcar rolul pentru care venise la audiții.
  • Elisa Del Genio, actrița care o interpretează pe Elena cea mică, a ajuns în serial tot printr-o întâmplare. Nu plănuia să participe la audiții, însă a fost remarcată regizor când îl însoțea pe fratele care era la audiții pentru rolul lui Enzo (el n-a primit rolul).
  • Gaia Girace, interpreta Lilei (cea mare), a povestit pentru presă că și-a dorit mult acest rol, încă de la primele replici pe care le-a citit.
  • Copilul Lila este jucat de Ludovica Nasti, o fetiță care la vârsta de patru ani s-a luptat cu leucemia.
  • Serialul va continua la HBO cu al doilea sezon, bazat pe al doilea volum al lui Ferrante „Povestea noului nume”

Detalii din culise ale serialului Prietena mea genialăJobs Database
Arata mai multe articole din Seriale TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Serialul Shogun, reînnoit cu două noi sezoane. Producătorii lucrează alături de moștenitorii scriitorului James Clavell

“SHŌGUN” — Pictured: Tadanobu Asano as Kashigi Yabushige. CR: Kurt Iswarienko/FX FX,…