Home Stiri (P) Cele mai întâlnite joburi în filme/seriale

(P) Cele mai întâlnite joburi în filme/seriale

0
0

Vizionarea filmelor sau a serialelor poate avea o contribuție în alegerea jobului potrivit. Cu ajutorul acestora, poți vedea cum se practică profesia respectivă, la ce trebuie sa te aștepți și de ce ai nevoie pentru a performa în domeniul ales.

Astfel, în multe filme vei vedea că protagoniștii au meserii pe care le găsim și în realitate. Printre principalele joburi pe care le vei vedea în filme sunt: publicitar, developer, broker, reprezentant vânzări, redactor, agent de vânzări, avocat, medic. 

Iată cateva dintre cele mai intalnite sau memorabile joburi în filme:

1. What women want

În comedia romantică ”What women want” vei descoperi povestea unui executiv publicitar, Nick Marshall (Mel Gibson), care are un accident și sfarseste cu „darul” de a putea auzi ce gandesc femeile.

Acesta reușește să înțeleagă nevoile reprezentantelor sexului frumos și creează reclame în care promovează produse pe care acestea le caută și care le sunt atat de folositoare.

Nick își pune în aplicare meseria de publicitar respectand doua componente fundamentale ale unei campanii publicitare de succes: stabilește un obiectiv clar și creeaza o strategie pentru a atinge acest obiectiv pe baza înțelegerii a ceea ce conteaza cel mai mult pentru clienți.

2. Office space

Filmul ”Office space” este despre un grup de angajați nemulțumiți din domeniul IT, care lucrează într-un birou trist și plin de cabinete.

Suprasolicitat și subapreciat, Peter Gibbons și colegii sai au dat înapoi cand mai mulți dintre ei au fost concediati după ce conducerea a adus „experți în eficienta” pentru a reduce costurile și a-și reduce număr de angajați.

Cu ajutorul acestui film poți vedea ce presupune sa lucrezi într-o corporație și cât de important este sa știi cât valorezi pentru compania pentru care lucrezi.


3. The pursuit of Happiness

Acest film autobiografic, cu Will și Jaden Smith în rolurile principale, vorbește despre Chris Gardner și povestea sa de bogăție, despre cum a trecut de la o persoana fara adapost la CEO al propriei sale firme de brokeraj.

De la vanzarea scanerelor de oase portabile pana la căutarea unui loc de munca ca agent de bursa pentru o firma de top, Gardner și-a confruntat provocarile cu atitudinea și determinarea potrivite pentru binele fiului sau. Călătoria sa va inspiră fiecare persoana care va viziona filmul sa caute oportunități mai bune pentru ei și pentru familiile lor.

Spectatorii se vor mira de hotărârea acestui tata de a-si imbunatati situatia financiara pentru a-i oferi fiului sau tot ce are mai bun. În cele din urma, filmul este o poveste care subliniază credința neclintită a protagonistului chiar și în situații cumplite.

Dacă îți plac filmele și serialele, citește și alte materiale publicate pe Paginadeseriale.ro. Dacă ești în căutarea unui job mai mult sau mai puțin ca în filme, intra pe Trend-Jobs.ro și vezi joburile disponibile.

4. Julie & Julia

Julie Powell este cea care isi gaseste inspiratia printr-o sursa puțin probabilă (cartea „Stapanirea artei de gatit” a lui Julia Child) și ajunge sa obțină un nou loc de munca.

Julie Powell, o tanara scriitoare care lucrează la un call center își descoperă pasiunea pentru artele culinare atunci cand promite sa gateasca toate cele 524 de retete incluse în cartea pentru copii.

Ea a postat pe blog experiențele pe care le-a trăit timp de un an, cand a gătit 524 de retete in bucataria mica din apartamentul său. Filmul arată ca înțelegerea hobby-urilor si a intereselor noastre ne poate ajuta sa ne dăm seama care este meseria potrivită pentru noi.

5. Suits

Cunoscutul serial ”Suits” prezintă povestea unui avocat de succes din New York, Harvey Specter.

Vizionand cele nouă sezoane cu 134 de episoade vei reuși sa înțelegi ce presupune meseria de avocat și cât de greu este să-ți petreci zilele învățând legi și stând printre hârtii.

Totodată, vei vedea cat de important este să-ți folosești abilitățile și să fii cu un pas inaintea celorlalti.

6.  Do no harm

Medicina este un domeniu foarte greu de practicat, unde pasiunea, dedicarea și atenția pentru pacienți sunt aspecte esentiale, pe care un doctor trebuie să le dețină. Nu oricine poate face acest lucru, iar cand vine vorba de operații pe creier această responsabilitate devine și mai mare. 

Jason Cole este un medic neurochirurg care încearcă să-și salveze pacienții. Acesta însă se confruntă și cu propriile probleme de dublă personalitate iar acestea îl determină să reușească în practicarea meseriei. Serialul scoate în evidență lupta protagonistului de a-si păstra jobul, de a ajuta oamenii suferinzi, dar și efortul de a-și depăși demonii interiori.

Dacă îți plac filmele și serialele, citește și alte materiale publicate pe Paginadeseriale.ro. Dacă ești în căutarea unui job mai mult sau mai puțin ca în filme, intra pe Trend-Jobs.ro și vezi joburile disponibile.Jobs Database
Arata mai multe articole din Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Comoara ascunsa a vedetelor: secretele din spatele zambetelor de pe covorul rosu

In lumea fascinanta a reflectoarelor si a aparitiilor pe covorul rosu, zambetele stralucit…