Home Seriale TV Netflix aduce o serie de documentare, gratis, pe YouTube: Our Planet, printre titluri

Netflix aduce o serie de documentare, gratis, pe YouTube: Our Planet, printre titluri

0
0

Mai multe documentare Netflix sunt gratis, pe contul de YouTube al platformei. Printre titluri regăsim Our Planet sau Abstract: Arta designului.

Producțiile au și subtitrare în limba română.

Decizia de a le lăsa „la liber” vine pe fondul pandemiei de coronavirus, care a închis școlile din toată lumea:

„Vreme de mulți ani, Netflix a permis profesorilor să difuzeze documentare în sălile de curs. Însă, când școlile sunt închise, acest lucru nu este posibil.

Așadar, la cererea lor, am pus la dispoziție o selecție de filme și seriale documentare pe canalul YouTube Netflix SUA”, după cum explică reprezentanții companiei.

De asemenea, platforma mai anunță și sesiuni de întrebări și răspunsuri cu unii dintre creatorii din spatele acestor proiecte, astfel încât elevii să îi poată asculta direct.

Lista producțiilor publicate de Netflix, pe YouTube

Planeta noastră – Our Planet (serial)

Narat de Sir David Attenborough, acest serial în opt părți creat de aceeași echipă care a lucrat și la serialului multipremiat Planeta Pământ explorează prețioasele și unicele minuni ale naturii.

roiectul s-a desfășurat pe parcursul a patru ani și a fost filmat în 50 de țări și pe 7 continente, fiind rezultatul muncii unei echipe de peste 600 de persoane.

Documentarul a adunat mai mult de 3500 de zile de filmare, care evidențiază diversitatea extraordinară a habitatelor din întreaga lume.

VIDEO. Our Planet | Primul episod

Al 13-lea amendament (film)

Documentarul se referă la al 13-lea amendament din Constituție, care spune că: „Pe teritoriul Statelor Unite nu va exista niciun fel de sclavie sau servitute involuntară, cu excepția pedepsei în urma unei infracțiuni pentru care acuzatul a fost condamnat în mod corect.”

Abstract: Arta designului (serial – sezonul 1)

Abstract: Arta designului pătrunde în mințile celor mai reprezentativi designeri ai lumii, prezentându-i pe cei mai mari vizionari ai diverselor discipline, ale căror lucrări ne modelează cultura și viitorul.

Bebeluși (serial – selecție de episoade)

Filmat pe parcursul a trei ani, Bebeluși este un serial care explorează miracolul primului an de viață cu ajutorul activității de pionierat depuse de oameni de știință de top din întreaga lume.

Documentarul urmărește aventurile extraordinare trăite de 15 familii de diferite naționalități și folosește cele mai noi descoperiri ale unor eminenți oameni de știință, care ne dezvăluie experiențele lor personale legate de munca de explorare a minții bebelușilor.

Chasing Coral (film)

Chasing Coral explorează dorințele și înțelepciunea unui producător publicitar, unui auto-proclamat tocilar care se ocupă de corali, unor proiectanți de aparate de fotografiat și biologi marini de renume, pe măsură ce inventează prima cameră cu înregistrare secvențială cu ajutorul căreia să imortalizeze procesul de decolorare a coralilor.

Pe înțelesul tuturor (serial – selecție de episoade)

Realizat în parteneriat cu Vox Entertainment, serialul abordează o gamă largă de subiecte, încercând să răspundă la întrebări precum ce, cine, când, unde și de ce. Fiecare episod va explora câte un subiect de actualitate, atingând aspecte legate de politică, știință, istorie și cultura pop, prezentând interviuri cu experți cu autoritate din domeniile respective.

Cursa pentru Congres (film)

Cursa pentru Congres prezintă poveștile a patru femei de excepție care, pornind de jos, își desfășoară campaniile împotriva unor contracandidați puternici. Documentarul oferă o perspectivă captivantă și motivațională asupra alegerilor intermediare din 2018, care au înclinat balanța puterii.

Ciclul progresului (scurtmetraj)

Într-un sat din afara orașului Delhi, India, femeile pornesc o revoluție mută, luptând împotriva stigmatului înrădăcinat asociat cu menstruația. Ciclul progresului, documentarul de scurtmetraj în regia lui Rayka Zehtabchi, este povestea lor. Vreme de mai multe generații, aceste femei nu au avut acces la absorbante, fapt care a dus la probleme de sănătate și la situația în care multe fete au lipsit sau au renunțat complet la școală.

Căștile albe (scurtmetraj)

Acțiunea acestui scurtmetraj documentar original Netflix se desfășoară în Aleppo (Siria) și în Turcia, la începutul anului 2016. În contextul intensificării violențelor, Căștile albe urmărește trei voluntari ai unei echipe de salvare, care riscă totul pentru a-i salva pe civilii afectați de război, fiind măcinați în același timp de grija că cei dragi sunt în pericol.

Zion (scurtmetraj)

Documentarul Zion prezintă emoționantul portret al lui Zion Clark, un tânăr luptător de performanță care s-a născut fără picioare și a fost crescut de asistenți maternali. Depășirea limitelor fizice a acționat ca o terapie asupra lui și i-a dat sentimentul de apartenență la o familie.



Jobs Database
Arata mai multe articole din Seriale TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Departure revine la Diva. Cum s-a filmat în pandemie? Despre noile episoade, cu actrița care joacă rolul principal

INTERVIU. „Datorită regizorului decorul arăta foarte cinematic. Este emoționant să vezi un…