Home Seriale TV Povestea serialului Euphoria. „Am vrut să fac un serial despre anxietatea adolescenței, despre nesiguranța pe care o simți când ești tânăr”

Povestea serialului Euphoria. „Am vrut să fac un serial despre anxietatea adolescenței, despre nesiguranța pe care o simți când ești tânăr”

0
0

„Am vrut să fac un serial despre anxietatea adolescenței, despre nesiguranța pe care o simți când ești tânăr”, a povestit, într-un interviu, Sam Levinson, regizorul serialuli HBO Euphoria, cu Zendaya (foto) în rol principal.

Zendaya, despre rolul său:

„Este greu să o explic deoarece este o persoană atât de complexă. Poate fi extrem de dulce și iubitoare și poate fi volatilă și rea; poate fi timidă și amuzantă.”

Imagini șocante cu puternic impact emoțional, cam așa a fost prezentat în presa internațională noul serial Euforia („Euphoria”) ce se concentrează pe viața zbuciumată a adolescenților într-o eră a social media, a drogurilor, sexului și traumelor.

Noua producție formată din opt episoade este difuzat lunea, din 17 iunie, de la ora 21.00 pe HBO și pe HBO GO.

Redăm în continuare interviul cu Sam Levinson (regizor/scenarist) și Zendaya (Rue Bennett), obținut cu sprijinul HBO România:

De unde a apărut ideea serialului?

Sam Levinson: O mare parte din el provine din propriile experiențe cu anxietatea și dependența de substanțe. Cam de aici a apărut ideea serialului. Am fost la o întâlnire cu cei de la HBO deoarece am scris un scenariu care le-a plăcut și mi-au spus ca au un format israelian numit Euforia. Am fost să-l văd, apoi m-am întors să vorbesc cu Francesca Orsi, directoarea departamentului dramă.

Am întrebat-o ce îi place la format și mi-a spus că îi place cât de pur și sensibil este. Aproape o oră și jumătate am vorbit de experiențele noastre, despre dependență, despre dragoste și dezamăgire și apoi m-a întrebat de ce nu mă apuc să scriu despre toate astea. Asta m-a încurajat să fac, să scriu despre experiențele mele și asta a dus la Euforia. Am început să scriu și să scriu și apoi ne-am apucat de serial.

Ce îl diferențiază de alte seriale despre adolescenți?

Sam Levinson: Am vrut să fac un serial despre anxietatea adolescenței, despre nesiguranța pe care o simți când ești tânăr, despre situațiile prin care treci și în același timp am vrut să fac ceva diferit, cum nu am mai văzut până acum.

De fiecare dată când vedem subiecte dure și realiste ele sunt în docu-drame. Eu mi-am dorit să creeze ceva diferit din punct de vedere al formalității, al structurii, luminii, scenografiei. Am vrut să fac un serial care să nu se bazeze atât de mult pe discuțiile personajelor despre ceea ce simt și fac deoarece cred că unul dintre principalele aspecte ale adolescenței este că nu pot vorbi despre ceea ce simți. Așa încât era foarte important să le permit personajelor să nu spună nimic sau să spună o singură frază și să ne lase să vedem ce simt din interpretarea lor și să prezint totul dintre perspectivă expresionistă.

Ce ne poți spune despre Rue, personajul principal (și naratorul)?

Zendaya: Este greu să o explic deoarece este o persoană atât de complexă. Poate fi extrem de dulce și iubitoare și poate fi volatilă și rea; poate fi timidă și amuzantă. Explorez toate părțile ei, dar la finalul zilei este o persoană bună și simțim asta când ne uităm la ea. Deoarece este o persoană bună, suntem alături de ea și ne ajută faptul că auzim ce gândește. Când face lucruri rele sau rănește oamenii, știm ce se petrece în mintea ei, vedem dincolo de ceea ce face și o iubim în continuare. Nu știu dacă este ca sora mea mai mică sau sunt eu într-o altă viață, dar știu că ținem la ea și vrem ca ea să fie bine.

Cum te-ai implicat în acest proiect?

Zendaya: Mă aflam la un punct în viața mea când nu eram sigură ce să fac în continuare. Căutam ceva magic. Tot ceea ce citeam nu mă mulțumea. Nimic nu-mi plăcea, nimic nu mă convingea. Și apoi am primit scenariul pentru Euforia. L-am citit și mi-am dorit imediat să fac parte din proiect. Toate grijile mele precedente, toate ideile au dispărut. Am vrut să fac asta, am știut că vreau să interpretez acest rol. Apoi ne-am întâlnit cu toții și restul e istorie.

Sam Levinson: În mod ciudat, când m-am dus la HBO cu un an înainte cu un mood board sub Rue pusesem poza lui Zendaya. Și nu credeam că va accepta proiectul.

Ce te-a făcut să crezi că Zendaya este potrivită pentru Rue?

Zendaya: Sunt recunoscătoare că s-a gândit la mine, dar mă gândeam oare ce anume din cariera mea l-a făcut că creadă că voi putea interpreta acest personaj. Orice ai fi fost, mă bucur, ai nevoie de oameni care să creadă în tine.

Sam Levinson: Așa am simțit, asta am văzut în ea. Am văzut ceea ce făcuse anterior, am văzut interviuri cu ea și am știut. Și mă gândeam la tot ceea ce ar putea aduce personajului. Ceea ce a făcut ea cu acest personaj mi-a depășit toate așteptările. Este greu să interpretezi o persoană dependentă de droguri fără ca publicul să nu judece acea persoană pentru alegerile făcute. Cred că ea a adus umor, căldură și fragilitate. Reprezintă inima serialului. Empatizezi cu Rue într-un mod incredibil. Vrei să o îmbrățișezi și să-i spui că totul va fi bine. Zendaya este foarte talentată și mă inspiră ca scenarist și regizor. Aduce mereu ceva nou care mă surprinde într-un mod foarte plăcut și am tot rescris scenariile ca să includ schimbările aduse de personaj.

Mi se pare că dorești să colaborezi cu actorii.

Sam Levinson: Stăteam de vorbă cu Barbie Ferreira (Kat) și ea îmi spunea ceva și apoi adăugam la scenariu ce-mi spusese. Ador experiența colaborării cu actorii și, mai ales, cu această distribuție unică. Îmi place când văd că cresc alături de ei și mă dezvolt la scenarist și regizor.

Unele scene sunt destul de tulburătoare. Ți s-a părut ceva extrem de șocant, Zendaya?

Zendaya: Nu chiar. Cred că este șocant dacă nu este experiența ta. Doar pentru că nu ți s-a întâmplat ție nu înseamnă că nu se întâmplă altora zilnic. Cred că unii vor înțelege serialul mai bine decât alții. Unii vor avea ochii larg deschiși, alții vor spune că așa li s-a întâmplat și lor sau vor recunoaște o persoană importantă din viața lor în unele personaje.

Este important ca oamenii să știe că nu sunt singuri și că există alții la fel ca ei, cu aceleași probleme mai ales în această societate care uneori ne izolează. Cred că serialul ne permite să ne amintim că nu suntem singuri, că facem ce putem mai bine și că încercăm să ne descurcăm cu ceea ce avem.

Sam Levinson: Am studiat actoria metodistă timp de 4 ani și odată ce intru în mintea unui personaj, încep să văd viața prin ochii lui. Se infiltrează în viața mea puțin. Când scriu despre Rue sau Maddie sau Jules, iau cu mine o parte din ele și mă port uneori ca ele.

Serialul a fost descris ca o combinație între Kids și Trainspotting. Ești de acord?

Sam Levinson: Prefer să nu mă gândesc la comparații, dar m-am bucurat când am auzit de asta deoarece mă gândeam că este ceva la care m-aș uita. Nu m-am simțit insultat.

Cum te simți când te gândești la premiera serialului?

Zendaya: Este un amestec de groază și bucurie. Vom avea mari emoții pentru că nu va mai fi al nostru, serialul aparține lumii acum.

Cum crezi că vor reacționa fanii tăi, care ți-au urmărit cariera de la început?

Zendaya: Cred că sunt nerăbdători. Și ei au așteptat acest moment, la fel de mult ca mine. Fanii mei au vârsta mea acum, sunt și ei adulți, pregătiți pentru următoarea etapă.

 Jobs Database
Arata mai multe articole din Seriale TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Seducătorul serial Bridgerton s-a întors cu sezonul trei. Pregătește-te de un rollercoaster al dramelor

Am așteptat suficient un nou sezon (al treilea) al faimoasei serii Bridgerton (de la Shond…