Home Seriale TV DOSAR NOSFERATU. 15 lucruri pe care trebuie să le știi despre NOS4A2. O vedetă Youtube, rol în serial. Actori din seriale cunoscute. Ce legătură este între interpretului lui Harry Potter și serialul horror

DOSAR NOSFERATU. 15 lucruri pe care trebuie să le știi despre NOS4A2. O vedetă Youtube, rol în serial. Actori din seriale cunoscute. Ce legătură este între interpretului lui Harry Potter și serialul horror

0
0

DOSAR NOSFERATU. Câteva lucruri inedite despre serialul NOS4A2 și despre oamenii din spatele producției eveniment care este difuzată de AMC. Un serial bazat pe unul dintre cele mai bune romane din 2013.

Ce legătură este între interpretul lui Harry Potter și autorul romanului din spatele serialului? Unde i-ați mai văzut pe actorii din serial?

Ce producții după Joe Hill, fiul lui Stephen King sunt în pregătire pe Netflix și nu numai?

Înainte de detalii, câteva idei:

  • o vedetă Youtube are un rol în serial
  • pe lângă actorul din rolul principal – Zachary Quinto, pe care îl știți din Star Trek, și actorii din rolurile secundare pot fi recunscuți: au jucat în seriale ca Girls (Fetele), True Detective sau Marile Minciuni Nevinovate
  • Joe Hill – fiul lui Stephen King, a dat ideea serialului, dar și alte romane ale lui sunt în curs de ecranizare, unele pe Netflix.

Un nou episod NOS4A2, diseară la AMC, de la ora 22.00.

Proiectul Dosar Nosferatu este susținut de AMC

15 lucruri pe care trebuie să le știi despre serialul Nosferatu:

1. Fiul lui Stephen King a scris NOS4A2

Romanul NOS4A2 a fost scris de Joe Hill, fiul celebrului Stephen King. Publicația Time l-a numit “unul dintre cele mai bune volume ale anului 2013”.

2. Un horror cu o idee aparent simplă, dar de impact

Ideea de bază a serialului, punctată de fiul lui Stephen King: povestea unei mașini care funcționează pe baza sufletelor umane, în loc de benzină.

3. Rolul principal – “Spock”, din Star Trek

Zachary Quinto interpretează rolul principal. L-ați mai văzut în serial de lungmetraje Star Trek, în rolul lui Spock.

4. Mitul ambulanței negre, speculat în serial

O temere universal valabilă în rândul părinților – răpirea copiilor – este exploatată în serial. La noi chiar a circulat, ca o “legendă urbană”, psihoză chiar, în anumite momente, mitul “ambulanței negre”.

În seriale, Zachary Quinto (Charlie Manx în serial) merge cu un Rolls Royce prin America, racolează copii și le răpește sufletele.

5. Personajul principal negativ, mânat de bune intenții

Personajul principal nu este doar un geniu al răului. Are un motiv pentru care răpește copiii: pretinde salvarea copiilor de la părinții răi sau neglijenți.

După ce îi golește de suflete pe copii, îi trimite în Christmasland / Tărâmul Crăciunului, un sătuc de Crăciun în care nefericirea este împotriva legii.

6. Nosferatu, nume diferite în America și în Marea Britanie

NOS4A2 se pronunță “Nosferatu”. Din cauza diferențelor de pronunție, serialul a avut denumiri diferite în America și în Marea Britanie: în SUA, a fost numit NOS4A2, în Marea Britanie a apărut NOS4R2.

7. Titlul, un număr de înmatriculare

NOS4A2 este numărul de înmatriculare al “ambulanței negre”.

Un Rolls Royce model din 1928.

8. Un alt volum Joe Hill, cel mai vândut roman din SUA

Joe Hill, fiul lui Stephen King are o serie de reușite editoriale, pe lângă NOS4A2.

Un alt volum semnat de el, The Fireman, a fost numărul 1, la New York Times Bestseller, în 2016. Urmează să fie ecranizat.

Trei ani înainte, NOS4A2 fusese pe poziția a cincea a celor mai vândute romane, în clasamentul New York Times.

9. Daniel Radclife – “Harry Potter” – într-un film după Joe Hill

Daniel Radclife, cunoscut pentru rolul lui Harry Potter, a jucat într-o altă ecranizare după Joe Hill. Un film bazat pe al doilea roman al lui Hill, ”HORNS”, cu Daniel Radcliffe în rolul principal, a fost lansat în 2014.

10. Seriale pe Netflix și producții pe Fox după autorul NOS4A2

Peste 12 filmele și emisiunile TV bazate pe scriiturile lui Joe Hill sunt în curs de filmare, inclusiv “In The Grass” și “Faun” pe Netflix, ”The Fireman” pe Fox / ”Temple Hill”, “All I care about is you “,”The Cape”,”The Black Phone”,”Snapshot”, “Loaded” și altele.

11. NOS4A2 e un horror produs de un om de comedie

NOS4A2 este un serial horror, dar producătorul executiv al serialului are o bogată experiență în …comedie și divertisment.

Lauren Corrao, căci despre ea este vorba, are ani de experiență la Comedy Central, a lucrat cu Ellen DeGeneres, a contribuit la show-uri ca The Colbert Show și The Daily Show cu Jon Stewart. Înainte a fost la Fox (The 70’s Show – Anii 70, e una dintre proiectele la care a contribuit) și la MTV.

12. “Nașul” personajului principal, cunoscut din Miss Fisher’s Murder Mysteries

“Nașul” personajului principal, cea care îi vine de hac, este Vic McQueen, o tânără care are abilitatea supranaturală de a găsi lucruri pierdute. Ea îl confrunță pe Charlie Manx.

Rolul ei este jucat de Asleigh Cummings. Cine este Ashleigh Cummings?

Românii o pot recunoaște din serialul Miss Fisher’s Murder Mysteries (acum e pe Epic Drama).

De origine australiană, a obținut rolul râvnit al Pippei în producția Warner Brothers, “The Goldfinch”, adaptată de studiourile Amazon, în care a jucat alături de Ansel Elgort și Nicole Kidman.

Ashleigh a izbandit pe scena cinematografiei internaționale când a jucat în filmul australian “Tomorrow When the War Began”, des premiat și regizat de către Stuart Beattie în 2010.

Ashleigh a câștigat Premiul Fedora pentru cea mai bună actriță la Festivalul Internațional de Film de la Veneția din 2016 pentru rolul lui Vicki Maloney în filmul lui Ben Young “Vânătoare de dragoste”.

13. “Părinții” lui Vic McQueen, din NOS4A2, cunoscuți din Marile minciuni nevinovate și Girls – Fetele

Rolul mamei lui VicMcQueen este jucat, în NOS4A2, de Virginia Krull. Cine este Virginia Krull?

A jucat în seria Big Little Lies – Marile minciuni nevinovate, de pe HBO. Virginia Krull a fost o prezență regulată în serialul Hulu, “Looming Tower” cu Jeff Daniels, Bill Camp, Peter Sarsgaard și Michael Stuhlbarg în rolurile principale. Ea, de asemenea, a fost o prezență obișnuită în seria “Gracepoint” de pe Fox alături de Anna Gunn și David Tennant.

Tatăl lui Vic Mcqueen este jucat, în serial, de Ebon Moss-Bachrach. Dacă numele nu vă spune îndeajuns, îl veți recunoaște din fotografie.

A jucat în serialul Girls – Fetele, dar filmografia lui este mult mai bogată. Interpretează rolul lui “Micro/Lieberman” în primul sezon din noul hit al Netflix/Marvel, serialul “Punisher”.

L-a portretizat pe John Quincy Adams în miniseria HBO “John Adams” câștigătoare a unui premiu Emmy.

Portofoliul său de filme include: ‘’We will never have Paris’’, “Douglas Brown’’, “Lola VS’’, “Come out and play’’, “Higher Ground”, scurtmetrajul “The Gray Matter”, “Breaking Upward”, “Evening”, “Out there”,”The Marc Pease Experience”, “Stealth”, “Live Free or Die”, “The Royal Tenenbaums”, “The Beleiver”, “American Splendor”, “Winter Solstice” și “Mona Lisa smile”.

14. Un personaj atras de maleficul Manx, cunoscut din True Detective

Un nume pe care românii l-au văzut în serialul True Detective este, în NOS4A2, un personaj atras de maleficul Charlie Manx.

Este vorba de Bing Partridge, interpretat de Olafur Darri Olafsson. În NOS4A2, Bing Partridge este îngrijitorul școlii lui VicMcQueen (rivala lui Charlie Manx).

Actorul Olafur Darri Olafsson are în palmares roluri în True Detective (unde a jucat alături de Matthew McConaughey și Woody Harrelson), dar și în producții semnate, printre altele, de Stelven Spielberg (The BFG)

Alte merite ale sale includ rolul lui Stefan Andersen în seria “The Missing”, nominalizată la “The Golden Globe”, un personaj de patru episoade în seria lui John Hilcoat, “Quarry”, pentru Cinemax, rolul lui “Munchkin” pe NBC în serialul “Emerald City,” rolul “Belial” alături de Vin Diesel în filmul produs de Lions Gate

15. O vedetă Youtube, în NOS4A2

O vedetă Youtube joacă în Nosferatu. Jahkara J. Smith s-a lansat ca SAILOR, o senzație a YouTube al cărei mix de comentarii sociale, tutorial de auto-machiaj și videoclipurile “HOW TO” au devenit virale.

Pe lângă faptul că a fost membru al Serviciilor Armate ale Statelor Unite, un fan înrăit de Anime (desene animate japoneze) o feministă în devenire și un luptător avid, Jahkara, de asemenea, scrie în prezent primul ei roman.

Ea a fost aleasă la casting ca Maggie în “NOS4A2” la prima ei audiție facută vreodată.
Jahkara are 309K de abonati pe Youtube și cele mai populare postări video ale sale primesc peste 1 milion de vizualizari.

Citește și: Zachary Quinto – Spock, din Star Trek, vânează copii cu Rolls Royce-ul în NOS4A2. Serialul începe în câteva zile


Citește și: „Voiam doar să îi sperii de moarte!” Totul despre serialul NOS4A2, după o poveste de fiul lui Stephen King. 10 motive să urmărești serialul


Citește și: Un nou episod din NOS4A2. Un fel de „ambulanța neagră”. Cu „Spock” șofer. E horror, dar producătorul are ani de comedie în spateJobs Database
Arata mai multe articole din Seriale TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Serialul Shogun, reînnoit cu două noi sezoane. Producătorii lucrează alături de moștenitorii scriitorului James Clavell

“SHŌGUN” — Pictured: Tadanobu Asano as Kashigi Yabushige. CR: Kurt Iswarienko/FX FX,…