Home Grile POSTURI Listă lungă de filme și seriale în octombrie, pe TVR 1 și TVR 2: blockbustere, thrillere, dar și filme românești

Listă lungă de filme și seriale în octombrie, pe TVR 1 și TVR 2: blockbustere, thrillere, dar și filme românești

0
1

TVR 1 și TVR 2 au pregătit multe filme și seriale pentru luna octombrie. Vor fi blockbustere internaționale, thrillere, seriale, dar și filme românești din perioada comunismului.

Filmele lunii octombrie pe TVR 1:

În fiecare luni de la ora 22:10 se vor difuza producții precum:

Secretul de la Cold Creek Manor, cu Sharon Stone şi Christopher Plummer, Revolver, cu Jason Statham şi Ray Liotta

Un oraş violent, cu Charles Bronson, Telly Savalas şi Jill Ireland, G.I.Jane, cu Demi Moore, Viggo Mortensen şi Anne Bancroft

Calea Misterelor, cu Nick Nolte şi Melanie Griffith.

Marți, de la 20:10, la Telecinemateca se transmit producții cinematografice clasice: cele mai bune ecranizări din anii ‛60 ale romanelor semnate de Dumas, dar şi filme care au făcut istorie precum: Laleaua neagră, Fanfan la Tulipe, Zorro, Omul cu masca de fier sau Leul din Teba.

Vinerea, de la 21:10, e seara blockbusterelor, filmelor thriller, de acțiune, westernuri sau drame. Câteva exemple:

 • Regatul interzis cu Jet Li şi Jackie Chan
 • Terminator 3 cu Arnold Schwarzenegger
 • Legionarul cu Jean Claude Van Damme
 • Războiul lui Logan cu Chuck Norris
 • Bufniţa cenuşie cu Pierce Brosnan
 • Cântec de iubire cu John Travolta şi Scarlett Johansson sau
 • Premiera în România a producţiei americane de anul trecut: The Professor And The Madman, cu Sean Penn şi Mel Gibson.

Sâmbătă, de la 21:00, sunt difuzate blockbusterele românești: seria Mărgelatu, cu Florin Piersic va fi difuzată integral până în luna noiembrie (Drumul oaselor, Trandafirul Galben, Misterele Bucureştilor, Masca de Argint, Colierul de turcoaze, Totul se plăteşte). Ea va fi urmată de seria Comisarilor, cu Sergiu Nicolaescu (Cu mâinile curate, Ultimul cartuş, Un comisar acuză, Revanşa, Duelul).

Vor fi, de asemenea, și două seriale pe TVR 1, de luni până vineri, de la 17:15:

Prințul Jumong – una dintre cele mai apreciate producții ale televiziunii coreene

Comisarul Rex – producţia în care simpaticul protagonist patruped a stabilit un adevărat record mondial de popularitate, serialul ajungând la sezonul 18

Filmele și serialele de pe TVR 2:

Miercuri, de la 21:10, sunt programate filme de familie, romance sau de aventuri: : Mi-e dor de tine, film romantic cu Drew Barrymore şi Toni Colette, În mijlocul sălbăticiei, film de aventuri cu Natasha Henstridge, Călătoria marelui elefant, film de familie şi aventuri cu Elizabeth Hurley, Toată frumuseţea lumii, film romantic cu Marc Lavoine.

Joi, de la 21:10, vor fi difuzate filme thrillere sau polițiste precum: Legătură periculoasă, cu Rosslyn Luke şi Brandon Howell, Inspiraţie pentru crimă, cu Antonio Sabato Jr., Ultima dovadă, cu Casper Van Dien, sau seria Misterele Aurorei Teagarden, cu Candace Cameron Bure.

Sâmbătă, de la 20:10, se transmite filmul săptămânii. Câteva exemple: Bărbierul din Siberia, cu Julia Ormond şi Oleg Menşikov, în regia lui Nikita Mihalkov, Ursul, film nominalizat la Oscar cu 2 premii Cesar, Dragă Frankie, cu Gerald Butler, film nominalizat la Cannes şi BAFTA, Nebuni şi frumoşi, cu Kirsten Dunst şi Jay Hernandez, dar şi o serie de comedii franţuzeşti cu Gerard Depardieu, Pierre Richard, Thierry Lhermitte, Jacques Villeret.

Duminică este ziua filmului românesc. Se vor difuza câte două producții, de la 13:10 și 20:10. Câteva exemple: Șerban Ionescu şi Amza Pellea în Imposibila iubire, Sergiu Nicolaescu: Pentru Patrie şi Osânda, Andrei Blaier: Urgia

Tot duminica, dar de la 22:10, sunt programte filmele de artă: Totul despre mama mea, în regia lui Pedro Almodovar, cu Cecilia Roth şi Penelope Cruz – film cu numeroase premii la Oscar, Globul de Aur, BAFTA, Cannes, Goya, Legenda pianistului de pe ocean, cu Tim Roth, film premiat la Globurile de Aur şi deţinător a 5 premii David di Donatello, Selma, film deţinător a 60 de premii, printre care şi un Oscar, cu David Oyelowo şi Oprah Winfrey în rolurile principale.

Serialele pregătite de TVR 2:

 • Sâmbătă, de la 22:10 – serialul Viaţa visată (La vita promessa – Italia, 2018)
 • Luni – Joi, de la 16:05 – miniseria Lady Boss, adaptare după romanul cu acelaşi nume de Jackie Collins, cu Kim Delaney şi Jack Scalia în rolurile principale
 • Din 12 octombrie, de luni până vineri – serialul Iubirea unei doamne, o poveste de dragoste din Spania, derulată pe parcursul a 39 de episoade, cu Adriana Ugarte în rolul principal.
 • Sâmbătă, de la 08:00, un serial pentru copii – Micii detectivi şi taina femeii în alb, urmat din 24 octombrie de o altă producție – serialul de animaţie Strop şi Balonaş.


Jobs Database
Arata mai multe articole din Grile POSTURI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

NOUTĂȚI pe Netflix: sezon nou din Narcos Mexico, un film cu Dwayne Johnson și Gal Gadot. Plus un documentar despre Ceaușescu

Ce vedem pe Netflix în noiembrie? Platforma de streaming anunță o mulțime de titluri noi, …