Home Seriale TV VIDEO. Un serial islandez se vede la TVR 1. A fost dat și la BBC. Când începe?

VIDEO. Un serial islandez se vede la TVR 1. A fost dat și la BBC. Când începe?

0
0

Vara serialelor la TVR. Televiziunea publică aduce încă un titlu în grila TVR 1.

Este vorba despre producția Fantomele Fiordului (Trapped, 2015 – 2019), care debutează luni, 13 iulie.

Va fi difuzat de luni până joi, de la ora 22:00. În total, vor fi două serii a câte 10 episoade fiecare.

Serialul (difuzat și de BBC în 2016) este primul, din grila TVR, de genul „Nordic noir”, adică filme poliţiste scrise din punctul de vedere al poliţiei şi a căror acţiune se desfăşoară în Scandinavia sau într-una dintre ţările nordice. Filmele acestui gen sunt plasate într-un cadru întunecat și sunt caracterizate printr-o atmosferă sumbră.

Fantomele Fiordului are originea în Islanda și este prezentat ca „cea mai scumpă producţie de televiziune realizată vreodată în această țara”, potrivit reprezentanților TVR.

De notat că în ultima vreme TVR a mai adus și seriale ca Bibliotecarii sau 1000: Eroii de la Gallipoli.

Povestea serialului

Thriller-ul Fantomele fiordului este plasat în Siglufjördur, un orăşel cu 2.000 de locuitori din nord-estul Islandei, unde un cadavru este descoperit în port, imediat după sosirea unui feribot din Danemarca. Andri Olafsson, şeful poliţiei locale, începe să ancheteze violenta crimă, în timp ce aşteaptă întăriri de la Reykjavik.

Pe neaşteptate, însă, un viscol teribil se abate asupra oraşului, izolându-l de restul lumii şi făcând imposibilă orice deplasare. Toţi localnicii şi pasagerii feribotului blocat în port devin, în acelaşi timp, suspecţi de crimă şi posibile victime ale unui misterios asasin.

Distribuție

Rolul principal este jucat de actorul american de origine islandeză Ólafur Darri Ólafsson (The Secret Life Of Walter Mitty, True Detective).

Ólafur Darri Ólafsson

Din distribuție mai fac parte nume ca Bjarne Henriksen (Borgen, The Killing), actorul islandez Ingvar E Sigurðsson (Everest, K19 The Widowmaker), actriţa, scenarista şi politiciana islandeză Ilmur Kristjánsdóttir (Virgin Mountain, White Night Wedding), actriţa şi producătoarea islandeză Nína Dögg Filippusdóttir (The Sea), precum şi actorul şi regizorul islandez Björn Hlynur Haraldsson (Borgias, Fortitude).

Regizorul a mai semnat producții ca 2 Guns sau Everest

Serialul se bazează pe ideea regizorului Baltasar Kormákur, de numele căruia se leagă şi 2 Guns (cu Danzel Washington şi Mark Walberg) sau Everest (despre expediţia dezastruoasă din 1996 pe cel mai înalt munte al planetei).

Kormákur este producătorul şi regizorul serialului islandez. De asemenea, Baldvin Zophoniasson (Life In A Fishbowl), Óskar Þór Axel (Blacks Game), dar şi Börkur Sigþórsson (Come To Harm) îşi pun de asemenea semnătura pe regia serialului.

Serialul a fost difuzat de BBC, dar s-a văzut și în țări precum Franța, Finlanda, Norvegia, Irlanda, Germania, Australia, Polonia, Danemarca, SUA, Belgia, Portugalia, Italia și Cehia.Jobs Database
Arata mai multe articole din Seriale TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Departure revine la Diva. Cum s-a filmat în pandemie? Despre noile episoade, cu actrița care joacă rolul principal

INTERVIU. „Datorită regizorului decorul arăta foarte cinematic. Este emoționant să vezi un…