Home Stiri Documentare despre rechini, în luna iulie pe National Geographic Wild. Programul transmisiunilor

Documentare despre rechini, în luna iulie pe National Geographic Wild. Programul transmisiunilor

0
0
Chris Hemsworth diving at Fish Rock, South West Rocks. (National Geographic/Craig Parry)

Luna rechinilor pe National Geogprahic Wild. Postul va transmite timp de patru săptămâni programe dedicate rechinilor.

Seria de programe se numește „Sharkfest” și debutează cu documentarul „Chris Hemsworth: Plaja Rechinilor” sâmbătă, 3 iulie, de la 19:00, urmat de episoade din seria „Când rechinii atacă”, de la 20:00.

În total vor fi nu mai puțin de 27 de programe difuzate în fiecare sâmbătă și duminică, de la 19:00.

Specialiștii care vor vorbi despre experiențelor lor cu rechinii sunt:

  • Paige Winter — supraviețuitoare a unui atac, RECHINI LA ATAC: POVESTEA LUI PAGE WINTER
  • Dr. Mike Heithaus — ecologist marin, RECHINI LA ATAC: POVESTEA LUI PAGE WINTER și CROCODIL COTRA RECHIN
  • Laura Garcia Barcia — biolog de mediu, RECHINI LA ATAC: POVESTEA LUI PAGE WINTER
  • Melissa Cristina Márquez — biolog marin, DOSARELE ATACURILOR DE RECHINI
  • Carlee Jackson — specialist în conservarea rechinilor și țestoaselor marine, DOSARELE ATACURILOR DE RECHINI
  • Alison Towner — biolog marin DOSARELE ATACURILOR DE RECHINI
  • Sophumelela Qoma — manager de proiect, Oceans Research Foundation, DOSARELE ATACURILOR DE RECHINI
  • Dr. Stephen Kajiura — profesor de științe biologice, Universitatea Florida Atlantic, CÂND RECHINII ATACĂ

Programele din cadrul „Sharkfest” difuzate pe TV sunt:

CÂND RECHINII ATACĂ (3 iulie la 20:00)

Plajele lumii se transformă rapid în capcane mortale în această saga din adâncul mării plină de teroare în care rechinii atacă, șocând comunitatea locală și lăsându-i pe cercetători năuciți. Care este cauza acestei intensificări a activității lor? Și cum poate fi prevenită

CHRIS HEMSWORTH: PLAJA RECHINILOR (3 Iulie la 19:00)

Chris Hemsworth pornește în misiune să descopere știința din spatele comportamentului rechinilor și modul în care oamenii și rechinii pot conviețui.

După ce numărul atacurilor rechinilor a crescut pe plan local de-a lungul coastei Australiei, Hemsworth încearcă să înțeleagă diferitele specii de rechini și comportamentele lor, explorând în același timp măsuri noi de prevenire și cea mai recentă tehnologie care scade probabilitatea unei întâlniri rechin-om.

Acest program special de la Nutopia (“One Strange Rock”) ne-o prezintă și pe conservatoarea și legenda lumii subacvatice, Valerie Taylor.

RECHIN REBEL? (10 iulie la 19:00)

În luna octombrie 2018, îndepărtatele insule Whitsunday din Australia erau zguduite de o serie de atacuri ale rechinilor. În mod incredibil, toate victimele erau atacate în aceeași zonă relativ mică a oceanului, care nu depășea patru terenuri de fotbal în dimensiune.

Este vorba despre un criminal în serie izolat? Sau un element nou atrăgea rechinii și oamenii în conflict?

CLANUL RECHINILOR (18 iulie la 19:00)

Timp de mulți ani, rechinii au fost considerați prădători individuali, însă cercetătorii au descoperit recent un comportament surprinzător.

În acest program special, dezvăluim cum acestui super-prădător îi place să trăiască în grup. Ce se află în spatele acestui comportament? Rechinii au o viață socială sau stau împreună pentru a-și îmbunătăți aptitudinile de vânători?

CROCODIL CONTRA RECHIN (31 iulie la 20:00)

De la răni grave în zona capului și atacuri prin ambuscadă, până la vânătoare în grup și confruntări deschise sau…. ce se întâmplă mai exact când doi dintre cei mai periculoși prădători de pe planetă se întâlnesc într-o luptă?

CEL MAI PERICULOS RECHIN? (24 iulie la 19:00)

Marele alb are reputația de a fi cea mai înfricoșătoare viețuitoare din apă, însă exploratorul Jacques Cousteau a numit rechinul cu înotătoare albă drept „Cel mai periculos dintre toți rechinii…”.

Două echipe de experți se scufundă în adâncul lumii subacvatice în care trăiește rechinul cu înotătoare albă pentru a dezvălui de ce această specie este concurentul principal la titlul de „cel mai periculos rechin din lume”.

DOSARELE ATACURILOR DE RECHINI (17 iulie la 20:00)

Această serie de acțiune este un studiu al comportamentului bizar și fascinant al rechinilor. Incluzând imagini din atacuri reale, interacțiuni și comportamente captate atât de profesioniști, cât și de martori la evenimente, fiecare moment îți poate da fiori.

Oamenii de știință aprofundează misterul acestor comportamente inexplicabile și ajung la concluzii uluitoare care dezvăluie o legătură între aceste evenimente extraordinare

RECHINI LA ATAC: POVESTEA LUI PAGE WINTER (31 iulie la 19:00)

Paige Winter avea doar 17 ani când și-a pierdut un picior și o parte din mână în urma unui atac. Experții analizează detaliile atacului lui Paige pentru a determina ce tip de rechin este responsabil și ce se poate face, dacă este posibil, pentru a evita astfel de incidente.

În pofida experienței traumatizante prin care a trecut Paige, adolescenta este o sursă de inspirație după ce a hotărât să pledeze în favoarea rechinilor și, cu ajutorul profesioniștilor, face pași cu mult curaj pentru a-și depăși cele mai mari temeri ale sale.

CEL MAI MARE RECHIN TAUR? (25 iulie la 19:00)

A fost o întâlnire ciudată care a depășit orice așteptare! În 2012, lângă coasta Floridei, cercetătorul specializat în rechini Dr. Neil Hammerschlag a prins cel mai mare specimen de rechin taur – cu o lungime de peste 3 metri și o greutate de aproximativ 450 kg!

L-au numit Marele Taur și l-au eliberat. Rechinii tauri din Florida patrulează plajele, înfricoșător de aproape de înotători și se desfată cu populații migratoare sezoniere de pești momeală.

Mult timp s-a considerat că acești rechini pur și simplu mâncau mult, însă acum anumiți cercetători cred că Marele Taur este femela lider a unei populații unice de giganți organizată în genul matriarhatului. Există o singură metodă de a afla cu adevărat… așa că stați aproapeJobs Database
Arata mai multe articole din Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Netflix, anunț despre serialul Elita. Va exista și un al șaselea sezon

Netflix a anunțat că serialul spaniol „Elita” („Elite”) va avea și un al șaselea sezon. …