Home Stiri Discovery Channel va difuza documentarul Misterul morții lui Tesla,

Discovery Channel va difuza documentarul Misterul morții lui Tesla,

0
0

Discovery difuzează, începând de sâmbătă, 27 ianuarie,  de la 22.00, un documentar despre viața și munca inventatorului Nikola Tesla.

„Misterul morții lui Tesla” prezintă detalii despre munca omului de știință și despre contribuțiile sale în comunicații și tehnologia transporturilor.

Lui Tesla i-au aparținut invenții precum radioul, telefonul mobil și curentul alternativ, lucruri care au revoluținot lumea și i-au oferit inventatorului eticheta de “Omul care a inventat secolul XX”. Corpul său neînsufleţit a fost găsit, în 1943, într-o camera de hotel, cu seiful spart şi cercetările sale lipsă.

În 2016, Biroul Federal de Investigaţii al Statelor Unite ale Americii, a declasificat 250 de documente care oferă o altă perpectivă asupra muncii inventatorului. Aceste documente vorbesc despre o armă concepută de Tesla care ar fi atras atenţia marilor puteri din Al Doilea Război Mondial. Se vehiculează ca ar fi putut schimba balanţa puterii.

În cadrul documentarului anchetatorul Jack Murphy și istoricul Cameron Prince declanşează o investigaţie pentru a căuta informaţii despre inovaţiile şi cercetările care ar fi disparut din seiful lui Tesla. Aceştia călătoresc din Statele Unite până în Serbia, unde echipa caută documentele lipsă.

De asemenea anchetatorii intervievează mai multe persoane printre care şi cea mai apropiată rudă în viaţă a lui Tesla.

Concluziile echipei sunt împărtășite cu inginerul Aron Koscho, care a adunat o echipă pentru construirea și testarea unui prototip al presupusei arme.

„Misterul morții lui Tesla” este produs pentru Discovery Channel de Sirens Media LLC.

Episodul va putea fi urmărit în reluare pe 28 ianuarie de la orele 4:00 și 23:00.Jobs Database
Arata mai multe articole din Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Departure revine la Diva. Cum s-a filmat în pandemie? Despre noile episoade, cu actrița care joacă rolul principal

INTERVIU. „Datorită regizorului decorul arăta foarte cinematic. Este emoționant să vezi un…