Home Stiri Teatru la TVR. Piesa „Caligula” se vede la TV. Ce actori are în distribuție?

Teatru la TVR. Piesa „Caligula” se vede la TV. Ce actori are în distribuție?

0
0
Foto: TVR

Teatru la TVR. Postul public va difuza o piesă de teatru după opera lui Albert Camus, „Caligula”. Producția s-a filmat în septembrie, în cadrul stagiunii Teatru în TVR, exact în ziua în care s-au împlinit 75 de ani de la premieră.

La două luni distanță, Televiziunea Publică va transmite și la televizor această producție. Va fi duminică, 8 noiembrie, de la 22:35, pe TVR 2.

Albert Camus a scris Caligula în 1938 după ce a citit „Viața celor 12 Cezari”, o operă a lui Suetoniu. La 25 de ani visa să devină împăratul roman Iulius Cezar. Piesa lui Camus a fost publicată la Gallmard și este scrisă în patru acte, în proză, fiind o „tragedie a inteligenței”. A avut premiera pe 26 septembrie 1945, la teatrul Hebertot din Paris, cu Gérard Philipe în rolul titular.

„Caligula este corespondentul împăratului roman Caius Iulius Caesar Germanicus care, asemenea nepotului său Nero, a fost unul dintre cei mai cruzi tirani ai Romei. Poreclit Caligula (caligae=cizmuliță), Caius Germanicus este unul dintre cei 12 Cezari ai lui Suetoniu. Extravagant și inuman, omoară fără judecată, umilește senatorii și pe toți supușii puterii sale absolute. O extravaganță este ridicarea calului său Incitatus la rangul de consul”, mai spun cei de la TVR.

Din distribuție fac parte: Demeter András, Daniela Nane, Gavril Pătru, Ioan Chelaru, Mihai Ciucă, Andrei Finți, Ion Haiduc, Cristian Jicman, Lari Giorgescu, Alexandru Bindea, Marius Calugărița, Mihai Gruia Sandu, iar regizorul este Silviu Jicman.Jobs Database
Arata mai multe articole din Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

NOUTĂȚI pe Netflix: sezon nou din Narcos Mexico, un film cu Dwayne Johnson și Gal Gadot. Plus un documentar despre Ceaușescu

Ce vedem pe Netflix în noiembrie? Platforma de streaming anunță o mulțime de titluri noi, …