Home Seriale TV VIDEO. Tot ce trebuie să știi despre Hackerville noul serial românesc produs de HBO și TNT

VIDEO. Tot ce trebuie să știi despre Hackerville noul serial românesc produs de HBO și TNT

0
0

Welcome to Hackerville. HBO aduce începând de astăzi serialul Hackerville, o producție în șase episoade filmată în România și Germania. Producția va fi difuzată duminica de la ora 20.00 și pe HBO GO.

Serialul spune povestea inspectoarei Lisa Metz, rol interpretat de Anna Schumacher, care vine din Germania la Timișoara pentru a investiga un caz de fraudă cibernetică. Lisa Metz îl întâlnește pe Adam Șandor care o ajută în rezolvarea cazului.

Pe lângă dificultatea cazului în care este implicată, Lisa Metz este copleșită de revenirea la Timișoara, oraș pe care l-a părăsit pe când avea 8 ani.

Unde a fost filmat serialul: Timișoara, București, Frankfurt, Odessa

Număr episoade: 8

Coloana sonoră este semnată de Deliric și Silent Strike

Ascultă aici genericul Hacerville, creat de Silent Strike:

Despre personaje

LISA METZ (Anna Schumacher)

Lisa este o nemțoaică de 30 și ceva de ani, născută în comunitatea germană din Timișoara, care s-a mutat în Germania cu familia când avea doar 8 ani. În prezent, lucrează în Frankfurt ca inspector BKA, departamentul Fraudă Cibernetică. Când șefii o trimit în misiune în Timișoara, orașul ei de natal, ca să prindă un hacker, Lisa se acomodează cu greu, mai ales că noile împrejurări o obligă să reevalueze tot ce credea despre țara lăsată în urmă, despre trecutul familiei sale și să își pună întrebări despre viața ei de acum. Unde este locul ei, de fapt?

Inițial, Lisa nu prea înțelege simțul umorului al lui Adam Șandor, polițistul român din Timișoara cu care trebuie să facă echipă pentru rezolvarea cazului, iar metodele lui polițienești o derutează, dar se va obișnui cu el în cele din urmă, când amândoi își vor da seama că au un inamic comun: unul mult mai periculos decât hackerul pe care îl urmăreau la început.

ADAM ȘANDOR (Andi Vasluianu)

Adam, 39 de ani, este un polițist din Timișoara, care lucrează la un caz care coincide cu cel al Lisei și, ca urmare, se trezește forțat de șeful lui să facă echipă cu ea. Pentru Adam, Lisa e o pacoste și venirea ei este cât de poate de inoportună, mai ales că și așa are destule pe cap – nevoia de a fi un tată bun în ciuda despărțirii recente de mama fiicelor lui. Dar, pe parcursul colaborării cu Lisa, ajunge să o respecte pentru cunoștințele ei în materie de tech și să aibă încredere în instinctele ei de polițist. Mai mult, va risca totul ca să o ajute și să salveze Timișoara de un criminal fără scrupule.

CIPI MATEI (Voicu Dumitraș)

Cipi este un gamer în vârstă de 14 ani cu abilități de coder impresionante și o inocență înduioșătoare. Când nu e la școală, joacă Rogue League cu prietenii în internet cafe-ul deținut de Cezar Iacob, un infractor timișorean. După moartea părinților, Cipi a fost crescut de fratele său mai mare, Dragoș, care duce o viață la limita legii, dar încearcă să îl protejeze pe Cipi de aceleași tentații. Băiatul are însă un dar, abilitatea de a manevra orice software după bunul plac, iar un hack de-al lui va fi de ajuns să le schimbe amândurora viața. Fără să vrea, Cipi declanșează o adevărată avalanșă de probleme în oraș și ajunge nu doar în vizorul poliției locale, ci și în cel al unui criminal căutat pe tot mapamondul. Lisa și Adam vor lupta pentru Cipi până la ultima suflare.

DRAGOȘ MATEI

Fratele mai mare al lui Cipi și coordonatorul echipei de scammeri care fac fraudă pe eBay pentru Cezar Iacob, Dragoș este un tânăr dezinvolt, zeflemitor față de cei care încearcă să își impună autoritatea fără să-i fi câștigat respectul. S-a ocupat de Cipi de când cei doi au devenit orfani și ar vrea să îl protejeze de tentațiile și capcanele care îl așteaptă în cotloanele internetului. Deși prevăzător în ceea ce-l privește pe fratele lui mai mic, Dragoș e mai inconștient când vine vorba de el însuși, visul său de a deveni un rapper faimos fiind de fapt la fel de periculos ca pasiunea lui Cipi pentru coduri.

CEZAR IACOB

Cezar este un om de afaceri, în mare parte de natură digitală, care are ambiții de mogul imobiliar și care își asigură capitalul de investiții din frauda pe internet. Are vreo 30 de ani, o înfățișare de hipster, un avocat bun la toate și aere de parvenit. A conectat Timișoara la internet și a instalat rețeaua de camere de supraveghere din oraș, asigurându-se că e mereu cu un pas înaintea poliției. În plus, are o rețea de internauți talentați în spargerile online, gata să-i facă rost de orice informație – lui și clienților lui. Dar vor fi oare toate aceste resurse de ajuns pentru a câștiga lupta pentru supremație cu vârful lanțului trofic al criminalității timișorene, Luminița Chiriac?

LUMINIȚA CHIRIAC

Regina Timișoarei, neoficială dar recunoscută ca atare, Luminița este un mogul din vechea gardă, deține tot felul de afaceri prin oraș și este conectată la toate nivelele puterii. Și-a fondat imperiul în perioada comunistă, când făcea bani din contrabandă și se bucura de tratament preferențial din partea Securității. În prezent, se ocupă cu dezvoltările imobiliare și nu se dă în lături de la nicio tactică pentru a-și extinde imperiul prin încorporarea a cât mai multor terenuri din oraș.

 

NICOLETA

Nicoleta, zisă Nic, este omul bun la toate în secția de poliție din Timișoara și cunoaște toate secretele. Nic e de bază – peticește și rezolvă din umbră probleme de birou sau de viață, mereu machiată și cu unghiile făcute. Adam are încredere maximă în ea și apelează la ea des, iar Nic nu pierde nicio ocazie să flirteze cu el. Când nu glumește, spune lucrurilor pe nume – în ambele cazuri, îl lasă fără replică.

 

FREDERIQUE DIETZ

Colega, prietena și mâna dreaptă a Lisei de la BKA, Freddy este un analist pentru care internetul nu are taine – motiv pentru care Lisa îi cere ajutorul pe tot parcursul investigației din Timișoara. O personalitate efervescentă, care trăiește pentru bârfe și glumițe, Freddy profită de fiecare conversație ca să îi amintească prietenei sale că are voie să se și relaxeze, mai ales în prezența unui bărbat de care este clar atrasă.

ANDREI BORISOV

Un criminal cu un cazier stufos, mandate pe tot mapamondul și cu un accent greu de identificat, Borisov este un cameleon înnăscut, contractat de agenții criminale pentru abilitatea sa de a găsi și a atrage tinere talente. În Timișoara, este însoțit de un IT-ist și un tigru, mercenari ca el, care servesc drept completări necesare la șarmul și eleganța lui de spion à la Bond.

WOLFGANG

Șeful Lisei, și o fostă aventură pasageră, Wolfgang e cel care o trimite în Timișoara când codul hack-ului le semnalează reapariția faimosului Seraphim, hacker din Hackerville proaspăt eliberat din închisoare. Fire pragmatică, Wolfgang e conștient că Lisa, care l-a ajutat să-l prindă pe Seraphim inițial, este indispensabilă acestei noi operațiuni și e pregătit să își apere decizia în fața șefilor.

VANESSA

Directorul BKA, o femeie puternică, care și-a adjudecat șefia punând preț pe eficiență și care nu are nici vreme să-și menajeze angajații, nici nu e dispusă să o facă. Spune lucrurilor pe nume și are un stil de leadership care inspiră… și inspiră frică în același timp. Are o vedere de ansamblu și de detaliu perfect calibrate pentru a înțelege ambițiile angajaților ei și știe cum să îi conducă pentru rezultate optime.

WALTER METZ

Walter este tatăl Lisei, care a fugit din Timișoara înainte de căderea comunismului și și-a mutat familia în Germania. După moartea soției, Walter și-a concentrat toată atenția pe Lisa și acum, 30 de ani mai târziu, este încă la fel de grijuliu cu ea. La prima vedere, e un tată ca oricare altul, puțin prea cicălitor, puțin prea ancorat în trecut – doar că trecutul lui în România comunistă este un teren minat de secrete care îl bântuie și îl umplu de ură față de orașul său natal.

 

VALENTIN POGONARU (VALI)

Comisarul-șef al secției de poliție din Timișoara, Vali este un om uns cu toate alifiile, care a navigat cu succes tranziția de la comunism și care acum vrea doar să păstreze liniștea în oraș, ținând toate elementele criminale sub control. Știe să facă față lăcomiilor gangsterilor din Timișoara, însă nu se împacă bine cu străinii, ca Lisa, care vin cu aere în orașul lui și fac probleme. Omul lui de bază în poliție, pe care Vali îl însărcinează cu noua venită, e Adam Șandor, care a fost ca un fiu pentru el după moartea colegului său, tatăl lui Adam. Pe Vali îl găsești mereu încruntat, la capătul răbdării și strigând după cafea.

TONI DAMASCHIN

Avocatul, consultantul și mâna dreaptă a lui Cezar, Toni e vocea rațiunii care îl avertizează când se întinde mai mult decât îi e plapuma. Când nu e lângă Cezar, Toni e mai mult ca sigur prin oraș, trimis de Cezar să îndeplinească vreo sarcină – de exemplu, să dinamiteze orice caz care l-ar putea implica pe Cezar, înainte ca poliția să găsească ceva concret. Fișa postului: să îl salveze pe Cezar de propria ambiție.

CORNEL

Sub pseudonimul Seraphim, Cornel spărgea într-o vreme sisteme de securitate și era un hacker notoriu din echipa Hackerville, până a fost prins de BKA. În cei cinci ani petrecuți după gratii, a învățat tâmplărie, iar acum, recent eliberat, face mobilier la comandă și trăiește în apartamentul mamei lui, Irina. Nu are voie, și nici nu vrea, să se mai atingă  de vreun computer, iar reabilitarea lui e supravegheată de Adam, cu care s-a și împrietenit.

SORIN

Un polițist dolofan, mereu cu ochii după mâncare, pe care te poți baza doar dacă are stomacul plin. Indiferent unde e, fie înfulecă ceva, fie se gândește la următoarea masă.

VIRGIL CHIRIAC

Fiul Luminiței, un tânăr parvenit iute la mânie, Virgil nu a moștenit-o pe mama lui calculată și nici nu prea înțelege planurile ei cu bătaie lungă, dar se bucură de statutul pe care i-l oferă numele Chiriac.Jobs Database
Arata mai multe articole din Seriale TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Serialul Shogun, reînnoit cu două noi sezoane. Producătorii lucrează alături de moștenitorii scriitorului James Clavell

“SHŌGUN” — Pictured: Tadanobu Asano as Kashigi Yabushige. CR: Kurt Iswarienko/FX FX,…