Home Seriale TV Ultimele pantere (2016), o nouă miniserie la Focus Sat

Ultimele pantere (2016), o nouă miniserie la Focus Sat

0
0
Goran Bogdan în rolul lui Milan din “Ultimele pantere”. Sursa foto: Focus Sat

Focus Sat TV difuzează în luna iunie o miniserie inspirată de celebrii hoți de bijuterii din Balcani, Panterele Roz

Intitulată „Ultimele Pantere” (The Last Panthers, 2016), producția urmărește fenomenul de crimă organizată transfrontalieră din Europa zilelor noastre. 

Cele șase episoade vor fi difuzate de săptămâna viitoare, 6 iunie, în serile de luni și joi, de la 21:30, la Focus Sat TV și în aplicația  Focus Sat, disponibilă contra-cost.

Care este povestea miniseriei?

„Ultimele Pantere”reprezintă o colaborare franco-britanică, creată de Jack Thorne și regizată de Johan Renck.

La începutul mileniului, capitalele din întreaga Europă, de la Londra la Liechtenstein, au fost ținta unor furturi de bijuterii. Acestea au fost orchestrate de „Panterele Roz”, o bandă renumită pentru raidurile îndrăznețe care aveau loc în plină zi, dar și pentru evadările spectaculoase. Însă, după ce au terorizat bijutierii din Europa timp de un deceniu, aceștia au dispărut brusc.

Serialul începe cu un furt de diamante în sudul Franței ce poartă toate semnele distinctive ale Panterelor. Cu o excepție tragică: uciderea unei fetițe în timpul operațiunii. 

Incidentul dă startul unei vânători pentru prinderea hoților de diamante și a criminalului, declanșând o serie de evenimente în întreaga Europă în care sunt implicați comisarul francez de origine algeriană Khalil Rachedi (Tahar Rahim) și agentul britanic de asigurări Naomi Franckom (Samantha Morton). 

Miniserie premiată

Seria„Ultimele Pantere” a fost filmată în Serbia, Marea Britanie, Franța și Muntenegru și a fost nominalizată în 2016 la Premiile BAFTA la categoria „Best Drama Series”. Totodată, a câștigat trofeul „Best Graphic Design: Titles” oferit de Royal Television Society, UK în 2016. 

Muzica de generic este piesa “Blackstar” a lui David Bowie. Jurnalistul francez Jérôme Pierrat și scenaristul britanic Jack Thorne au semnat scenariul și au creat o poveste ce descrie o interacțiune complexă a crimei, a istoriei personajelor și a geopoliticii.  Jobs Database
Arata mai multe articole din Seriale TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Sezonul patru din Hudson și Rex începe la Diva

Hudson și Rex, sezonul 4, revine la Diva Hudson și Rex revine la Diva de săptămâna viitoar…