Home seriale romanesti Primele detalii despre Umbre, sezonul doi. Când va fi la HBO, actori noi și informații din culise

Primele detalii despre Umbre, sezonul doi. Când va fi la HBO, actori noi și informații din culise

0
0

„Cred că sezonul doi o să aibă mult mai mult succes pentru că este mult mai românesc, mult mai real, mult mai violent, mult mai visceral, mai amuzant”, a mărturisit Bogdan Mirică, regizorul și scenaristul sezonului doi din Umbre, care va debuta la HBO în toamnă.

Dezvăluirile au fost făcute în cadrul festivalului East European Comic Con, care s-a desfășurat în weekend, la Romexpo. La întâlnirea cu fanii au participat regizorul Bogdan Mirică și o parte din actorii care au apărut și în primul sezon – Șerban Pavlu (Relu), Maria Obretin (Gina), Andreea Vasile (Nico), Sergiu Costache (Sabin), Mădălina Craiu, Gabriel Huian (Teddy).

A fost și o noutate din distribuția sezonului doi din Umbre: Silvana Mihai, despre care echipa nu a dorit să dezvăluie nimic.

Bogdan Mirică, regizorul și scenaristul serialului Umbre, despre noul sezon:

„Cred că sezonul doi o să aibă mult mai mult succes pentru că este mult mai românesc, mult mai real, mult mai violent, mult mai visceral, mai amuzant. E foarte dens. Are un soi de patologie care cred că o să prindă bine și tot ce a fost în sezonul unu bun, acum e la un alt nivel. Sunt mai multe bătăi, sunt mai multe urmăriri, sunt mai multe înjurături. Dar totul într-un fel negratuit și foarte bine susținut de castul acesta superb.”

De ce a fost nevoie de o pauză de doi ani între cele două sezoane: Am făcut o pauză de un an pentru că am lucrat la un lungmetraj, iar HBO a fost suficient de generos  să mă aștepte. Și în momentul când am terminat filmul, la o zi după ce am terminat mixajul, m-am apucat de scenariu și de aceea a existat o distanță atât de mare între primul și al doilea sezon, pentru că eu trebuia neapărat să-mi fac filmul.

Farse pe platou. Când diacriticele fac diferența. Poveste cu oamenii panda/pândă

Înaintea zilei de filmare, echipa de producție primește un „call sheet”, o hârtie pe care sunt scrise numele celor care participă la filmarea de a doua zi. Pe hârtia era scris, printre altele, „oameni-pândă”. Însă, din lipsa diacriticelor, a apărut „oameni panda”.

Au tocmit un ins pe care l-au îmbrăcat și machiat precum un panda. „Alb pe față, cu ochișori de panda”, povestește Pavlu amuzat, într-o filmare difuzată la East European Comic Con, în acest weekend. Omul panda și-a făcut apariția, departe, în fundal, chiar în timp ce actorii trăgeau o scenă.

„După care am văzut că ursulețul panda s-a dus la un actor și i-a cerut un foc. Am început să înjur de aveam spume la gură: Băi, ce se întâmplă?! Apoi s-a apropiat ursul panda de mine, am vorbit, ne-am împrietenit.”

REZUMAT. Finalul primului sezon îl surprinde pe Relu (Șerban Pavlu) în momentul în care, pentru a scăpa din situația complicată în care se află, face o înțelegere cu Toma – capul mafiei constănțene – ca să-l lichideze pe Căpitanu’.

Dar odată ce află că fiica sa, Magda, așteaptă un copil cu Teddy, fiul Căpitanului, va mai putea Relu să-și păstreze promisiunea și ce consecințe vor avea deciziile sale? Pentru a face lucrurile și mai complicate, în ecuație apare un nou jucător – Emilian – un polițist cu personalitate volatilă, care are alibiul legii pentru a comite fapte ilegale. Când lucrurile par să scape definitiv de sub control, din Spania vine Nicu, fratele Căpitanului și adevăratul cap al lumii interlope bucureștene.

Ca și la primul sezon, imaginea poartă semnătura lui Andrei Butică, director de imagine pentru lungmetraje precum Poziția copilului (regia Călin Peter Netzer), Câini (regia Bogdan Mirică) sau Toată lumea din familia noastră (regia Radu Jude).

Casa de producție care a realizat ambele sezoane ale serialului este Multi Media Est, reprezentată de Dragoș Vîlcu și Valentin Antofi.

Responsabil pentru muzica serialului Umbre este Adam Balasz, care a realizat coloana sonoră a peste 30 de filme și are o vastă experiență în producția muzicală.

Cel de-al doilea sezon al serialului Umbre este scris integral de regizorul și scenaristul Bogdan Mirică.

FOTO. Primele imagini din Umbre, sezonul doiJobs Database
Arata mai multe articole din seriale romanesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Serialul Shogun, reînnoit cu două noi sezoane. Producătorii lucrează alături de moștenitorii scriitorului James Clavell

“SHŌGUN” — Pictured: Tadanobu Asano as Kashigi Yabushige. CR: Kurt Iswarienko/FX FX,…