Home Stiri Sezon nou Crimele din Midsomer, la Diva

Sezon nou Crimele din Midsomer, la Diva

0
0
“Midsomer Murders” XlX
‘Last Man Out’

Serialul britanic Crimele din Midsomer revine la DIVA joi, 8 iunie, la ora 21:00, cu un sezon în premieră, cel cu numărul 19, care cuprinde patru episoade. Seria britanică prezintă cazuri de crime petrecute în ținutul Midsomer, unde oamenii mor în împrejurări cu totul ieșite din comun.

Detectivul John Barnaby (interpretat de Neil Dudgeon) are un nou asistent, DS Jamie Winter (Nick Hendrix), care îl ajută în anchetarea secretelor sinistre ce se ascund în sătucele aparent liniștite și primitoare din Midsomer. Printre cazurile din noul sezon se numără o crimă petrecută într-un sat părăsit readus la viață și un târg de animale de companie în care este descoperit un cadavru.

DS Ben Jones (Jason Hughes) revine ca invitat special în episodul 3, când Barnaby și Winter investighează moartea unui jucător de cricket. De asemenea, mai apar, ca invitați speciali, Neil Morrissey, Susan Hampshire, Natasha Little și alții.

 

Sinopsisurile episoadelor

Episodul 1: The Village that Rose from the Dead

Cu o noapte înainte de redeschiderea sătucului Little Auburn, abandonat de la Al Doilea Război Mondial încoace, la pub-ul The Cross Keys din Great Auburn are loc o petrecere tematică (axată pe anii ’40). În camera din spate, trei tabere diferite se luptă în legătură cu viitorul satului Little Auburn: idealiștii Finn Thornberry și Corina Craven susțin ideea unui sat eco, dezvoltatorii Lucy și Blake Keswick își prezintă planul lor pentru vile de lux, iar Sylvia Lennard insistă că satul trebuie păstrat drept „un muzeu viu”. Proprietarul local de terenuri Roderick Craven își va anunța decizia legată de Little Auburn a doua zi. Mai târziu în aceeași noapte, Finn se întoarce pe bicicletă în căsuța lui din Little Auburn, dar este orbit de lumina unui tanc, care trece fix peste el… A doua zi, prânzul este dat peste cap după ce corpul lui Finn este decoperit, strivit sub tanc. Barnaby și Sarah îl plâng pe Sykes, iar Barnaby este chemat în Little Auburn de către noul său sergent, Jamie Winter. La locul crimei, Winter o reîntâlnește pe Kam, pe care a cunoscut-o cu ani în urmă la un curs. Săpăturile în trecutul victimei scot la iveală faptul că Finn a făcut diverse escrocherii la viața lui. La cină, Sarah îl întreabă pe Barnaby despre noul lui sergent. Și, deși Barnaby nu dă din casă, Sarah știe că acesta îl place pe veselul Winter. A doua zi dimineață, bătrânul cârciumar Fred Messinger descoperă cadavrul lui Roderick în Little Auburn.

Episodul 2: Crime and Punishment

La căderea serii în Bleakridge, cel mai izolat sat din Midsomer, un grup de săteni se plimbă pe străzi și raportează cine încalcă legea. Bine ați venit pe domeniul Gărzii Bleakridge! Când aud în stații „cod roșu”, descoperă că unul dintre membrii grupului – măcelarul local Angus Colton – a murit, fiind găsit înghețat în frigiderul măcelăriei sale… Barnaby și Winter o cunosc pe sora devastată a lui Angus, Maxine Lockston, și pe fiica ei, Tara. Și află că Angus investiga un șir recent de spargeri în sat, dar nu găsise încă vinovatul. Următoarea persoană chestionată este Ingrid Lockston, liderul Gărzii. Aceasta a înființat grupul cu doi ani în urmă, în memoria fratelui ei, Frank, soțul lui Maxine, care a fost omorât într-un accident auto. Șoferul vinovat a fugit de la locul accidentului și nu a fost niciodată găsit. Adrian Peck, lacheul lui Ingrid, spune poliției că Mitch McAllister, proprietarul pubului din sat, îl ura pe Angus. La The Gallows, Barnaby și Winter află de la hărțuitul Mitch și de la prietena lui, coafeza Lena, că Garda le dă mereu bătăi de cap, abuzul de putere fiind la ordinea zilei în rândul grupului. Ulterior, într-un câmp întunecat, un hambar vechi ia foc…

Episodul 3: Last Man Out

Leo Henderson, jucătorul de crichet numărul 1 al echipei Lower Pampling, câștigă un meci, spre deliciul celor prezenți, iar echipa ajunge astfel în semifinala turneului C10 Slam. Dar în aceeași zi Leo este găsit mort în zona de antrenament, bătut măr cu mingi de crichet… Pe terenul de joc, Barnaby este surprins să dea peste fostul său sergent, Ben Jones. Jones i se prezintă drept colegul de echipă al lui Leo, „Jack Morris”, și îl avertizează pe Barnaby să nu îi desconspire acoperirea. Winter – care nu știe cine este Jones în realitate – este cu ochii în patru. Barnaby află de la prietenii lui Leo, Serena și Elliot Luthando, că turneul intens C10 nu este pe placul tuturor. Membrii consiliului St. John Beachwood și Germaine Troughton (fost jucător celebru de crichet) urăsc vulgaritatea turneului și plănuiesc organizarea unei sesiuni de votare în sat, pentru a decide dacă mai organizează sau nu competiția. În aceeași seară, în timp ce Jones o consolează pe văduva lui Leo, Melody, cineva intră în casa acesteia, dar Jones nu reușește să îl prindă. După ce Melody se culcă, Jones descoperă o geantă plină cu bani ascunsă în biroul lui Leo. În paralel, venerabilul St. John dă un telefon cuiva căruia îi cere să se întoarcă acasă… cu cine vorbește oare?

Episodul 4: Red In Tooth and Claw

Protejat de întunericul nopții, agentul imobiliar local Seb Huntington eliberează animalele ținute în cuști la Belville Small Pet Show. Cineva îl descoperă și îl ia la întrebări, iar a doua zi dimineață Ailsa Benson îl descoperă mort pe Seb la standul ei cu mâncare pentru animale, înconjurat de iepuri eliberați… La locul crimei, Barnaby și Winter îl cunosc pe medicul patolog Dr. Oliver Marcet. În timp ce Winter își ascunde dezamăgirea provocată de faptul că Kam este la un curs, Barnaby află că victima a murit din cauză că a fost înjunghiată în gât. După ce află alibiul Ailsei Benson, Barnaby și Winter îi iau apoi la întrebări pe iubita șocată a lui Seb (Tegan Langton) și pe șeful acesteia (proprietarul halei și sponsor al pet show-ului, Delphi Hartley). Cei doi nu descoperă niciun motiv pentru care cineva ar vrea să-l omoare pe Seb sau să saboteze evenimentul, iar după plecarea lor Tegan e consolată de Shray Varma, prietenea ei cea mai bună, cele două fiind privite de la distanță de misteriosul Errol Judd. Barnaby și Winter merg la Cleo Langton, mama lui Tegan și șefa lui Seb la agenția Estate Agents, descoperind că Seb încerca să îl convingă pe Delphi să vândă hala, dar acesta nu era interesat de ofertă. Barnaby și Winter se gândesc că poate criminalul e un competitor care dorea sabotarea evenimentului, așa că îl vizitează pe stăpânul iepurelui campion, Timothy Benson, al cărui alibi aruncă suspiciunea asupra soției sale de care este despărțit, Ailsa. Timothy descoperă șocat că iepurele lui, Hercules, a fost răpit. În paralel, într-o cameră secretă, un necunoscut mângâie mâneca unei haine de blană de lux.Jobs Database
Arata mai multe articole din Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Serialul Shogun, reînnoit cu două noi sezoane. Producătorii lucrează alături de moștenitorii scriitorului James Clavell

“SHŌGUN” — Pictured: Tadanobu Asano as Kashigi Yabushige. CR: Kurt Iswarienko/FX FX,…