Home Grile POSTURI Serialele lunii IANUARIE la HBO: Tânărul Papă și Clanul Sopranos, printre titluri

Serialele lunii IANUARIE la HBO: Tânărul Papă și Clanul Sopranos, printre titluri

0
0

Grilele HBO, HBO 3 și Cinemax pentru luna ianuarie, încărcate de seriale. Tânărul Papă (The Young Pope) și The Sopranos sunt două dintre producțiile marca HBO care se regăsesc în grila postului, din ianuarie.

 

Ash împotriva răului – II/ ASH VS EVIL DEAD II. (10 episoade)

Difuzare la Cinemax: din 28 ianuarie, în fiecare sâmbătă, de la ora 21:00 (disponibil pe HBO GO)

Ash vs Evil Dead Season 2 2016Ash este vânătorul de monștri care, timp de 30 de ani, a evitat responsabilitatea, maturizarea și terorile răului. Când o ciumă Deadite amenință să distrugă omenirea, Ash este obligat să își înfrunte demonii – personali și literali.

Serialul “Ash vs. Evil Dead” este mult așteptata urmare a clasicului film de groază “The Evil Dead”. Bruce Campbell reia rolul lui Ash, un cuceritor care îmbătrânește și un vânător de monștri care și-a petrecut ultimii 30 de ani evitând responsabilitatea și maturizarea. Când o molimă amenință distrugerea omenirii, Ash este obligat să-și înfrunte în sfârșit demonii – pe cei proprii și pe cei propriu-ziși. Destinul nu are de gând să-i dea drumul neașteptatului erou din gheara maleficului. Alături de Bruce Campbell, în film mai joacă Lucy Lawless, care o interpretează pe Ruby, o figură misterioasă care crede că Ash este cauza originii răului; Ray Santiago este Pablo Simon Bolivar, un imigrant idealist care devine partenerul loial al lui Ash; iar Dana DeLorenzo este Kelly Maxwell, o tânără rebelă care încearcă să-și evite trecutul. În sezonul al doilea, Ash pleacă din Jacksonville și se întoarce în orășelul lui natal, Elk Grove, Michigan. Acolo, o confruntă pe Ruby. Foștii dușmani formează o alianță în timp ce Elk Grove devine nucleul răului.

Tânărul papă/ THE YOUNG POPE I. (10 episoade)

Difuzare la HBO: din 9 ianuarie, în fiecare luni, de la ora 20:00, câte două episoade (disponibil pe HBO GO)

set of "The young Pope" by Paolo Sorrentino. 10/23/2015 sc. 108 ep. 1 In the picture Jude Law. Photo by Gianni Fiorito
set of “The young Pope” by Paolo Sorrentino.
10/23/2015 sc. 108 ep. 1
In the picture Jude Law.
Photo by Gianni Fiorito

Serialul spune povestea începutului pontificatului lui Pius al XIII-lea. Interpretul primului papă american este Jude Law, iar Diane Keaton este sora Mary, o călugăriță americană ce trăiește la Vatican.

Paolo Sorrentino, regizorul filmului laureat cu Oscar ‘La grande bellezza’, revine cu ‘The Young Pope/Tânărul papă’, adică povestea controversată a începutului pontificatului papei Pius al XIII-lea. Născut Lenny Belardo, el este un personaj complex și conflictual, deopotrivă conservator până la obscurantism și plin de compasiune față de cei slabi și săraci. Primul papă american, Pius al XIII-lea, este un om foarte puternic, care se opune cu îndârjire celor de la Vatican și care nu este preocupat de implicațiile puterii sale. Protagoniștii acestui serial de 8 episoade sunt nominalizatul la Oscar Jude Law, în rolul lui Pius al XIII-lea, și laureata cu Oscar Diane Keaton, în rolul lui Mary, o călugăriță din Statele Unite ce locuiește la Vatican.

Șase/ SIX I. (8 episoade)

Difuzare la HBO: din 20 ianuarie, în fiecare vineri, de la ora 20:00

Six

Drama “Six” prezintă frăția unor războinici americani moderni, echipa Six SEAL din Marină, cei mai buni dintre cei mai buni. Misiunea din 2014 de a elimina un lider taliban nu merge conform planului.

Scris de William Broyles (“Naufragiatul”, “Apollo 13”, “Pușcași marini”), scenarist nominalizat la Oscar și veteran din Vietnam, și fiul său, David Broyles, veteran militar al operațiunilor speciale, “Six” prezintă o frăție a unor războinici americani moderni. Misiunea lor din 2014 de a elimina un lider taliban din Afganistan nu merge așa cum plănuiseră când descoperă un cetățean american care lucrează ca luptător jihadist alături de teroriști. Această dramă este inspirată de adevăratele misiuni de capturare a echipelor SEAL, viețile lor complexe și deciziile pe viață și pe moarte pe care le iau.

Fără supărare/ NO OFFENCE I. (8 episoade)

Difuzare la HBO3: în fiecare duminică, de la ora 12:10 (disponibil pe HBO GO)

Serialul de comedie “No Offence” prezintă povestea unui grup de polițiști din linia întâi. Laboratoare de droguri, incendiatori, neo-naziști și ucigași cunoscuți sunt probleme de care echipa se lovește zi de zi.

“No Offence”, scris de câștigătorul premiului Bafta, Paul Abbott (“Shameless”, “Hit & Miss”, “State of Play”), este un serial a cărui acțiune se petrece în Manchester și este despre un grup de polițiști din linia întâi care se întreabă cum au ajuns acolo. Laboratoare de droguri, incendiatori, neo-naziști și ucigași notorii sunt probleme cu care această echipă se confruntă zi de zi. Echipa este condusă de Vivienne Deering (Joanna Scanlon). Când apare însă un anumit criminal în serie, până și cei mai experimentați polițiști sunt afectați.

O lume paralelă/ HALFWORLDS I.  (8 episoade)

Difuzare la HBO3: din 4 ianuarie, în fiecare miercuri, de la ora 22:00, câte două episoade 

02_halfworlds_05Serialul prezintă lumea paralelă a unor creaturi însetate de sânge din mitologia Indoneziei cunoscute ca “demit”. “Darul”, un eveniment supranatural misterios, face ca această lume ascunsă să fie dezvăluită.

Pe străzile din Jakarta, o lume paralelă cu creaturi însetate de sânge din mitologia indoneziană a existat laolaltă cu oamenii generații la rând. Acești “demiți” împrumută înfățișarea oamenilor și adevărata lor identitate a fost ascunsă cu grijă secole la rând de o familie puternică de muritori. Un eveniment supranatural misterios cunoscut ca Darul va scoate această lume la suprafață. Pe măsură ce ziua Darului se apropie, Sarah, o tânără artistă de pe stradă, se trezește în mijlocul acțiunii. Odată ce ființele supranaturale își dau seama cine e, de fapt, Sarah și ce trebuie să facă, oamenii și demiții se pregătesc pentru o confruntare care ar putea schimba echilibrul celor două lumi pentru totdeauna.

O viață bună – II/ ARANYELET II. (8 episoade)

Difuzare la HBO3: din 22 ianuarie, în fiecare duminică, de la ora 21:00 (disponibil pe HBO GO)

02_aranyelet_201_08Familia Miklosi trebuie să o ia de la început. Sau chiar de mai jos: bântuiți de trecut, membrii familiei nu mai pot amâna să tot facă față consecințelor unor alegeri mai vechi. Vor putea oare rămâne împreună într-o perioadă grea?

În primul sezon al serialului, familia Miklosi duce o viață aparent luxoasă, deși averea lor a fost strânsă de pe urma escrocheriilor tatălui. Însă când Attila alege calea cea dreaptă, totul se întoarce cu fundul în sus. În scurt timp, este clar că fiecare a avut planuri diferite pentru viitor, iar familia se destramă.

În al doilea sezon, familia Miklosi trebuie să o ia de la zero. Sau poate chiar de mai jos. Fiecare membru al familiei este bântuit de trecut și trebuie să se confrunte cu consecințele unor decizii luate. De ce s-a hotărât Attila să devină escroc în urmă cu mai mulți ani și oare e posibil să o ia de la zero? Ce preț e pregătită Janka să plătească pentru a-și menține nivelul de trai? E posibil ca exemplele date de părinții lor să fie șterse din mințile lui Mark și a Mirei sau nu mai au nicio șansă să devină niște adolescenți normali?

Membrii familiei se confruntă acum cu probleme mult mai serioase. Un prieten vechi, despre care se credea că e mort, reapare în viața lui Attila, însă, în curând, aflăm că nu e ce pare. De când a întors o pagină nouă, Janka nu și-a putut respecta soțul și acum vrea să facă o mișcare ireversibilă. Mark își începe propria lui afacere, însă ia un risc prea mare prea repede. Mira găsește dragostea, după care o pierde din nou și apelează la niște măsuri disperate în încercarea de a face față durerii.

Cum putem trăi fără vină? Cum putem face față responsabilității? Prin povestea familiei Miklosi, abundența oportunităților din Ungaria post-comunistă este dezvăluită, odată cu dezamăgirile care vin la pachet și posibilitățile unui nou început.

Clanul Soprano/ THE SOPRANOS

Difuzare la HBO3: câte un sezon, în fiecare sâmbătă, de la ora 18:00 (disponibil pe HBO GO)

00_002_0003-591018_r63_132Tony Soprano e un om de afaceri de vârstă mijlocie. El are o soţie credincioasă. Un băiat nu foarte cuminte. O fată pe nume Meadow… Și o psihanalistă căreia îi spune toate secretele cu excepţia celui pe care aceasta îl ştie deja: Tony e unul din capii mafiei… Şi are belele atât cu familia de acasă cât şi cu cea de la muncă.

The Sopranos e multi-premiatul serial original HBO creat de David Chase. Serialul are în centru un şef mafiot din New Jersey, Tony Soprano, care se chinuie să păstreze echilibrul între viaţa de familie şi organizaţia criminală pe care o conduce. Protagoniştii serialului sunt James Gandolfini, Lorraine Bracco, Edie Falco şi Michael Imperioli.

Produs de HBO între 10 ianuarie 1999 şi 10 iunie 2007, serialul are 6 sezoane şi 86 de episoade. A fost numit de Vanity Fair „cea mai mare capodoperă a culturii pop”. Serialul e considerat drept iniţiatorul noii epoci de aur a televiziunii, deschizând drumul pentru cele mai bune seriale ale tuturor timpurilor. Multi-premiat, printre altele, cu 21 de Emmy-uri şi 5 Globul de Aur, serialul a dat naştere şi unei serii impresionante de parodii şi satire.

Fetele/ GIRLS

Difuzare la HBO3: în fiecare duminică, din 15 ianuarie, de la ora 13:00 (disponibil pe HBO GO)

00_girls_e02_hi-res_still_03Lena Dunham scrie şi joacă în acest serial semi-autobiografic ce priveşte cu mult umor multele umilinţe şi rarele victorii ale unui grup de femei de 20 şi ceva de ani din New York.

Scenarista/regizoarea/actriţa Lena Dunham vă oferă un serial de comedie despre un grup de tinere de 20 şi ceva de ani din New York şi aventurile lor de după terminarea facultăţii.

La doi ani după terminarea facultăţii, Hannah (Dunham) crede că are talentul necesar pentru a deveni romancier de succes şi deşi n-a reuşit să-şi termine cartea de memorii (memorii pe care încă nu le-a trăit), părinţii îi anulează, fără avertisment, orice ajutor financiar. Alte complicaţii vin din faptul că Hannah e îndrăgostită fără speranţă de excentricul actor Adam, cu care face sex ocazional (atunci când acesta îi răspunde la sms-uri).

Pe măsură ce cruda realitate a facturilor şi a chiriei devine tot mai pregnantă, Hannah apelează la prietena ei cea mai bună şi foarte bine dotată din punct de vedere financiar Marnie, care lucrează la o galerie de artă şi are un iubit. Între timp, superba lor prietenă britanică Jessa, care a călătorit în tot atât de multe ţări pe câţi iubiţi a avut, vine în oraş şi se mută cu Shoshanna, verişoara ei mai tânără, mai naivă şi cu aspiraţii de Totul despre sex. De-a lungul celor 10 episoade ale primului sezon, cele patru fete vor încerca să descopere ce vor de la viaţă, de la băieţi, de la sine şi de la celelalte. Răspunsurile nu sunt întotdeauna clare sau simple, dar căutarea e cât se poate de familiară şi amuzantă.

Maraton HBO3:

De vorbă cu Blunt – II/ BLUNT TALK II. (10 episoade)

Difuzare la HBO3: vineri, 13 ianuarie, de la ora 22:00 (disponibil pe HBO GO)

Walter Blunt este un prezentator de știri britanic ce cucerește lumea televiziunii americane prin cablu. Prin intermediul talk-show-ului său, Blunt se află într-o misiune, aceea de a-și împărtăși înțelepciunea.

“De vorbă cu Blunt” este o comedie ce-l are în centru pe Walter Blunt (Patrick Stewart), un britanic care vrea să cucerească lumea televiziunii americane prin cablu. Blunt se află într-o misiune, aceea de a-și împărtăși înțelepciunea și de a le arăta americanilor cum să trăiască, să gândească și să se poarte. Asaltat de șefii postului, niște angajați disfuncționali, de numeroasele foste soții și de copiii de toate vârstele, singurul sprijin al lui Blunt este asistentul alcoolic pe care l-a mutat din Marea Britanie în Los Angeles. Serialul prezintă efectele negative ale deciziilor luate de Blunt, atât în fața camerei de filmat, cât și în spatele ei.Jobs Database
Arata mai multe articole din Grile POSTURI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Serialul Shogun, reînnoit cu două noi sezoane. Producătorii lucrează alături de moștenitorii scriitorului James Clavell

“SHŌGUN” — Pictured: Tadanobu Asano as Kashigi Yabushige. CR: Kurt Iswarienko/FX FX,…