Home Seriale TV Black Mirror: Bandersnatch, serie de referințe din alte episoade Black Mirror: San Junipero, White Bear sau Nosedive

Black Mirror: Bandersnatch, serie de referințe din alte episoade Black Mirror: San Junipero, White Bear sau Nosedive

0
0

Dacă ai urmărit toate cele patru sezonane Black Mirror înainte de noul film Bandersnatch, care permite să-ți selectezi aventurile, cu siguranță ai văzut și câteva referințe care duc la parte din episoade.

Pe scurt, Black Mirror: Bandersnatch spune povestea lui Stefan Butler, un adolescent care a rămas fără mamă și locuiește cu tatăl său. Inspirat din cartea Bandersnatch scrisă de Jerome F. Davis, Stefan programează un joc cu diferite drumuri pe care jucătorul le poate alege. Întreaga poveste are loc în anul 1984.

Filmul poate fi „jucat” în mai multe modalități și conține mai multe finaluri alternative, dar și referințe la serialul care poartă același nume, Black Mirror.

Vulture.com a adunat cele mai evidente și cunoscute referințe, sau easter egg-uri, prezente în filmul creat de Charlie Brooker.

Paginadeseriale.ro vă prezintă câteva dintre referințele (easter eggs):

1. Metl Hedd (Metalhead)

Metl Hedd este jocul pe care Colin Ritman, un programator celebru, l-a creat. Numele, dar și posterul jocului, au ca referință episodul Metalhead din sezonul 4, când roboți de mărimea unui câine erau programați să-i distrugă pe oameni

2. Nohz Dyve (Nosedive)

Nohz Dyve este un alt joc, aflat în stadiul de proiect, creat de Colin Tucker. Numele Nohz Dyve ne trimite cu gândul la numele primului episod din sezonul trei Nosedive, în care o tânără trăiește într-o lume unde reputația sa depindea de rating-ul pe care îl primea.

3. Saint Juniper’s (San Junipero)

Unul dintre cele mai apreciate episoade Black Mirror, San Junipero, nu putea fi exclus de pe lista de referințe. Spitalul la care lucra psihologul lui Stefan se numește Saint Juniper’s.

4. Simbolul creat de Jerome F. Davis (White Bear)

Un simbol sub forma unei ramuri care devenise obsesiv pentru Jerome F. Davis apare și pe monitorul lui Stefan Butler, care face să alimenteze ideea că este controlat. Același simbol apare și în episodul White Bear din sezonul doi. Episodul spune povestea Victoriei, care nu reușește să își amintească ceea ce se întâmplase.

5. Sun Exclusive (Hang the DJ, Be Right Back, USS Callister și Fifteen Million Merits)

Într-unul dintre finalurile filmului, Stefan este arestat pentru uciderea tatălui său, iar știrea apare într-o ediție specială a ziarului Sun. Pe aceeași pagină își fac loc alte trei știri. Prima se referă la o „mașină a dragostei”, care trimite la ideea principală a episodului Hang the DJ. Compania care dezvolta „the Love Machine” se numea BRB software, iar BRB mai poate însemna și Be Right Back.

A doua știre se referă la Space Fleet, un serial ce urma să fie difuzat. Același serial era urmărit de Robert Daly din episodul USS Callister.

Ultima știre are ca subiect talent show-ul Hot Shots, care apare și în episodul Fifteen Million Merits al primului sezon.

6. Burtiera (Hated in the Nation, The Waldo Moment și National Anthem)

Când știrea despre crima lui Stefan este difuzată la televizor, pe burtiera canalului pot fi observate trei știri care au legătură cu alte episoade Black Mirror

  • Granular to Unveil Prototype Pollinator Drone, face trimitere la episodul Hated in the Nation, unde drone de mărimea unor albine intrau în creierul oamenilor și îi determinau să se sinucidă.
  • Liam Monroe Enters Buckingham Palace, se referă la episodul The Waldo Moment, unde un urs animat devine un dictator
  • Former PM Michael Callow Wins Celebrity Bake Off. Michael Callow este prim-ministru al Regatului Unit în episodul National Anthem și este forțat să facă sex cu un porc.

 Jobs Database
Arata mai multe articole din Seriale TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Riverdale are dată de lansare. Când revin Archie, Jughead, Betty și Veronica?

The CW, postul care produce serialul Riverdale a anunțat data pentru premiera noului sezon…