Home Seriale TV Pe TVR. Documentar despre comunism și o miniserie despre originea lui Sherlock Holmes

Pe TVR. Documentar despre comunism și o miniserie despre originea lui Sherlock Holmes

0
0

Televiziunea Publică a programat, în zilele următoare, mai multe producții. Va difuza un documentar despre Partidul Comunist Român, dar și o miniserie despre originea lui Sherlock Holmes.

Paginadeseriale.ro vă prezintă în continuare programele recomandate de TVR:

Documentarul „P.C.R. – Secerătorul ciocan al minciunii”. Sâmbătă, 8 mai, de la 21:00, pe TVR 1

Se împlinesc 100 de ani de la înființarea Partidului Comunist Român, iar filmul realizat de Răzvan Butaru și Cornel Mihalache se va regăsi în grila TVR-ului, în acest weekend.

„În acest timp ‘care nu mai are răbdare’ și în care cad statui, se răstoarnă valori, ard catedrale de o mie de ani, un serial documentar despre cei 100 de ani ai Partidului Comunist Român devine o necesitate absolută.

Cei 70 de ani și trei decenii în care el a existat, dintre care 45 a condus efectiv și singur statul român, nu-l pot face uitat, așa cum Gheorghe Gheorghiu Dej și Nicolae Ceaușescu nu pot fi șterși din istorie, orice am face. Ultimul a condus România, vorba domnului istoric Adrian Cioroianu, vreme de 24 de ani – adică, aproape cât au domnit Mihai Viteazul, Cuza și Regele Ferdinand la un loc!

Dacă marxismul a fost cea mai importantă fantasmă filosofică a modernității, comunismul, descendentul acestuia, a fost cea mai însemnată rătăcire a secolului trecut”, spune producătorul Răzvan Butaru.

Miniserie despre originea lui Sherlock Holmes. Din 7 mai, de la 21:10, pe TVR 1

Miniseria produsă de BBC – „Misterele adevăratului Sherlock Holmes: Doctorul Bell şi domnul Doyle” – se va putea urmări pe TVR în următoarele cinci săptămâni.

Personajul central al seriei este autorul care i-a dat viaţă lui Sherlock Holmes, scriitorul Sir Arthur Conan Doyle.

Acţiunea se desfăşoară în Edinburgh, la sfârşitul secolului 19. Tânărul Arthur Conan Doyle şi mentorul său, doctorul Joseph Bell, expert în medicină legală, îşi unesc forţele pentru a rezolva cele mai misterioase cazuri de crimă.

Doctorul Bell – care va deveni mai târziu sursa de inspiraţie pentru celebrul erou al lui Doyle, detectivul Sherlock Holmes – este adeptul metodelor neconvenţionale şi se foloseşte de remarcabilul său simţ al observaţiei pentru a interpreta realitatea.

Tânărul Doyle, student la medicină, este marcat de uciderea colegei lui, Elspeth, de care era îndrăgostit, şi devine obsedat să-l găsească pe autorul crimei, care ar putea fi un politician de vază.

Miniseria „La răsărit de Eden” – Din 8 mai, de la 20:10, la TVR 2

Miniseria este o ecranizare a romanului omonim de John Steinbeck. Timothy Bottoms, Jane Seymour şi Bruce Boxleitner sunt protagoniștii seriei în rolurile principale.

Povestea biblică a fraţilor Cain şi Abel se repetă de-a lungul a două generaţii din familia Trask, între sfârşitul Războiului Civil American şi Primul Război Mondial.

Idealistul Adam şi rebelul Charles moştenesc ferma tatălui lor şi încearcă s-o administreze împreună, în ciuda neînţelegerilor care sapă o prăpastie între ei. Apariţia în vieţile lor a lui Cathy Ames, o femeie superbă, manipulatoare şi capabilă de fapte cumplite, marchează destinele celor doi fraţi Trask.

Adam şi Charles, şi apoi descendenţii lor, Aron şi Caleb, par victimele unui lung şir de alegeri greşite şi ale neputinţei de a distinge între bine şi rău.

Tags


Jobs Database
Arata mai multe articole din Seriale TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

NOUTĂȚI pe Netflix: sezon nou din Narcos Mexico, un film cu Dwayne Johnson și Gal Gadot. Plus un documentar despre Ceaușescu

Ce vedem pe Netflix în noiembrie? Platforma de streaming anunță o mulțime de titluri noi, …