Home Seriale TV „Voiam doar să îi sperii de moarte!” Totul despre serialul NOS4A2, după o poveste de fiul lui Stephen King. Când începe pe AMC

„Voiam doar să îi sperii de moarte!” Totul despre serialul NOS4A2, după o poveste de fiul lui Stephen King. Când începe pe AMC

0
0

DOSAR NOSFERATU. „Voiam doar să îi sperii de moarte pe oameni și să le ofer o scăpare din viața banală!” Cum citatul vine de la Joe Hill – pseudonimul literar al fiului lui Stephen King, nu e de mirare.

De aici a pornit povestea pe care se bazează Nosferatu, mai exact NOS4A2, noul serial care va putea fi văzut de români, pe AMC.
Joe Hill o sintetizează cel mai bine, într-o propoziție care este esența noii producții. Un horror supranatural (doar vorbim de fiul lui Stephen King!):”Am avut această idee despre povestea unei mașini care funcționează pe baza sufletelor umane, în loc de benzină“.

O idee bună de un horror, dezvoltată în serialul care începe pe AMC. Un serial cu mult sânge, dar și cu intrigi și conflicte. O poveste care exploatează și “mituri urbane” universale. Un mic spoiler, înainte de detalii: mitul “ambulanța neagră care răpește copii”.

De altfel, și NOS4A2, numele serialului, are legătură cu o mașină. Veți vedea de ce în text.

Paginademedia.ro vă prezintă serialul de pe AMC în câteva episoade. Astăzi, o prezentare a producției.

În episoadele viitoare, veți citi despre cine sunt și ce experiență au actorii din rolurile principale, cine apare în distribuție, dar și despre cum a fost realizată producția

Proiectul Dosar Nosferatu este susținut de AMC

Cum arată NOS4A2, în linii mari. De ce să urmărești serialul?

Câteva motive:

1. Povestea a fost scrisă de fiul lui Stephen King

Serialul este bazat pe romanul omonim scris de Joe Hill. Este pseudonimul literar al lui Stephen King, un clasic al genului.

2. Este povestea unui nemuritor. Rău sau bun?

Charlie Manx străbate de un secol drumurile Americii. De un secol, racolează copii și le răpește sufletele. Manx (Zachary Quinto) este un nemuritor inteligent și seducător.

Are Manx doar o latură malefică?

3. Copiii, goliți de suflete și trimiși în Tărâmul Crăciunului

Personajul principal pare a nu fi doar un ucigaș cu sânde rece. Manx pretinde salvarea copiilor de la părinții răi sau neglijenți. Atrage victimele sale în mașina sa specială, cu promisiuni de Crăciun în fiecare zi.

Într-un fel, așa este. Copiii, goliți de suflete, ajunși niște monștri, sunt trimiși în Christmasland / Tărâmul Crăciunului, un sătuc de Crăciun în care nefericirea este împotriva legii.

4. Mituri urbane – “mașina care răpește copii”

Modul în care Manx răpește copiii pare rupt din legendele urbane. Din temerile oricărui părinte. Vă mai aminitiți de mitul “ambulanței negre care răpește copii”?

5. Are un rival – o rivală, de fapt, pe măsura lui

Planurile lui Charlie Manx sunt îngreunate de Victoria McQueen, o tânără născută într-un loc sărac din Massachusetts, care își descoperă puterile supranaturale de a vedea lucrurile bune în persoanele din jurul ei. Vic încearcă să salveze sufletele celor pierduți și astfel este văzută de Charlie Manx ca un posibil dușman.

Joe Hill, autorul, o descrie:

“O tânără, născută și crescută în sărăcia din Haverhill, Massachusetts, cu toate obstacolele provenite din educația oferită de către un tată iubitor și totuși violent și o mamă dură, dar ocrotitoare.

Vic are un dar imposibil și un trecut nelegiuit. Când se află pe bicicleta ei uzată, poate să-și facă drum spre orice își dorește – o brățară pierdută, o femeie dispărută, un prieten la ananghie.

“Imaginația ei o introduce în posibilitățile lumii oculte; capacitatea ei de a vedea ce e mai bun în altii, o face un prieten de neprețuit; și curajul ei brut, un dusman demn de luat în considerare”, spune despre ea scriitorul Joe Hill. ”

6. E un joc de-a șoarecele și pisica: “un conflict zdruncinant”

Personajul principal, dar și rivala lui sunt la fel de puternici.

Între Manx și Vic este “un conflict zdruncinant ca niciun alt spectacol de groază”.

“Charlie Manx este cel mai negru coșmar al fiecărui părinte, dar Vic McQueen este al lui. Ei se tot întâlnesc din nou și din nou într- o serie de confruntări rupte de realitate care transformă drumurile în autostrăzi sângerii.” – Joe Hill

7. Serialul se întinde pe 10 episoade

Povestea serialului nu este nici prea lungă, nici prea scurtă. Se întinde pe 10 episoade, difuzate în fiecare săptămână.

8. Începe în curând

Primul episod va fi difuzat joi, 6 iunie, de la ora 22.00, pe postul AMC.

9. Personaje “prinse” între protagoniști

În poveste intră și personaje aflate între cei doi rivali. Bing, de exemplu, este îngrijitorul școlii lui Vic, iar Manx va încerca să îl atragă de partea lui. Va reuși?

10.  Un nume ca un număr de mașină

Am păstrat pentru final răspunsul la întrebarea De ce Nosferatu se scrie NOS4A2? Un răspuns simplu: NOS4A2 este numărul mașinii pe care o conduce Manx, un Rolls Royce Wraith din 1938 în care îi ademenește pe copii.Jobs Database
Arata mai multe articole din Seriale TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Emily in Paris se întoarce vara aceasta. Cum arată primele imagini

Netflix aduce un serial mult-așteptat. După un an și jumătate de pauză, Emily in Paris vin…