Home Stiri - filme & seriale History difuzează documentarul „Maria – Inima României”. Când?

History difuzează documentarul „Maria – Inima României”. Când?

0
0

Postul TV History va difuza documentarul istoric „Maria-Inima România”, la 145 de ani la nașterea Reginei Maria a României.

Producția se va transmite joi, 29 octombrie, de la ora 22:00.

Documentarul prezintă povestea extraordinară a rolului politic și a interesantei vieți private a Reginei Maria a României. Nepoată a Reginei Victoria, ea s-a căsătorit cu Prințul Moștenitor al României în 1893.

Producția va arăta cum a condus țara în timpul ororilor Primului Război Mondial, până la victoria de la Conferința de Pace de la Paris din 1919. Filmul nu evită aspectele mai puțin strălucitoare ale vieții Reginei.

Fiul său, Carol, și-a disprețuit părinții și când a devenit Rege a alungat-o pe Maria de la curte. Iar când comuniștii au ajuns la putere, în 1945, au șters-o din istorie.

Filmul a fost realizat pe parcursul a 2 ani cu filmări în 9 țări și o documentare realizată în 14 arhive naționale.

Din echipa de producție a documentarului mai fac parte Trevor Poots, care a semnat regia și scenariul, producătorul senior Viorel Chesaru , precum și editorul Mircea Lăcătuș.

Filmul este narat de actorul Marcel Iureș. „Maria – Inima României” este o producție independentă Chainsaw Film Productions.

Dan Drăghicescu, producătorul asociat al documentarului:

„29 octombrie 2020 este un moment istoric. România celebrează 145 de ani de la nașterea legendarei Regina Maria a României, cea care a pus România mare pe harta Europei după Primul Război Mondial, în 1919, alături de Regele Ferdinand și politicienii de la acea vreme.”



Jobs Database
Arata mai multe articole din Stiri - filme & seriale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

NOUTĂȚI pe Netflix: sezon nou din Narcos Mexico, un film cu Dwayne Johnson și Gal Gadot. Plus un documentar despre Ceaușescu

Ce vedem pe Netflix în noiembrie? Platforma de streaming anunță o mulțime de titluri noi, …