Home #3Seriale #3Seriale. Sergiu Floroaia, despre trei seriale care i-au plăcut: două comedii și un thriller

#3Seriale. Sergiu Floroaia, despre trei seriale care i-au plăcut: două comedii și un thriller

1
1

sergiu-floroaia_7552683756_lUnul dintre matinalii de la Kiss Fm, Sergiu Floroaia, a răspus în această săptămână invitației PaginadeSeriale de a vorbi despre trei seriale care i-au plăcut și pe care le-ar recomanda.

Sergiu Floroaia, pentru PaginadeSeriale:

„Eu nu-s genul de om care se uită la seriale în prostie pentru că, în general, au cam multe episoade și ar fi un angajament prea mare pentru mine. Și clar nu mă uit la thrillere gen Game Of Thrones. Dacă aș vrea un angajament pe termen lung care să mă țină în suspans și să-mi dea constant emoții mi-aș face un credit pentru casă.”

Totuși m-am uitat de-a lungul vremii la câteva seriale care chiar mi-au plăcut, spune el,

1. Louie

Încep cu Louie și îl pun înaintea altor seriale de comedie pentru că este cel mai sincer, mai uman și mai introspectiv dintre toate.

LOUIE: Louis C.K. stars in LOUIE on FX.
LOUIE: Louis C.K. stars in LOUIE on FX.

Louis C.K. scrie, regizează, montează, produce și joacă în serialul ăsta care îi poartă și numele. Mi se pare că Louie e ca o bomboană când ai probleme cu măselele, adică dulce și dureros în același timp. Este câteodată suprarealist sau foarte awkward, dar fără să fie atât de cinic precum Larry David în Curb Your Enthusiasm.

Serialul e produs de Louis C.K. pentru FX, iar povestea din spatele înțelegerii e foarte interesantă. Deși Louis C.K. avea oferte de la mai multe televiziuni, el a acceptat o ofertă de bani mai mică de la FX în schimbul libertății complete. La modul, “voi îmi dați banii ăștia și eu vă dau câte un episod și fac doar ce vreau eu în el”. Și se pare că rețeta a funcționat pentru că serialul a câștigat mai multe Emmy-uri și, mai mult decât atât, MIE mi se pare minunat.

2. Studio 60 on the Sunset Strip

gallery-ustv-studio-60-on-the-sunset-strip-1Studio 60 e un serial creat de Aaron Sorkin în care Matt (adică Matthew Perry) și Danny (adică Bradley Whitford) scriu și produc un show în genul Saturday Night Live.

Mi s-a părut interesant pentru că arată ce se întâmplă în spatele unui astfel de show. Plus că dialogurile sunt foarte bine scrise. Deși se zice că în film e mai bine să arăți decât să spui, Aaron Sorkin demonstrează că uneori se poate doar spune foarte bine.

Recomand Studio 60 pentru că e făcut de Aaron Sorkin, e funny și are multe walk and talks savuroase.

3. Mr. Robot

1432987621_8891649Ok… Știu că am zis că nu mă uit la thrillere, dar Mr. Robot e o excepție. E un serial cu hackeri care m-a spart. Îmi place pentru că e un fel de Fight Club meets Hackers minus Brad Pitt și Angelina Jolie.

Serialul este dark, paranoic și critică aspru societatea modernă. Deși e foarte anti-establishment, în mod ironic, el e difuzat de USA Network care e parte din NBCUniversal care e parte din Comcast.

Asta e ca și cum eu aș face glume despre cântăreți și piesele lor în timp ce îmi iau banii de la un post de radio.

Oh, wait…

Carte de vizită

Dimineața, Sergiu Floroaia este unul dintre matinalii de la Kiss FM, la Râzi cu Sergiu și Andrei. Seara, îi face pe oameni să râdă în show-uri de stand up. Comedy Club, difuzată la Comedy Central lunea de la 22.00, este una dintre „scenele” pe care își face numărul.

În luna octombrie, a lansat împreună cu Toma Alexandru un nou show de stand up, Obiecte ciudate, pe care îl „plimbă” prin țară (detalii, AICI)

A făcut parte din trupa de comedie Sector 7, fiind co-autor ale unor clipuri devenite virale, precum „Mă-ta are cratimă” sau „Cărțile te fac neprost”

Citește și:

#3Seriale de la Cristina BazavanJobs Database
Arata mai multe articole din #3Seriale

Un comentariu

  1. Muller

    September 17, 2017 at 11:37 pm

    Game of Thrones thriller? Sper ca a fost sarcastic.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Emily in Paris se întoarce vara aceasta. Cum arată primele imagini

Netflix aduce un serial mult-așteptat. După un an și jumătate de pauză, Emily in Paris vin…