Home #3Seriale #3Seriale+. Anghel Damian, actor în serialul Vlad, despre serialele preferate: „Mi-am păstrat libertatea de a încheia ziua cu un serial”

#3Seriale+. Anghel Damian, actor în serialul Vlad, despre serialele preferate: „Mi-am păstrat libertatea de a încheia ziua cu un serial”

0
0

Anghel Damian (foto), care interprează personajul lui Adrian Anuței din serialul Vlad de pe Pro TV, a vorbit despre serialele sale preferate:

„Nu exista zi fara sa ma uit macar 10 minute la un serial. Mi-am pastrat libertatea de a incheia ziua cu un serial, chiar daca vin dupa filmari sau spectacole, și încerc să nu mă abat de la regula asta autoimpusă.”

Înainte de rolul din serialul de la Pro TV, Anghel Damian a mai avut roluri în serialul difuzat de Acasă TV, Îngeri Pierduți, Anii de sâmbătă seară și a jucat în filmele Ana, mon amour, Gatekeeper, Selfie, Frații și în mai multe scurt-metraje.

Ce urmărește când se uită la un serial:

„Studiez perfomanțe actoricești, mijloace regizorale și îmi imaginez ce se întamplă în spatele fiecărei secvențe reușite. Aș putea spune că în ultima perioadă, serialele au ajuns cel puțin la nivelul cinema-ului de calitate, de multe ori fiind chiar mai reușite decât majoritatea filmelor de pe piață.”

Ce fel de seriale îi plac: 

„Îmi plac poveștile coerente, îmi plac serialele de epocă, îmi plac comediile reușite, îmi plac thrillerele bine ținute în mână, deci practic, dacă vorbim de seriale cu un standard calitativ ridicat, e greu să nu găsesc ceva care îmi placă și să mă facă să îmi închei ziua în fața ecranului.”

Paginadeseriale.ro l-a întrebat pe Anghel Damian care sunt serialele lui preferate, iar Anghel ne-a oferit nu trei, ci șapte seriale pe care le-a urmărit cu drag:

„Fiecare serial reușit m-a marcat într-o măsura mai mică sau mai mare. Mă fascinează perfomanța la care s-a ajuns în realizarea lor și mereu mi-am dorit să fac parte dintr-o echipă care să iși propună să aducă standardul de cinema și în seriale de televiziune în România”, mărturisește actorul.

Pot să spun cu mâna pe inimă că la serialul “Vlad” am simțit că se întamplă asta și nu pot decât să îmi pun speranța că odată cu acest serial, nivelul din România va rămâne acolo sus. Dar, ca să mă întorc la întrebare, îmi aduc aminte mereu cu entuziasm de seriale precum:

  • Clanul Sopranos – pentru că a setat ștacheta serialelor de azi și are unul dintre cele mai bune casturi de ansamblu din istoria serialelor
  • Mad Men – pentru că reușește să fie în același timp un serial „de epocă” fără să-și propună ca epoca să fie deasupra poveștii
  • The Crown –  pentru că aduce în fața noastră un secol de istorie care a marcat societatea occidentală în ansamblul ei. Plus o actorie de nota 10.
  • Six Feet Under – Pentru cel mai bun sfârșit de serie din istoria serialelor
  • Peaky Blinders – Pentru stilistica impecabilă și pentru muzica lui
  • Fargo – Pentru tributul adus Fraților Coen
  • Las Fierbinți – pentru ca arată că în România se poate face un serial pentru toate gusturile și pentru că reușește să își mențină nivelul dupa atatea sezoane, într-un fel care i-ar face geloși și pe colegii noștri din vest.
  • Revenind în prezent, în acest moment îmi inchei zilele uitându-mă la The Marvelous Mrs Maisel – un serial american excepțional, cu o actriță în rol principal care are toată admirația și invidia mea și cu o actorie de relație cum rar am văzut.

Despre #3Seriale.

La rubrica #3Seriale, lansată de PaginadeSeriale.ro, vedete, bloggeri, oameni de radio sau din zona comunicării sunt invitați să vorbească despre trei seriale care le-au plăcut.

Ți-a plăcut de noi? Ne poți da un LIKE, AICI

Citește și:

#3Seriale Maurice Munteanu

#3Seriale de la Bogdan Nicolai

#3Seriale de la Gina Pistol

#3Seriale de la Octavian Strunilă

#3Seriale. Sergiu Floroaia, matinalul de la Kiss FM

#3Seriale. Carmen Avram, „În premieră”

#3Seriale. Dan Negru

#3Seriale. Paul Ipate

#3Seriale. SmileyJobs Database
Arata mai multe articole din #3Seriale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Riverdale are dată de lansare. Când revin Archie, Jughead, Betty și Veronica?

The CW, postul care produce serialul Riverdale a anunțat data pentru premiera noului sezon…