Home #3Seriale #3Seriale. Cristina Bazavan și trei titluri care i-au plăcut

#3Seriale. Cristina Bazavan și trei titluri care i-au plăcut

0
1

13267689_10154267831737710_1400131322196672007_nPaginadeSeriale lansează de astăzi o nouă rubrică, „#3Seriale”.

Fani ai serialelor, fie că sunt vedete TV, oameni de radio sau bloggeri sunt invitați să scrie despre trei titluri care le-au plăcut.

Primul invitatCristina Bazavan, jurnalistă și bloggeriță, a vorbit, la invitația PaginadeSeriale.ro, despre trei seriale care i-au plăcut.

În topul recomandărilor făcute de Cristina Bazavan sunt Black Mirror, unReal și The Hounourable Woman, iar pe lista extinsă de preferințe se regăsesc House of Cards, Scandal, The Suits, dar si un serial japonez de pe Netflix, Atelier.

De ce aceste seriale? Cristina Bazavan:

1. BLACK MIRROR

black-mirror-masksAm descoperit Black Mirror acum aproape 3 ani, cand britanicii erau inca in difuzare cu sezonul 2 si l-am devorat intr-o saptamana, cu tot cu primul sezon (am si scris despre el atunci, in speranta ca se va uita mai multa lume la el).

De la ultima vizionare si pana vinerea trecuta – cand a aparut sezonul trei – am citit cam toate interviurile pe care le-a dat Charlie Brooker – autorul acestui serial, ba chiar si o parte din articolele pe care le-a scris de-a lungul anilor (scenaristul Brooker a plecat de  la un job de jurnalist specializat in IT, a si prezentat emisiuni tv de profil)

Black Mirror este o mini serie care satirizeaza efectele tehnologiei in viata noastra. Titlul vine de la oglinda neagra pe care o formeaza ecranul unui smart phone cand e inchis. Fiecare film din mini serie are o ora, e independent ca personaje si actiune de celelalte episoade chiar daca , cateodata, o anumita tehnologie apare si in alte episoade.

E un film foarte foarte destept facut, are genul de povesti care te bantuie – dar nu pentru ca n-ai mai intalnit niciodata subiectele repective, ci pentru forma in care iti sunt spuse, cu o atentie incredibila la detalii.

Genul de filme facute atat de bine incat dupa o vizionare, vrei sa le revezi ca sa te uiti dupa anumite detalii pe care e posibil a le fi ratat. Povesti despre cum inlocuiesti partenerul de viata cu un gadget sau un robot cu inteligenta artificiala (si consecintele in personalitatea si activitatile celui care face aceasta alegere), povesti despre cum esti manipulat prin tehnologie sau iti dezvolti atat de mult spiritul critic si credinta ca poti avea o parere despre orice, incat ajungi sa decizi ca cineva poate fi omorit.

Povesti despre schimbarea noastra in raport cu tehnologia. Uneori in bine, alteori in rau. Le puteti vedea pe toate pe Netflix, pentru ca sezonul 3 e facut de americani.

2. unReal

unreal-tv-show-image-3Un alt serial pe care l-am devorat a fost unReal – o poveste depre lumea din spatele reality show-urilor si despre cum poti sa schimbi perceptia oamenilor despre o persoana schimband narativu cu care-l prezinti in spatiul public.

E mai bun primul sezon, al doilea a devenit mai romantat poate si pentru ca audienta a crescut si voiau sa fie iubiti/intelesi de un public mai laerg. La fel ca in serial, de altfel.

3. THE HONOURABLE WOMAN

O alta mini sthw_ep108_10-700x384erie pe care o recomand din inima pentru finetea cu care a fost facuta, dar si pentru mesajul pe care –l pune in spatiu public este The Honourable Woman, o mini serie BBC creata in 2014, in 8 episoade, un thriller politic axat pe business-urile si influenta din Orientul Mijlociu.

Cu Maggie Gyllenhaal in rolul unei britance care face afaceri in Orientul Mijlociu si trebuie sa faca slalom printre politicieni, organizatii teroriste si interesele (siguranta) familiei. Un film foarte foarte premiat in festivaluri.

 

ALTE TITLURI.

Desigur am vazut House of Cards, Scandal, The Suits, dar si un serial japonez pe care l-am gasit pe Netflix, Atelier, despre lumea modei din Japonia pentru ca ma intereseaza foarte mult cultura lor in moda si ca experienta vizuala.

Despre Cristina Bazavan

Din aprilie 2005 pina in mai 2011 a fost redactor-sef la revista Tabu. A realizat interviuri cu personalitati precum Steve McCurry, Milla Jovovich, Ziggy Marley, Guilermo Arriaga, Rebecca Miller, Gilbert Adair, Milos Forman, Miles Aldridge, Eugenio Recuenco, Olga Kurilenko, Margaret Atwood, Annie Proulx, Victoria Abril, Vanessa Redgrave etc.

A devenit cunoscuta in mass media romaneasca drept una dintre vocile Europa FM, activitatea sa in radio desfasurindu-se pe parcursul a 12 ani. A facut parte din echipa care a creat brandul Europa FM.

A făcut parte din echipa care a formatat şi rebranduit Radio 21 la sfîrşitul anilor ‘90 şi a fost consultant pentru lansarea Radio Guerrilla.

A fost prezentatoarea primului sezon al emisiunii Ca-n filme ( Digi 24 Tv). Sustine anual un curs de branding personal pentru actori, la TIFF, in cadrul proiectului “10 pentru film” si a creat strategii de comunicare pentru oameni de muzica, actori si regizori romani.

Pentru aproape 2 ani (2013-2014) a facut parte din echipa de comunicare a trupei VUNK si a participat la comunicarea proiectul Orasul Minunilor, singura campanie de comunicare a unui reprezentant din industria divertismentului premiata la Romanian PR AWARDS.



Jobs Database
Arata mai multe articole din #3Seriale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

VIDEO. Disney+ ne duce înapoi în universul Alien

Legendara franciză Alien dă naștere unui nou thriller SF de groază. Este vorba despre film…