Home Seriale TV „Trei kilometri până la capătul lumii”, filmul regizat de Emanuel Pârvu, va putea fi văzut în cinematografe din toamnă

„Trei kilometri până la capătul lumii”, filmul regizat de Emanuel Pârvu, va putea fi văzut în cinematografe din toamnă

0
0

Filmul “Trei kilometri până la capătul lumii”, regizat de Emanuel Pârvu, care a fost premiat la Cannes cu trofeul Queer Palm, va putea fi văzut, în premieră, în cinematografe din 11 octombrie, distribuit de Independenţa Film în colaborare cu Asociaţia FAMart, notează news.ro.

Prezentat anul acesta în selecţia oficială de la Cannes, “Trei kilometri până la capătul lumii” spune povestea lui Adi, un adolescent de 17 ani, care îşi petrece vara în satul său natal din Delta Dunării. Într-una din seri este atacat pe uliţa satului, iar de a doua zi lumea îi este dată peste cap. Părinţii nu-l mai pot privi ca înainte şi liniştea aparentă a satului începe să se sfărâme.

Până să poată fi văzut în cinematografele din întreaga ţară, Trei kilometri până la capătul lumii va fi prezentat în avanpremieră la TIFF 2024 joi, 20 iunie, în Piaţa Unirii Open Air şi sâmbătă, 22 iunie, la Casa de Cultură a Studenţilor.

Filmul produs de Miruna Berescu, prin casa de producţie FAMart, îi are în rolurile principale pe Bogdan Dumitrache (“Pororoca”, “Sieranevada”, “Poziţia Copilului”), Laura Vasiliu (“4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”), Ciprian Chiujdea (aflat la debut în lungmetraj), Ingrid Micu-Berescu (“Aniversarea”, “Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor”) şi Valeriu Andriuţă (“Miracol”, “După Dealuri”).

Din distribuţie mai fac parte actorii: Adrian Titieni (“Familiar”, “Bacalaureat”, “Tata mută munţii”), Richard Bovnoczki (“Balaur”, “Aurora”), Alina Berzunţeanu (“Metronom”, “Q.E.D.”), Vlad Brumaru (“Marocco”, “Hackerville”) şi Radu Gabriel (“5 minute”, “Meda sau partea nu prea fericită a lucrurilor”).

Este cel de-al treilea lungmetraj semnat de Emanuel Pârvu, după debutul Meda sau Partea nu prea fericita a lucrurilor care a primit 2 premii la Festivalul de Film de la Sarajevo în 2018, pentru cel ma bun regizor şi cel mai bun actor principal (Şerban Pavlu) şi lungmetrajul Marocco, selectat la Festivalul de la San Sebastian 2021.

Scenariul este semnat de Emanuel Pârvu şi Miruna Berescu, imaginea filmului este semnată de Silviu Stavilă (“Marocco”, “Marfa şi Banii”, “Niki Ardelean – colonel în rezervă”), montajul de Mircea Olteanu (“R.M.N.”, “Bacalaureat”, “Ilegitim”), iar scenografia şi costumele de Bogdan Ionescu (“Metronom”, “Dincolo de calea ferată”).Jobs Database
Arata mai multe articole din Seriale TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Animația de la Cartoon Network „Craig și dumbrava” ajunge pe ecrane cu un nou film „Craig înainte de dumbravă”

Animația de succes de la Cartoon Network „Craig și dumbrava”, nominalizată la premiile Emm…