Home Grile POSTURI Serial nou la Diva: miniseria franțuzească Dispăruta

Serial nou la Diva: miniseria franțuzească Dispăruta

0
0

disparutaDispăruta (Disparue), o mini-serie poliţistă franceză în 8 părţi, inspirată de seria spaniolă Desaparecida, va fi difuzată de Diva în luna februarie.

Producția va debuta la Diva de marți 7 februarie, de la ora 21.00.

Povestea explorează drama complexă produsă de dispariţia unei adolescente din Lyon şi investigaţia poliţiei pentru a o găsi.

Totul începe la Lyon, de Ziua Mondială a Muzicii. Léa, care abia a împlinit 17 ani, şi verişoara ei, Chris, se pregătesc să iasă în oraş. Dar Léa nu se întoarce până a doua zi dimineaţă, iar tatăl ei – Julien – nu mai suportă să aştepte şi decide să o caute pe cont propriu, în timp ce soţia lui – Florence – încearcă să mențină o aparență de normalitate familie.

Cazul dezvăluie, pe rând, secretele tuturor, creionând în acelaşi timp portretul unei tinere contemporane, a cărui complexitate depăşeşte aparenţele.

DISTRIBUȚIA DISPĂRUTA

 • François-Xavier Demaison –  Bertrand Molina
 • Pierre-François Martin-Laval –  Julien Morel
 • Alix Poisson – Florence Morel
 • Alice Pol – Camille Guérin
 • Laurent Bateau – Jean Morel
 • Maxime Taffanel – Thomas Morel
 • Stella Trotonda – Zoé Morel
 • Zoé Marchal – Chris Morel
 • Léo Legrand – Romain Jamond-Valette
 • Muriel Combeau – Sophie

SINOPSISURILE EPISOADELOR

 1. Lyon, 21 iunie, Ziua Mondială a Muzicii. Léa Morel se pregăteşte să îşi sărbătorească aniversarea de 17 ani, alături de verişoara ei, Chris, şi de prietenii acesteia. Léa şi Chris merg la restaurantul familiei, care e condus de tatăl ei, Julien, şi de John (fratele lui Julian şi tatăl lui Chris). Sărbătoritei i se permite să se întoarcă acasă mai târziu decât ora impusă de tatăl ei şi e răsfăţată de unchi. Când dă să plece, Léa este abordată de chelnerul Nicolas, dar îl ignoră, în timp ce iubita acestuia (Elodie) priveşte scena. Léa şi Chris dispar în mulţime. Se întâlnesc cu prietenii lor şi merg la un concert în Parcul Golden Hand, unde li se alătură iubitul lui Léa, Romain. Acesta o sărută cu pasiune, în timp ce Chris îi priveşte jenată… Câteva ore mai târziu, Thomas (fratele lui Léa) se întoarce acasă de la iubita lui, Audrey, şi o descoperă pe mama lui, Flo, trează şi îngrijorată. Unde este Léa? Thomas nu ştie, dar nu îşi face probleme, fata fiind înconjurată de multe persoane: probabil s-a rătăcit în mulţime şi va ajunge acasă cât de curând. Dar Flo este neagră de furie că Thomas nu şi-a ţinut promisiunea de a o aduce pe sora lui acasă în siguranţă.
 1. Julien neagă insistent că a avut relaţii incestuoase sau dubioase cu fiica lui. A minţit unde era la momentul dispariţiei, pentru a-şi proteja soţia, pe Florence, hărţuit fiind de fosta lui amantă, Anne. Léa a dispărut când el conducea altă femeie acasă…! Anne venise la restaurant pentru a încerca să discute cu Julien şi îi poate confirma alibiul. Dar Anne cedează sub presiune: minte poliţia şi spune că Julien a rugat-o să spună că era cu ea. Astfel Julien devine principalul suspect. În paralel, printre cadourile primite de ziua ei de Léa a fost găsită şi o pereche de mănuşi de motociclist. Dar de ce? Comandantul Molina merge la pista de curse din oraş şi cunoaşte un instructor moto, descoperind că Romain este pasionat de curse şi că Léa avea şi ea acest talent ascuns, participând la curse des, fără ştirea părinţilor ei. Supărată, Florence o ia pe Anne la întrebări, chiar la aceasta acasă: ştie că a minţit, încercând să se răzbune pe Julian, dar viaţa lui Léa e în pericol!!
 1. Un mesaj înspăimântat trimis de Léa reaprinde speranţele familiei că fata încă trăieşte şi că probabil a fost răpită. Urmărind semnalul ultimului apel dat de pe telefonul fetei, Molina şi Camille ajung la gară. O fi fata ţinută prizonieră undeva în zonă? Molina decide să-şi concentreze resursele acolo, dar Julian (care se simte exclus din caz) crede că oprirea căutărilor în parc este o greşeală. Imaginile video înregistrate în zonă confirmă că prostituata Jenny se afla acolo în noaptea dispariţiei fetei: duba ei se afla în parcare când Léa a dat telefonul cu pricina. Are ea vreo legătură cu dispariţia? Jenny susţine că este nevinovată: lucrează des în acea zonă. Dar imaginile dezvăluie şi altă surpriză: Thomas Morel a fost şi el acolo în noaptea dispariţiei surorii lui. De ce a minţit? Şi de ce avea la el o plasă plină de sfoară? Este el vinovatul?
 1. Chelnerul Nicolas urmăreşte îndeaproape investigaţia, cu un scanner ilegal de poliţie, iar Julien e avertizat că Dupuis tocmai le-a spus poliţiştilor unde a îngropat-o pe Léa. Bărbatul fuge la locul cu pricina, dar corpul de acolo nu este al lui Léa, ci al prostituatei Jenny. În timp ce Julien încearcă să se convingă că uciderea lui Jenny nu are nicio legătură cu Léa, Flo îşi recapătă speranţa după ce vorbeşte cu un medium. Acum e sigură că Léa trăieşte! Molina descoperă telefonul mobil al feteu dispărute lângă corpul prostituatei, iar treptat puzzle-ul este reconstruit. Probabil că Dupuis a descoperit corpul lui Jenny după ce aceasta a fost omorâtă de altcineva şi i-a umblat în geanta care conţinea portofelul şi mobilul lui Léa. A îngropat-o apoi pe Jenny şi şi-a asumat omorârea lui Léa folosind detaliile aflate din media, dar e nevinovat. Dar atunci cine a omorât-o pe Jenny?
 1. Toată lumea este şocată de anunţul morţii lui Léa: părinţii şi fraţii ei, unchiul John, verişoara Chris, iubitul Roman şi JP, instructorul ei moto. O listă este găsită în buzunarul jeanşilor fetei, listă care pare să conţină numele tuturor celor pe care i-a invitat la clubul Loft, unde şi-a sărbătorit aniversarea. Dar unul dintre nume, Franc37, e un mister pentru poliţişti şi nu a apărut încă în decursul investigaţiei. Cine e individul? Cineva de pe Internet? Poliţiei nu îi ia mult să facă legătura dintre acesta şi profesorul ei de franceză, Stéphane.
 1. Toată lumea este şocată de mărturisirea lui Nicholas. Flo se concentrează pe petrecerea aniversară a lui Zoe, pentru a dovedi tuturor că viaţa merge înainte. Chris, care e din ce în ce mai prezentă în casa lor, o ajută. La poliţie, declaraţia lui Nicolas este analizată atent: acesta a mărturisit că a omorât-o pe Léa cu o cărămidă, detaliu care nu fusese făcut public. Comisarul vrea să închidă investigaţia, dar Molina vrea să aştepte autopsia acestuia, pentru a-l declara oficial vinovat pe Nicolas. Din punctul lui de vedere, chiar dacă ar fi fost vinovat, Nicolas nu avea de ce să se sinucidă. Nu exista nicio dovadă împotriva lui, de ce s-ar fi omorât?
 1. Molina şi Camille îl caută, la circuitul de curse, pe instructorul lui Léa, JP, cel care i-a oferit acesteia pandantivul. Bijutierul de la care a fost cumpărat confirmă că cei doi păreau un cuplu extrem de îndrăgostit. JP e arestat, deşi susţine că are un alibi şi nicio legătură cu Léa. Romain, care nu ştia nimic despre relaţia celor doi, descoperă un stick USB pe care se află poze cu Léa şi JP în pat, într-un hotel din Lyon! Devastat, Roman duce imaginile la poliţie. În faţa dovezilor, JP revunoaşte în cele din urmă că a avut o aventură cu Léa, dar susţine că totul s-a terminat între ei cu două săptămâni înainte de moartea fetei, pentru că încerca să-şi salveze căsnicia. Molina nu îl crede: JP închiriase o cameră în hotelul pe care îl foloseau de obicei, The Dolphin, în noaptea crimei! Iar Léa era însărcinată cu copilul lui!
 1. Julien merge la poliţie şi spune ce a aflat de la fratele lui. Molina confirmă că nimeni din afara investigaţiei nu putea şti acea informaţie. Jean e luat la întrebări, dar îşi susţine nevinovăţia, spunând că a auzit totul de la Molina, când era la secţie. Julien pare convins. Dar Molina e cutremurat şi decide să caute încă o dată o legătură între Nicolas şi Jenny, celelalte două victime ale ucigaşului lui Léa. Amândoi au fost omorâţi pentru că ştiau prea multe, dar ce? Thomas îi spune lui Flo că i se pate că se comportă ciudat, încercând să o înlocuiască pe Léa. Molina descoperă o carte de vizită a lui Jenny acasă la Jean, scrisul acestuia din urmă aflându-se pe hârtie! Aşa că îl aduce pe unchiul lui Léa la secţie şi îl ia la întrebări: de ce nu a spus că o cunoştea pe Jenny? Încet-încet, Molina începe să înţeleagă totul.


Jobs Database
Arata mai multe articole din Grile POSTURI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Serialul Shogun, reînnoit cu două noi sezoane. Producătorii lucrează alături de moștenitorii scriitorului James Clavell

“SHŌGUN” — Pictured: Tadanobu Asano as Kashigi Yabushige. CR: Kurt Iswarienko/FX FX,…