Home Stiri Ofensiva Netflix pe zona filmelor și serialelor pentru copii. Anunță titluri noi în curs de producție

Ofensiva Netflix pe zona filmelor și serialelor pentru copii. Anunță titluri noi în curs de producție

0
0

Netflix intră și mai serios pe zona producțiilor pentru copii și familie. Platforma video anunță o serie de proiecte noi animate – atât filme de lung metraj, cât și seriale originale.

Cele șase proiecte noi, alături de titlurile anunțate anterior de Netflix, creează o parte relevantă de conținut care include mai multe tipuri de animație – incluzând Computer Generated CG (The Willoughbys de la Kris Pearn), 2D (My Father’s Dragon de la Nora Twomey) și stop-motion (Pinocchio de la Guillermo del Toro).

Producțiile sunt concepute pentru a răspunde preferințelor fiecărui membru al familiei – de la preșcolari, copii, până la părinți și copii împreună (Maya and the Three de la Jorge Gutierrez).

„Știm că nu există un singur tip de familie. Așa că aducem alături de noi mai multe tipuri de creatori de conținut care pot spune povești unice și diverse care rezonează cu fiecare familie Netflix,” spune Melissa Cobb, Vice President of Kids and Family at Netflix.

„Cu un număr foarte mare de filme de lung metraj și seriale animate originale, ne dorim să le oferim familiilor mai multe momente în care să împartă râsetele, minunea și conexiunea care vin dintr-o poveste extraordinară.”

Noile titluri anunțate astăzi sunt:   

MAYA AND THE THREE (2021) este o serie animate limitată creată, scrisă și regizată de Jorge Gutierrez (The Book of Life, El Tigre).

Povestea se desfășoară într-o lume mitică Mesoamericană, unde o prințesă pornește într-o aventură pentru a recruta trei luptători legendari care să o ajute să salveze lumea de zei. Silvia Olivas (Elena of Avalor) este co-scriitor și co-producător executiv, iar Jeff Ranjo (Moana) este head of story.

MY FATHER’S DRAGON (2021) este un film animat de lung metraj în 2D de la regizorul Nora Twomey (The Secret of Kells, The Breadwinner) și scris de Meg LeFauve (Inside Out, The Good Dinosaur), cu o poveste creată de Meg LeFauve și John Morgan, care au și rol de producători executivi.

Bonnie Curtis și Julie Lynn de la Mockingbird Pictures produc alături de Paul Young de la Cartoon Saloon (The Secret of Kells, The Breadwinner) și Tomm Moore.

Bazat pe romanul pentru copii My Father’s Dragon, scris de Ruth Stiles Gannett, filmul spune povestea micului fugar Elmer Elevator, care pornește în căutarea unui dragon captiv pe Wild Island și are parte de mai multe aventuri decât ar fi crezut. Alan Moloney și Ruth Coady de la Parallel Films vor avea rolul de producători executivi alături de Gerry Shirren.

GO! GO! CORY CARSON (2019) este o serie animată pentru preșcolari de la Kuku Studios în Berkeley, cu producătorii executivi Alex Woo (Wall•e, Ratatouille), Stanley Moore (Finding Dory, Monster’s University) și Tone Thyne (Wonder Pets!, The Adventures of Napkin Man!).

Inspirat de gama de jucării Go! Go! Smart Wheels de la VTech Electronics, Go! Go! Cory Carson urmărește aventurile mașinii copil Cory Carson pe drumurile copilăriei din Bumperton Hills.

KID COSMIC (2020) este o serie animată aflată în producție de la Craig McCracken (The Powerpuff Girls, Fosters Home for Imaginary Friends).

Este un serial despre un băiețel care visează să devină erou și care găsește pietre cosmice care au puterea să îi facă visurile să pară realitate.

Din păcate, realitatea și fantezia sunt două lucruri complet diferite, iar această provocare se transformă în cea mai mare bătălie pe care trebuie să o ducă. Copilul poate să fie un om bun, dar nu se pricepe la asta.

TRASH TRUCK (2020) este o serie animată aflată în producție și creată de Max Keane (Dear Basketball).

Hank este un băiețel de 6 ani ușor sălbatic, care se joacă în noroi, are o imaginație bogată și un mare prieten bun… o mașină de gunoi gălăgioasă și uriașă.

De la a învăța să zboare până la a merge la dentist, nicio aventură nu este prea mică sau prea mare pentru acești doi buni prieteni. Glen Keane (The Little Mermaid, Aladdin, Beauty and the Beast) și Gennie Rim (Dear Basketball) sunt producători executivi alături de Max Keane.

THE WILLOUGHBYS – foto (2020) este un film animat stilizat în CG aflat în prezent în producție la BRON Animation în Vancouver, de la creatorul/regizorul Kris Pearn (Cloudy With A Chance of Meatballs 2).

Atunci când cei patru copii Willoughby sunt abandonați de părinții lor egoiști, ei trebuie să învețe cum să adapteze valorile de modă veche în lumea contemporană pentru a crea o familie nouă și modernă. Bazată pe cartea scrisă de Lois Lowry, autor premiat cu Newbery Award. Din distribuție fac parte Ricky Gervais, Maya Rudolph, Will Forte, Martin Short, Alessia Cara și Jane Krakowski.

Alte titluri animate Netflix care au fost anunțate anterior sunt:

JACOB AND THE SEA BEAST (2022) este un film de animație CG scris și regizat de Chris Williams, câștigător al premiului Oscar (Moana, Cei 6 super eroi, Bolt).

Jacob and the Sea Beast spune povestea epică a unui marinar fermecător care navighează în apele necunoscute și descoperă într-un monstru maritim un aliat neașteptat.

KLAUS (Vacanța 2019) este un film de animație 2D al scriitorului/regizorului Sergio Pablos, co-creator al filmului Sunt un mic ticălos (Despicable Me).

Când un tânăr poștaș egoist este repartizat într-un oraș scandinav aflat la mare la distanță, prietenia neașteptată dintre el și un producător de jucării îl coduce la povestea de origine a lui Moș Crăciun.

Această poveste atemporală este reprezentată printr-o combinație unică de animație clasică trasată manual și tehnologie digitală de ultimă oră.

Filmul dispune de iluminare și textură volumetrică folosită de obicei în filmele animate CG. Din distribuție fac parte Jason Schwartzman, Rashida Jones, JK Simmons și Joan Cusack. Scris de Pablos, Zach Lewis și Jim Mahoney, scenariul se bazează pe o poveste originală a lui Pablos.

Matthew Teevan, Gustavo Ferrada și Marisa Roman sunt producători, iar Jinko Gotoh (filmul LEGO 2: Partea a doua, Micul Prinț) este producător executiv. Filmul este produs în Madrid, Spania în SPA Studios, care aparține lui Sergio Pablos, cu Atresmedia Cine, iar Toon Boom este partener tehnologic.

MIGHTY LITTLE BHEEM (2019) este o serie de animație destinată preșcolarilor, produsă în India de către regizorul Rajiv Chilaka (Chhota Bheem).

Mighty Little Bheem va fi prima serie preșcolară a faimoasei francize Bheem. Este o comedie de aventură non-verbală, în care eroul ultra puternic, curajos și inteligent, Micuțul Puternic Bheem călătorește prin orașul său natal cu ochii în patru după aventuri, adesea în căutare de ladoos (desertul său preferat).

MOTOWN MAGIC (20 noiembrie 2018) este un serial animat de familie creat de Josh Wakely (Beat Bugs) care reunește 52 de versiuni recent înregistrate ale hiturilor clasice Motown de la muzicieni precum The Jackson 5, The Temptations, Stevie Wonder, Marvin Gaye, The Supremes și Smokey Robinson, care este și regizor muzical executiv.

Protagonistul seriei este Ben, un băiat de 8 ani, cu o inimă mare și o imaginație uimitoare, care folosește o pensulă magică pentru a aduce la viață arta stradală din Motown.

OVER THE MOON (2020) este o aventură muzicală CG despre o fată care construiește o navă spațială pentru a călători pe Lună, cu scopul de a-i dovedi tatălui ei că legendara Zeiță a Lunii există.

Când ajunge în „cealaltă parte”, descoperă în mod neașteptat o lume capricioasă, plină de creaturi fantastice – unele care o amenință, iar altele care o ajută în cele din urmă să își găsească drumul spre casă.

Filmul este regizat de Glen Keane (Mica Sirenă, Aladdin, Frumoasa și Bestia), scris de Audrey Wells (Sub soarele Toscanei, George, trăsnitul junglei), produs de Gennie Rim (Dear Basketball), și avându-l ca producător executiv pe Janet Yang (Joy Luck Club). Cântecele sunt scrise de Christopher Curtis, Marjorie Duffield și Helen Park. Co-produs alături de Pearl Studio.

PINOCCHIO (2021) este debutul regizoral în filmul de animație al regizorului premiat cu Oscar, Guillermo del Toro (The Shape of Water).

Pinocchio este proiectul de care a fost pasionat toată viața, pe care tot el îl va scrie și îl va produce sub forma unui musical în tehnica stop-motion.

Del Toro a ales Italia anilor 1930 pentru a relata povestea clasică a lui Pinocchio. Pinocchio este o producție Guillermo Del Toro, The Jim Henson Company (The Dark Crystal: Age of Resistance) și ShadowMachine (Bojack Horseman, The Shivering Truth), care vor găzdui producția animației stop-motion. Alături de Del Toro, vor fi și producătorii Lisa Henson, Alex Bulkley de la ShadowMachine, Corey Campodonico și Gary Ungar de la Exile Entertainment.

Blanca Lista este co-producător.  În plus, alături de Del Toro, Patrick McHale (Over The Garden Wall, Adventure Time) va lucra la scenariu, Mark Gustafson (Fantastic Mr. Fox) va fi co-regizor, iar Guy Davis va fi co-producător de design și se va inspira de design-ul original al lui Gris Grimly pentru personajul Pinocchio. Marionetele din film vor fi create de Mackinnon și Saunders (Corpse Bride).

WENDELL & WILD (2021) este un film de animație al scriitorul / regizorul Henry Selick (Nightmare Before Christmas, Coraline) și al scriitorului Jordan Peele (Key & Peele, Get Out) realizat de Monkeypaw Productions.

Doi frați demoni (dublați de Keegan Michael Key și Jordan Peele) evadează din lumea interlopă și se trezesc într-un oraș de unde trebuie să scape de un demon adolescent, Kat, care încearcă să îi distrugă.

Peele este producător prin intermediul companiei sale Monkeypaw împreună cu Selick și Ellen Goldsmith-Vein de la Gotham Group. Sarah Serata va fi co-producător.

Producătorii executivi sunt Win Rosenfeld pentru Monkeypaw, Peter Principato și Joel Zadak pentru Principato-Young, Lindsay Williams și Eddie Gamarra pentru The Gotham Group. Artistul argentinian Pablo Lobato va crea personajele.Jobs Database
Arata mai multe articole din Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Serialul Shogun, reînnoit cu două noi sezoane. Producătorii lucrează alături de moștenitorii scriitorului James Clavell

“SHŌGUN” — Pictured: Tadanobu Asano as Kashigi Yabushige. CR: Kurt Iswarienko/FX FX,…