
Luna aprilie aduce noutăți cinematografice impresionante în biblioteca aplicației Focus Sat precum filmul distopic despre o societate americană profund polarizată în care democrația pare doar un cuvânt uitat în istorie, „Război civil” (Civil War, 2024, cu Kirsten Dunst) sau „Casa noastră” (Here, 2024), un film ce reunește starurile din Forrest Gump, Tom Hanks și Robin Wright, într-un colaj experimental în care se folosește inteligența artificială pentru a modifica vârsta personajelor sau recent oscarizatul „Conclav” (Conclave, 2024, cu Ralph Fiennes și Stanley Tucci) care ne invită în culisele unui eveniment sacru rămas neschimbat de 800 de ani, o reuniune secretă a cardinalilor Bisericii Catolice care se ține în vederea alegerii unui nou papă.
Pe lângă selecția de filme, patru seriale europene în premieră vor fi disponibile integral chiar din ziua lansării în aplicația Focus Sat: „Ciuma” (La peste/The Plague, 2024), sezonul 2 din „Crime în Helsinki” (Harjunpää/Helsinki Crimes, 2022- prezent), „Băiatul dispărut” (The Boy That Never Was, 2024) și „Chiriașul nedorit” (The Cuckoo, 2024). Acestea spun povești memorabile în care dezastrul pandemic și dramele personale formează un cocktail amenințător.
Focus Sat dă start noutăților în Focus Sat app în 5 aprilie cu un lungmetraj regizat de Alex Garland (creatorul 28 Days Later, Never Let Me Go, Ex Machina, Annihilation): „Război civil” (Civil War, 2024).Filmuldespre o Americă sfâșiată de război civil este o analiză despre cât de distrugătoare poate fi polarizarea societății. Personajele principale sunt patru jurnaliști – Lee (Kirsten Dunst), Joel (Wagner Moura), Sammy (Stephen McKinley Henderson) și Jessie (Cailee Spaeny) – care călătoresc peste 1.300 km prin țară, în plin conflict, pentru a-i lua interviu președintelui aflat la al treilea mandat și care nu dă semne că vrea să renunțe la putere curând (Nick Offerman). „Război civil” a fost premiat cu 2 trofee de la British Independent Film Awards 2024, pentru efecte speciale și sunet.
Pe 10 aprilie devine disponibilă miniseriadistopică „Ciuma”, o coproducție Franța/Belgia inspirată de romanul omonim al lui Albert Camus (din 1947). Acțiunea are loc în anul 2029, pe Riviera Franceză, unde se răspândește un nou tip de ciumă. Într-o societate încă marcată de pandemia COVID-19, guvernul impune un plan strict de carantină, iar doctorul Bernard Rieux (Frédéric Pierrot) face tot posibilul pentru a salva viețile victimelor. Pe măsură ce tensiunile cresc, poliția își abandonează responsabilitățile, politicienii profită de situația creată, primarul insistă să nu se creeze panică în rândul turiștilor, iar activiștii protestează împotriva camerelor inteligente care împânzesc orașul și amenință libertatea cetățenilor. Selectată la Berlin International TV Series Festival 2024, seria „Ciuma” analizează echilibrul fragil care există în orice societate și cum, dincolo de manevrele politice, oamenii obișnuiți devin eroi.
În 12 aprilie, clienții Focus Sat pot urmări premiera filmului „Conclav”, laureat cu Oscar anul acesta pentru „Cel mai bun scenariu adaptat” și nominalizat la alte patru categorii. Bazat pe cartea lui Robert Harris din 2016, acest thriller spune povestea conclavului organizat la Vatican de Cardinalul Lawrence (Ralph Fiennes, nominalizat la Oscar, BAFTA și Globul de Aur pentru rol), pentru alegerea unui nouă papă. Procesul este complicat, plin de secrete și dezvăluiri despre candidații principali: Bellini (Stanley Tucci), Tedesco (Sergio Castellitto) și Adeyemi (Lucian Msamati). Lentila pătrunde în celebra Capelă Sixtină și în culisele unui eveniment care pare să paralizeze întreaga lume, nu doar pe cei 1,4 miliarde de catolici. Miza este enormă: ce poziție va avea noul papă pe subiecte precum avortul, divorțul, rolul femeii în societate sau comunitatea LGBTQ+? Lawrence descoperă un secret care ar putea zgudui însăși fundația Bisericii Catolice, iar scenariul se axează pe incertitudinea, speranța și suspansul fiecărui vot.
Pe 17 aprilie, în aplicația Focus Sat se lansează sezonul 2 din „Crime în Helsinki”, serial bazat pe seria de romane semnate de Matti Yrjänä Joensuu. Povestea polițistă finlandeză îi urmărește în continuare pe detectivii Timo Harjunpää (Olli Rahkonen) și Onerva Nykanen (OlgaTemonen), care investighează ciocniri sângeroase între bandele rivale din oraș (după uciderea unui rapper popular) și cu un val de spargeri ciudate (un intrus se strecoară în case noaptea și se întinde în patul proprietarilor, fără a le face nimic). În plus, un coleg nou, care are probleme cu băutura, agită spiritele în departamentul de poliție. Provocările protagoniștilor includ decizii din viața personală, probleme de memorie, adolescenți rebeli și prietenii discutabile.
Două zile mai târziu, pe 19 aprilie, Woody Harrelson este „Rătăcit în Londra” (Lost in London, 2017). În această comedie creată și regizată de actorul care își joacă propriul rol, mai apar Daniel Radcliffe, Owen Wilson și cântărețul Willie Nelson. Inspirat de realitate, Harrelson recreează dintr-o filmare neîntreruptă o noapte de pomină, în care se ceartă cu soția lui, o ia razna prin Londra și este arestat. Rezultatul? Un meci de box glorios al vedetelor, în care pumnii vin din toate părțile, într-o succesiune rapidă de scene super comice!
Din 20 aprilie, clienții Focus Sat sunt invitați la premiera „Casa noastră” (Here, 2024), inspirat de un roman grafic din 2014 semnat de Richard McGuire. Scris și regizat de Robert Zemeckis („Înapoi în viitor”, „Forrest Gump”, „Naufragiatul”), filmul filmul reunește starurile din Forrest Gump, Tom Hanks și Robin Wright, într-un colaj experimental: regizorul pune camera într-un singur loc și filmează timp de milioane de ani. Lentila este statică, iar povestea cusută din viniete individuale este epică: privitorul vede dinozauri, amerindieni Lenni-Lenape, casa fiului lui Benjamin Franklin, iubirea dintre tinerii Richard (Tom Hanks) și Margaret (Robin Wright) și alte cupluri, dar și viitorul îndepărtat. Din distribuție mai fac parte Paul Bettany (WandaVision), Kelly Reilly (Yellowstone), Michelle Dockery (Downton Abbey) și Nicholas Pinnock (Django). Dincolo de actorii din poveste, „Casa noastră” impresionează prin faptul că a folosit inteligența artificială generativă pentru a-i întineri și îmbătrâni în timp real pe Tom Hanks și Robin Wright, de-a lungul a 60 de ani.
O nouă premieră din aplicația Focus Sat este „Băiatul dispărut”,o miniserie irlandeză inspirată de cartea omonimă scrisă de Karen Perry (din 2014), care se lansează pe 24 aprilie. Harry Lonergan (Colin Morgan, cunoscut din serialul „Merlin”) este convins că și-a văzut băiatul pe străzile din Dublin, la 3 ani după ce acesta a murit într-un cutremur în Maroc. Obsesia lui Harry de a-l găsi pe băiețel îi distruge căsnicia, dezvăluind secrete rușinoase și spulberând încrederea neclintită care îl lega de soția lui, Robin (Toni O’Rourke). Miniseria dramatică este regizată de Hannah Quinn („Vikingii: Valhalla”) și reunește actori din seriale ca „Urzeala tronurilor” (Kerr Logan), „Vikingii” (Kelly Campbel) și The Witcher (Simon Callow).
Pe 1 mai în biblioteca video din Focus Sat app intră cele 4 episoade din „Chiriașul nedorit”. Miniseria britanică începe de la o premisă simplă: clanul Haynes format din Jessica (Clare Goose), Nick (Lee Ingleby) și adolescenta Alice (Freya Hannan-Mills), se mută la țară, în speranța de a scăpa de problemele financiare și de conflictele familiale. Pentru a realiza un venit suplimentar, decid să caute un chiriaș. O găsesc pe Sian (Jill Halfpenny), care se împrietenește rapid cu Jessica și Alice. Nick rămâne circumspect și bine face, pentru că noua chiriașă ascunde secrete la fel de întunecate ca cele ale familiei Haynes.
Alte filme noi disponibile în aplicația Focus Sat în aprilie sunt: The Tank (din 4 aprilie, un horror din 2023), You Can’t Run Forever (din 5 aprilie, un horror din 2024, cu J.K. Simmons), Showdown at the Grand (din 6 aprilie, un film de acțiune din 2023, cu Terrence Howard și Dolph Lundgren) și Submission (din 15 aprilie, o poveste despre artele marțiale, cu Ving Rhames și George Takei).
Pentru a descoperi personaje de inspirație literară, povești de Oscar și actori de renume, sau pentru a călători din Italia în Finlanda, Irlanda, Franța, Marea Britanie și până în SUA, vă invităm să descoperiți această colecție de filme și seriale, disponibile în aprilie în Focus Sat app.
Aplicația Focus Sat este locul unde îți poți crea o listă de filme și seriale preferate, pentru a le urmări oricând, de pe orice dispozitiv smart (telefon mobil, tabletă, laptop, televizor). Filmele sau serialele din catalogul VOD Focus Sat și FilmBox+ pot fi descărcate direct din aplicație pe telefonul sau tableta personală și văzute offline ori de câte ori se dorește, vestea și mai bună fiind că nu există limita de descărcări. Focus Sat app se poate folosi de pe 2 dispozitive simultan, pe întreg teritoriul Uniunii Europene, folosind același cont Focus Sat. Bonus: dacă nu ești client Focus Sat încă, poți să testezi gratuit aplicația timp de 7 zile!