Home Stiri Moriarty din Sherlock vine la East European Comic Con 2018. Care sunt vedetele confirmate

Moriarty din Sherlock vine la East European Comic Con 2018. Care sunt vedetele confirmate

0
0

Actorul Andrew Scott (foto dreapta), cunoscut pentru rolul profesorului Jim Moriarty, rivalul de geniu al lui Sherlock Homes și principalul antagonist al seriei, vine în premieră în România la East European Comic Con.

Actorul de origine irlandeză s-a făcut remarcat odată cu filmul „Saving Private Ryan”, în regia lui Steven Spielberg, câștigător a 5 premii Oscar.

Începând cu 2010, Andrew Scott a început să îl portretizeze pe Jim Moriarty, mintea malefică și sclipitoare care îi face probleme serioase lui Sherlock Holmes în serialul britanic „Sherlock”, avându-i drept colegi de platou pe Benedict Cumberbatch („Doctor Strange”, „Star Trek: Into Darkness”, „The Imitation Game”) și Martin Freeman („The Hobbit”, „Black Panther”).

Prestația lui Scott a fost extrem de apreciată, atât de fani, cât și critici, iar aportul său la creionarea personajului Moriarty a fost recompensată cu un trofeu din partea Academiei Britanice de Film pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Producția BBC, „Sherlock”, este considerată una dintre cele mai bune ecranizări ale seriei scrise de Sir Arthur Conan Doyle, având în palmares nominalizări și premii câștigate la toate competițiile importante precum BAFTA, Emmy, Globurile de Aur. Serialul care curpinde 12 episoade extinse până în prezent a devenit un adevărat fenomen global, drepturile de difuzare fiind vândute în 180 de teritorii. În țara de origine, Marea Britanie, cel de-al treilea sezon din „Sherlock” este cea mai vizionată serie TV din 2001 până în prezent.

Filmografia actorului cuprinde și apariții în filme sau seriale precum „Spectre” (film din seria James Bond), „Band of Brothers”, „Alice Through the Looking Glass”, „Victor Frankenstein” și multe altele. Andrew Scott nu s-a ținut departe nici de lumea teatrului, fiind premiat cu numeroase trofee pentru rolurile sale interpretate pe scenele britanice și irlandeze.

Ce alte vedete mai vin la Comic Con 2018

Andrew Scott este cel de-al patrulea invitat de marcă la cea de-a cincea ediție East European Comic Con, iar duminică , 20 mai, va susține un panel și participa la sesiuni de fotografii și autografe cu fanii.

Până acum, și-au anunțat prezența la eveniment actorii Jim Beaver („Supernatural”, „Deadwood”), Chase Coleman („The Originals”, „Boardwalk Empire”) și David Lloyd, unul dintre cei doi creatori ai benzii desenate, ecranizate ulterior, V for Vendetta.

East European Comic Con are loc în perioada 18-20 mai la Romexpo (pavilioanele C1 și B1).

Cine a fost anul trecut la Comic Con 2018. În 2017, peste 45.000 de fani s-au putut bucura de prezența actorilor Nathaniel Buzolic (The Vampire Diaries, The Originals), Tom Wlaschiha (Game of Thrones), Ellie Kendrick (Game of Thrones, Misfits), Christopher Judge (Stargate SG-1, God of War), Jefferson Hall (Vikings), Craig Parker (Spartacus, Lord of the Rings), au putut lua parte la concursul de cosplay, au putut testa cele mai tari jocuri video pe echimpamente de ultimă generație, au gustat din cele mai delicioase mâncăruri în zona de street food și au plecat acasă cu obiectele de pop culture preferate din zona de târg.

Ca în fiecare an, se preconizează o ediție East European Comic Con plină de noi surprize în materie de actori, expozanți, activități, jocuri video și nu numai, menținându-și statutul de cel mai important eveniment dedicat pasionaților de filme, seriale, jocuri, benzi desenate din estul Europei.Jobs Database
Arata mai multe articole din Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Serialul Shogun, reînnoit cu două noi sezoane. Producătorii lucrează alături de moștenitorii scriitorului James Clavell

“SHŌGUN” — Pictured: Tadanobu Asano as Kashigi Yabushige. CR: Kurt Iswarienko/FX FX,…