Home Seriale TV La Epic Drama se dau Lupte din umbră. Un nou serial debutează azi

La Epic Drama se dau Lupte din umbră. Un nou serial debutează azi

0
0

Lupte din umbră, un nou serial finlandez, vine de astăzi la postul Epic Drama, anunță postul de televiziune. Producția formată din 10 episoade va avea premiera astăzi, 27 august, de la ora 22.00 și va fi difuzată în fiecare seară de joi.

Scurt sinopsis

În anii 1950, cel mai fierbinte punct de pe harta Războiului Rece nu este nici Washington DC, nici Moscova, ci Helsinki, unde KGB-ul și CIA se luptă pentru a obține controlul asupra Finlandei, o țărișoară nordică înghesuită între marile puteri de la Est și Vest.

Între cele două superputeri se acumulează tensiuni tot mai mari, iar Fist, o echipă a Serviciilor Secrete finlandeze, se luptă să mențină independența țării și unitatea acestui grup.

Când cea mai nouă membră a echipei începe să descopere adevărul despre trecutul ei, în contextul în care se apropie cu pași repezi alegerile prezidențiale din Finlanda, mizele personale și profesionale ale acestor conflicte devin tot mai mari, iar membrii grupului Fist constată că le revine misiunea de a apăra viitorul țării lor

Distribuţie:

  • Emmi Parviainen, în rolul Helenei Korhonen,
  • Hannu-Pekka Björkman, în rolul lui Yrjö Ylitalo, 
  • Sampo Sarkola în rolul lui Olavi Suominen, 
  • Olavi Uusivirta, înterpretându-l pe Julius Boije

Echipa de producție

Regizorul AJ Annila este cunoscut mai ales pentru alegerile sale originale și neconvenționale. Filmul său kung-fu Jade Warrior (2006) și filmul de groază Sauna (2008) au câștigat multiple premii internaționale, iar serialul său de pirați de aventură Heroes of the Baltic Sea (2016) a câștigat Premiul pentru cel mai bun serial dramatic din Finlanda.

Cel de-al treilea lungmetraj al lui Annila, The Eternal Road (2017), a fost nominalizat la un record de 13 premii Jussi (Oscaruri finlandeze) și a primt 6 premii, inclusiv cel mai bun film și cel mai bun regizor.

Regizoarea și scenarista Alli Haapasalo a absolvit Școala de Film a Universității Aalto cu o comedie de 30 de minute Fata care nu a avut probleme, film ce s-a bucurat de review-uri bune internațional. La New York, a început în programul absolvent al Universității din New York și, în decurs de zece ani, a scris și regizat multe scurtmetraje și o serie de filme de lung metraj. Pe gheață subțire s-a numit proiectul ei de absolvire, un film de 60 de minute, care a fost bine primit la festivalurile din Statele Unite, precum și în Europa.

Kristi Manninen este doctor în istorie și autor de succes și scenarist premiat. A scris peste 120 de cărți, inclusiv mai multe romane istorice. A scris peste 300 de episoade de seriale TV de ficțiune de top și premiate, printre care și drame istorice. A cercetat pe larg Kekkonen, istoria politică finlandeză și Finlanda postbelică pentru diverse proiecte.

Printre scrierile lui Katri Manninen se află trei lungmetraje, un film de animație de lung metraj și 17 seriale de televiziune, de la filmul de fantezie pentru copii Borderwood Stories, la thrillerul de spionaj Shadow Lines. Debutul său regizoral, documentarul Now or Never a fost nominalizat la Premiile Golden Venla în 2015. Jobs Database
Arata mai multe articole din Seriale TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

De ce apar copiii în natură în reclamele TV

Copiii petrec din ce în ce mai mult timp în fața ecranelor, iar legătura lor cu natura și …