Home Seriale TV Diva reia serialul Fetele Gilmore de la primul sezon

Diva reia serialul Fetele Gilmore de la primul sezon

0
0

Postul Diva reia serialul Fetele Gilmore (Gilmore Girls), din această lună. Serialul va debuta pe 25 august, în fiecare zi de luni până duminică, câte trei episoade, de la ora 18.00.

Plasat într-un orăşel de poveste din Connecticut, Stars Hollow, serialul le are în centru pe Lorelai Gilmore (32 de ani) şi fiica ei, Rory (16 ani).

Lorelai (Graham) a făcut mereu lucrurile într-o manieră proprie. Crescută într-o familie bogată, a fost rebelă de mică. A rămas însărcinată la 16 ani, şi-a ales propriul drum şi nu şi-a lăsat părinţii să-i aranjeze viaţa: ca o învingătoare, a plecat din casa acestora ţinând capul sus şi nu s-a uitat înapoi. Hotărâtă şi muncitoare, a început ca menajeră al istoricului Independence Inn din oraş, unde a devenit acum manager, visând tot timpul să-şi deschidă propria pensiune, alături de prietena ei cea mai bună – Sookie St. James (McCarthy), geniul culinar al hotelului, care e o tipă simpatică, dar complet neîndemânatică.

Rory (Bledel) este o elevă de nota 10, care studiază la Scoala Preparatoare Chilton, o insitutuţie exclusivistă, plină de fete înspăimântătoare, cu nasul pe sus, şi băieţi cu maşini scumpe, care schimbă fetele ca pe şosete… nu este deloc ca în Liceul Stars Hollow, unde merge prietena lui Rory, Lane (Keiko Agena). Lane e o tipă americană get beget, într-un contrast amuzant faţă de mama ei coreeană, care este foarte tradiţionalistă.

Cât despre romanticul Dean (Jared Padalecki), când Rory îl cunoaşte, este atrasă imediat de el. La început, vrea să împărtăşească noile senzaţii pe care le trăieşte cu mama ei – prietena ei cea mai bună, care îi este ca o soră mai mare –, dar nu o face, începând să ţină totul secret faţă de Lorelai… ceea ce le afectează relaţia.

Pe măsură ce Lorelai îşi simte fiica îndepărtându-se de ea şi devenind o femeie pe cont propriu, trebuie să răspundă la câteva întrebări dificile. Cum rămâne „mama cool”, în timp ce o ghidează pe Rory prin aceleaşi ape învolburate prin care a trecut şi ea pe vremuri? Şi, mai grav, cum va arăta viaţa personală a ei, după ce Rory va peca de acasă, lăsând-o singură după atâţia ani împreună? Şi ce se va întâmpla când va găsi timpul şi energia pentru o relaţie proprie?

Toate aceste întrebări o ţin departe de problemele emoţionale legate de părinţii de modă veche ai lui Lorelai, generaţia anterioară, Richard (Edward Herrmann) şi Emily (Kelly Bishop). După ce, timp de 16 ani, a evitat orice contact apropiat cu părinţii ei înstăriţi, Lorelai ajunge să le datoreze bani şi trebuie să se întâlnească săptămânal cu ei, la masă. Deşi simte un pic de gelozie văzându-l pe Richard cum încearcă să se apropie de Rory, Lorelai nu e la fel de afectată cum e de presiunea pe care o pune asupra ei Emily, care vrea să controleze pe toată lumea, tot timpul.

Domnişoara Patty (Liz Torres, din „The John Larroquette Show”), instructorul de dans local, campioana bârfelor în oraş, care îşi bagă mereu coada în orice discuţie, decide să o cupleze pe Lorelai cu un băiat de nota 10… poate Luke Danes (Scott Patterson, din „Little Big League”), atrăgătorul proprietar al cafenelei? În parelel, mama lui Lane insistă obositor de mult să o mărite pe fiica ei. Iar încrezutul şi causticul recepţioner al Independence Inn, Michel Gerard (Yanic Truesdale), provoacă pe toată lumea din jurul lui. Dacă tragi linie şi aduni, legătura dintre Lorelai şi Rory rămâne puternică, indiferent de ce le pregăteşte viitorul, indiferent de ceea ce se întâmplă în Stars Hollow.

Despre actori

LAUREN GRAHAM (Lorelai Gilmore)

Lauren Graham a jucat într-o varietate de filme şi seriale TV, dovedindu-şi versatilitatea şi în producţii comice, şi în producţii dramatice. Actriţa a crescut în nordul Virginiei, a fost pasionată de cai din copilărie, s-a înrolat la Barnard College în New York, unde a studiat Engleza. Graham a sosit la Los Angeles în 1995 şi a pus rapid mâna pe rolul secundar al iubitei lui Richard (Malcolm Gets), Shelly, o tipă mereu veselă, în primul sezon din „Caroline in the City”. Au urmat alte roluri secundare, în „NewsRadio” (în care a fost un expert în eficientizare, care vrea să reducă numărul de angajaţi din poveste) şi „Lege și ordine” (în care a fost o directoare de studio din Los Angeles, care pune ochii pe personajul lui Benjamin Bratt, când acesta are probleme în căsnicie). Graham a mai jucat rolul unui administrator liceal care are de furcă din cauza propriei nepoate, în „M.Y.O.B”, şi a apărut regulat în serialele de comedie „Conrad Bloom” şi „Orăşelul nostru drag”. În plus, Graham a apărut episodic în „Seinfeld” şi „A treia planetă de la Soare”. Graham a fost iubita lui Keanu Reeves în pelicula Warner Bros. „Idilă de noiembrie”. Primul ei film a fost thrillerul produs de Miramax „Paznic de noapte”, cu Patricia Arquette şi Ewan McGregor. A jucat rolul prietenei lui Renee Zellweger în drama cu Meryl Streep „Mamă și fiică”.

ALEXIS BLEDEL (Rory Gilmore)

Alexis Bledel a debutat pe micul ecran cu rolul din „Fetele Gilmore”, dar actriţa din Houston (Texas) petrecuse anterior ani buni în faţa camerei, fiind model. Părinţii lui Bledel au încurajat-o să scape de timiditate înrolându-se la teatrul comunitar din Houston, la 8 ani. Aici, fata a apărut în piesele „Our Town”, „Vrăjitorul din Oz” şi „Aladdin”, iar ulterior a fost descoperită de un căutător de talente într-un mall şi a devenit model. Şi-a încept cariera de modeling când era încă în liceu, călătorind prin locuri ca Tokyo, Milano, New York şi Los Angeles. După ce a absolvit liceul, s-a înscris la NYU, unde a studiat filmul timp de un an. Apoi şi-a angajat un manager şi a plecat la Los Angeles, unde a dat audiţii pentru diverse episoade-pilot şi a câştigat rapid rolul lui Rory. Când nu lucrează, Bledel citeşte, scrie, face fotografii, merge la filme şi îşi petrece timpul cu familia ei.

MELISSA McCARTHY (Sookie St. James)

O actriţă de comedie de nota 10, Melissa a apărut pe micul şi marele ecran, a făcut stand-up şi teatru şi a debutat într-un rol secundar de serial TV odată cu „Fetele Gilmore”. Născută şi crescută în Plainfield (Illinois), McCarthy şi-a lăsat amprenta pe scena de comedie făcând stand-up la New York, la The Improv şi Stand Up New York. După mutarea la Los Angeles, McCarthy şi-a adus simţul umorului la The Groundlings Sunday Co. Pe lângă scheciurile de comedie, Melissa a apărut în comedia romantică „Întâlnire cu bucluc” (în care McCarthy e colega de birou a lui Ben Affleck, cu o inimă de aur) şi în „Puştiul” (cu Bruce Willis), „Îngerii lui Charlie”, „Cum de s-a înecat Mona?” şi „Go!”. McCarthy a mai apărut şi în scurtmetrajul independent al lui John August, „God”, în care era o tânără care vorbeşte la telefon cu Dumnezeu.

SCOTT PATTERSON (Luke Danes)

Fost muzician şi jucător de baseball în Liga Majoră, Scott Patterson îşi aduce toate taletele în „Fetele Gilmore”. Născut în Philadelphia (Pennsylvania) şi crescut în Baltimore (Maryland) şi New Jersey, Patterson şi-a canalizat talentul artistic în muzică, de mic. A absolvit Universitatea Rutgers, cu o diplomă în Jurnalism, în paralel ocupându-se şi de a doua lui pasiune, baseball-ul. Patterson a semnat un contract cu Atlanta Braves şi a jucat cu New York Yankees, Texas Rangers şi Los Angeles Dodgers. Apoi s-a retras şi a călătorit un an prin Europa, căutând o nouă provocare. O întâlnire întâmplătoare cu un alt călător, de meserie profesor de actorie, l-a inspirat pe Patterson să încerce să devină actor. S-a mutat la New York şi s-a apucat serios să studieze cu renumiţii profesori de actorie Bobby Lewis, Sondra Lee şi restul de la The Actors Studio, unde a apărut în numeroase producţii. Patterson a apărut pe marele ecran în „Micul mare antrenor” (cu Timothy Busfield şi Jason Robards), „Cele trei dorințe” (cu Patrick Swayze şi Mary Elizabeth Mastrantonio) şi filmele independente „Highway 395” şi „Rhapsody in Bloom”. Pe micul ecran, a jucat roluri romantice alături de numeroase actriţe. În „Seinfeld”, Patterson i-a făcut cu ochiul lui Elaine (Julia Louis-Dreyfus); a afectat-o profund pe Grace (Debra Messing) în episodul „Das Boob” din „Will şi Grace”; s-a iubit cu Jennifer Grey în „It’s Like, You Know” şi Sharon Lawrence în „Fired Up”. A apărut şi în serialele „Arli$$,” „Get Real” şi „Răzbunare fără limite”, dar şi în filmele TV „Alien Nation: Dark Horizon” şi „Return of Ironside”. Când nu lucrează, Patterson trăieşte Los Angeles (California) şi îşi umple timpul liber predând actoria la The Comple, din Hollywood, şi scriind scenarii.

YANIC TRUESDALE (Michel Gerard)

Deşi Yanic (pronunţat „Ya-neek”) Truesdale este necunoscut publicului american, acesta este unul dintre cei mai populari şi ocupaţi actori din Canada. Actorul a debutat pe micile ecrane americane cu „Fetele Gilmore”, primul rol pentru care a dat audiţie după mutarea la Los Angeles. Truesdale s-a născut şi a crescut în Montreal (Canada).  S-a apucat de actorie „din greşeală”, la 17 ani, când s-a hotărât brusc să meargă cu un prieten la probe pentru o şcoală de actorie. Prietenul lui a fost respins, dar Truesdale a fost admis şi şi-a descoperit rapid pasiunea pentru actorie. Primul rol sonor a fost cel din „He Shoots, He Scores”, un popular serial canadian despre hochei. După multe roluri pe ecranele canadiene, Truesdale a decis să accepte noi provocări: a studiat la Institutul de Teatru Lee Strasberg din New York şi s-a mutat la Los Angeles, care i-a devenit casă, păstrându-şi şi cetăţenia canadiană. Actorul se declară „obsedat de filme” şi urmăreşte câteva săptămânal; îi place să scrie şi să călătorească.

KEIKO AGENA (Lane Kim)

Cunoscută pentru rolul din serialul dramatic „Felicity” – în care a fost, în sezonul 1999 – 2000, Leila Foster, o studentă care o inspiră pe Felicity (Keri Russell) să pună în scenă o demonstraţie, Keiko (pronunţat „Kay-ko”) Agena a debutat într-un rol secundar recurent de serial TV odată cu „Fetele Gilmore”. Agena s-a născut şi a crescut în Honolulu (Hawaii), unde a trăit până la 17 ani. A debutat ca actriţă la 10 ani, cu un rolişor în piesa „The Best Christmas Pageant Ever” şi i-a plăcut atât de mult experienţa încât a decis să joace în continuare. După liceu, Agena a studiat actoria la Whitman College, din Washington State. După primul an de studii, a venit în vacanţa de vară la Los Angeles şi nu a mai plecat. Prima ei audiţie profesionistă a avut loc înainte de a-şi face portofoliul foto, aşa că agentul ei a improvizat o şedinţă foto cu Polaroidul. Soarta şi-a spus cuvântul, iar Agena a primit rolul şi aşa: o apariţie în serialul TV „Renegatul”. De atunci, Agena a fost mama unui băiat surd în „Spitalul de urgenţă” şi o studentă în „Sister, Sister”, apărând şi în „Beverly Hills 90210”. În afara ecranului, a fost extrem de implicată în compania de actorie adiatico-americană „Here and Now”, care face turnee prin SUA cu un spectacol compus doar din piese originale. Prin Los Angeles, merge cu motorcicleta.

KELLY BISHOP (Emily Gilmore)

Actriţa veterană Kelly Bishop a jucat roluri memorabile pe micul şi marele ecran şi pe scena teatrală, de la rolul ei din distribuţia originală a spectacolului muzical de succes de pe Broadway „A Chorus Line”. Originară din Colorado Springs, a crescut în Denver (Colorado), unde s-a pregătit să fie balerină. La 18 ani, s-a mutat la New York şi s-a angajat 1 an ca balerină în compania aparţinând de Radio City Music Hall. Şansa cea mare i-a venit odată cu rolul Sheilei din „A Chorus Line”. Nu a trecut mult şi a fost distribuită pe marele ecran, alături de Jill Clayburgh, în drama lui Paul Mazursky, „O femeie necăsătorită”. Apoi a fost „mama” unei liste lungi de actriţe, în multe filme: a lui Jennifer Grey în hit-ul de box-office „Dirty Dancing”, a lui Howard Stern în comedia lui Betty Thomas „Viaţa lui Howard Stern” şi a lui Tobey Maguire în „Wonder Boys”. În plus, a jucat în „Blue Moon,” „Café Society”, „Miami Rhapsody”, „Queens Logic”, „Me and Him” şi „A Guy’s Guide to Marrying Money”. La TV, Bishop a jucat în serialul lui Mike Nichols „The Thorns” şi a fost mama Lisei Ann Walter în „My Wildest Dreams”. A apărut episodic în „Lege şi ordine”, „Lege şi ordine: Bigada specială” şi „Murphy Brown” şi a avut roluri secundare în „All My Children”, „One Life to Live”, „Another World” şi „As the World Turns”. Departe de platourile de filmare, Bishop ia în continuare lecţii de balet şi grădinăreşte în casa ei din New Jersey, unde trăieşte cu soţul ei, gazda de talk-show Lee Leonard.

EDWARD HERRMANN (Richard Gilmore)

Actorul laureat cu Premiile Tony şi Emmy Edward Herrmann are în palmares o carieră impresionantă, de peste 30 de ani, în teatru, film şi televiziune. Pe marele ecran, Herrmann a creat personaje memorabile în „Nixon”, „Richie Rich”, „Born Yesterday”, „Lost Boys”, „Compromising Positions”, „The Man with One Red Shoe”, „The Purple Rose of Cairo”, „A Little Sex”, „The Great Gatsby”, „Annie”, „Roşii”, „The Great Waldo Pepper”, „The Day of the Dolphin”, „Critical Care”, „Overboard”, „Big Business”, „Mrs. Soffel”, „Takedown”, „The Paper Chase”, „Double Take”, „Miss Congeniality” şi „Down”. Pe micul ecran, a apărut în 6 episoade din „Cabinet de avocatură” (care i-au adus un Emmy în 1999), a jucat în al 200-lea episod din „Lege şi ordine” şi a apărut frecvent în „Oz – Închisoarea federală”. Herrmann a mai fost nominalizat la Emmy pentru rolurile din „St. Elsewhere”, „Concealed Enemies” şi „Eleanor and Franklin: The White House Years”. Pe micul ecran, merită meţionate apariţiile din „Atomic Train”, „Vendetta”, „St. Maybe”, „Pandora’s Clock,” „Soul of the Game”, „What Love Sees”, „The Face on the Milk Carton”, „The End of a Sentence”, „Fire in the Dark”, „Murrow,” „The Lawrenceville Stories”, „The Electric Grandmother”, „A Love Affair: The Eleanor and Lou Gehrig Story” şi „Last Act is a Solo”.

LIZ TORRES (Miss Patty)

Actriţă nominalizată la Emmy şi Globul de Aur, pentru rolul Mahalia din „The John Larroquette Show”, Liz Torres şi-a început cariera în cluburi micuţe din New York, unde ea şi Bette Midler erau dirijate de Barry Manilow. Originară din New York, Torres spune că şansa i-a surâs după ce a făcut stand-up în emisiunea „The Tonight Show”. A jucat în „Ally McBeal”, „L.A. Law”, „Capcana timpului”, „Verdict: Crimă!”, „The Wonder Years”, „Wise Guys” şi multe alte seriale. Cât despre filme TV, a jucat în „Kate’s Secret” şi „Poker Alice” (în care a fost colegă cu Elizabeth Taylor). Pe marele ecran, Torres a jucat în „If We Knew Then”, „O cauză dreaptă” (cu Sean Connery), „Un cuplu ciudat II” (cu Jack Lemmon şi Walter Matthau), „Ordinary Hero”, „Up the Down Staircase” şi „The Concrete Jungle”. Pe Broadway, Torres a apărut în „The Ritz” şi a mers în turneu cu piesele „See Saw” (cu John Raitt) şi „Bye Bye Birdie” (cu Tab Hunter).

AMY SHERMAN-PALLADINO (creator/producător executiv)

Nominalizată la Emmy şi Premiul Writers Guild şi onorată cu un Peabody pentru postul de scenarist şi producător al serialului  „Roseanne”, Amy Sherman-Palladino îşi aduce talentul creativ pe platourile serialului  „Fetele Gilmore”. Născută şi crescută la Los Angeles (California), Amy a intrat în industria entertainment-ului făcând scheciuri comice şi studiind actoria la renumitul Teatru Groundlings. Acolo a cunoscut un scenarist aspirant, alături de care a scris câteva versiuni de scenariu de sitcom, iar cei doi au devenit scenarişti în echipa serialului de comedie de succes „Roseanne”, în al treilea sezon al acestuia. Ea a adus producţiei singura nominalizare la Emmy pentru scenariu, colaborând la scrierea episodulului nominalizat, în care Becky (Lecy Goranson) discută cu Roseanne despre pastile anticoncepţionale. Sherman-Palladino a mai fost nominalizată la un Premiu Writers Guild, pentru episodul în care moare tatăl lui Roseanne, „Wait Till Your Father Gets Home”. După aceea, Sherman-Palladino a devenit co-producător executiv al sitcomului „Can’t Hurry Love” (cu Nancy McKeon şi Mariska Hargitay) şi producător al serialului de comedie „Love and Marriage” (cu Patricia Healy şi Erik Palladino). A fost şi producător executiv al serialului „Veronica” (cu Kirstie Alley) şi producător consultant la „Over the Top” (cu Annie Potts şi Tim Curry).Jobs Database
Arata mai multe articole din Seriale TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Serialul Shogun, reînnoit cu două noi sezoane. Producătorii lucrează alături de moștenitorii scriitorului James Clavell

“SHŌGUN” — Pictured: Tadanobu Asano as Kashigi Yabushige. CR: Kurt Iswarienko/FX FX,…